YAZARLAR

Transfer sezonu açıldı (!)

Transfer sezonu açıldı (!)

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bildiğiniz gibi her yıl sezonun bitimi ile transfer dönemini erken açıyoruz. Transfer dönemi resmen bitene kadar kimler gelip kimler gitmiyor. Her transfer döneminde olduğu gibi asparagas haberler yüzünden gerçek transfer haberleri de arada kayboluyor. Habercilik anlayışını tamamen gerçek istihbarat ve habercilik başarısı ile sürdüren ve takımların gerçek görüşmelerini aktaran kanallar ve web siteleri o karmaşanın içinde az yer buluyorlar.

Fenerbahçe kadrosunda Yobo, Cristian, Krasiç, Stoch, Webo, Sow ve Meireles’i bulunduruyor. Bu isimler içerisinden Stoch ve Krasiç’in gönderilme ihtimalleri yüksek görünüyor. Gelecek isimler içinde ortaya atılan iddialar taraftarı heyecanlandırdığı kadar bu isimlerin çoğunun uydurma isimler olduğunu da düşünüyor. Basın açıklaması olmadığı halde, herhangi bir ropörtaj olmadığı halde haberler yazılıp çiziliyor. Dolayısı ile o kişilerin son dakika gelişmeleri de ellerinde patlıyor. İnsanları gecenin bir yarısı hava limanına gönderen adamların son dakika gelişmelerine kim inanır? Torres, Arda, Emenike, Gökhan İnler, Fernandes, Robben, Serdar Taşçı, Ömer Toprak, Bastos, Cenk, Umut, Gervinho, Pepe, Tery, Babel, Belhanda, Kaka, Cardozo, Veysel gibi isimleri o tüm haberlerin içinden seçtim. Bu isimlerle kalmıyorlar bu isimler kadar daha isimler var. Bunların hepsi tek tek yazılıyor ki bunlardan birisi olursa biz haber yapmıştık diyorlar. Hâlbuki biz 30 isim yazdık ama 1 tanesi alındı, diğerleri uydurma haberdi diyebilecek bir kişi var mı?

Galatasaray için de aynı durum söz konusu. Taraftarların beklentilerini arttırıp takımın huzurunu kaçırmaya yönelik yapılan haberler elbette transfer edilmediğinde taraftarların beklentisini boşa çıkartıyor. Quaresma, Nani, Tino Costa, Podolski, Gervinho, Kolo Toure, Jem Karacan, Robben, Malouda gibi isimlerin tamamı ile Galatasaray anlaşabilir mi? Her gün birisi Galatasaray’da diyen zihniyetinde değişmesi olmazsa olmazdır.

Taraftar bu tür haberler için gece yarılarına kadar bekler, programları izler, onlara sürekli twitler atar, facebook üzerinden soru sorar ve sms atarsa bu haberler giderek artar. Bunlara dur diyecek yine taraftarın kendisidir. Taraftarı kandırmaya yönelik oyunlara gelmeyin. Programlarda sürekli kesin haber, net bilgi, şimdi sms geldi, birinci ağızla görüştüm gibi kendi gururlarını okşayan ve kendilerini önemli şahsiyetlermiş gibi göstermeye çalışanların oyunlarına gelmeyin. Yönetimde görüştükleri kişiler vardır, herkesin var. Kulüpte çalışmışlıkları vardır, oynamışlıkları vardır evet ama transfer komitesinden hiç kimse onlara telefon açıp bilgi vermez. Onlarda sizlerin attığı twitlerin yoğunluğuna göre haber yapıyorlar. Yani Delinin birisi kuyuya bir taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış hesabı kendi yalanlarına kendileri de inanıyor. Lütfen bu işte gerçek habercilik yapan muhabirleri takip edelim.

Son olarak memleketimin takımı Konyaspor’u Süper Lige çıktıkları için tebrik ediyorum. Konyaspor Süper Lige yakışan bir takım ve umarım ligde kalıcı olurlar. Henüz tamamlanamamış ve tamamlanması pek mümkün görünmeyen bir stadyum inşaatı var. Ne yapıp ne edip o stadyumun bitmesi gerekir. Mükemmel bir stadyum olacağını biliyorum. 42.000 kişilik yapılan stadyum şehre bambaşka bir hava katacak. İnşallah en kısa sürede tamamlanır. Yüklenici firma işi çok ağırdan alıyor. İş hukuki boyutlara taşınacak ve süre daha da uzayacak. Umarım en kısa sürede tamamlanır. 

Yorumlar
TREND HABERLER