YAZARLAR

Trabzonspor'un Ersun Yanal konusunda 'pardon' deme hakkı yok

Trabzonspor’da 2. Ersun Yanal dönemi de böylece sona erdi.. Böyle olacağı belliydi.. Çünkü Ersun Yenal ismi fevkalade yanlış bir tercihti.. Bu sebeple Trabzonspor yönetiminin 'pardon' deme hakkı yok.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Bu bir 'ben demiştim' yazısıdır. Trabzonspor’un başına Ersun Yanal’ın getirildiği günlerde bendeniz nacizane bir öngörüde bulunarak peşin peşin “Ersun Yenal Trabzonspor'da başarılı olamaz” demiştim. Oysa gelenek şöyledir. Bir tahmin tutarsa eğer "ben demiştim demeyi sevmem ama" diye başlayan bir cümle üzülüyormuş gibi yapılarak kurulur ve içten içe sevinç duyulur. Bu yazı ise hiç de gizli duygular taşımayan bir ben demiştim yazısıdır. Kesinlikle sevinç veya üzüntü içermeyen bir yazıdır.

Her ne kadar Ersun Yanal ile Trabzon başarılı olamaz dediysem de, bu sezon Yanal’ın gönderilmesi hususunda yapılan açıklamalar karşında, dere geçerken at değiştirilmez düşüncesinden hareket ile sezon sonuna kadar kalmalı diyenlerdenim.

Nitekim, Trabzon’da sansasyonel haber peşinde koşan bazı gazeteler uzaktan yakından ilgisi olmamasına rağmen durup dururken Fatih Terim’in adını ortaya attılar. Maksat tiraj yapmak, kafa karıştırmak…

Bu satırların yazarı olan bendeniz de; "Dere geçerken at değiştirilmez" düşüncesinden hareket ile sezonun başında teknik adam değişikliği yapılmamalı. Şu günlerde bir kaç hoca ismi telaffuz ediliyor. Bunların konuşulması faydadan ziyade takıma zarar verir. Bu sezon böyle devam etmeli.” dediğim çok tazedir.

“Ersun Yenal Trabzonspor'da başarılı olamaz” demiştim

Trabzonspor’un evinde Akhisarspor’a 6-1 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından yönetim ve Yanal acil bir toplantı gerçekleştirdi ve yolların ayrılmasına karar verildi.

Kulübün resmî sitesinden yapılan açıklamada; “Yönetim Kurulumuz aldığı karar gereğince Ersun Yanal’ın sözleşmesini tek taraflı fesih etmiştir. Takımımızı bu akşamdan itibaren geçici olarak Altyapı Koordinatörümüz İhsan Derelioğlu çalıştıracaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” şeklinde açıklama yapıldı.

Anlayacağınız Trabzonspor, Ersun Yanal’ın sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildiğini KAP’a bildirdi.

Trabzonspor’da 2. Ersun Yanal dönemi de böylece sona erdi..

Evet, Trabzonspor, tarihi bir yenilgi alarak sahasında 6-1 yenildi. Bu maçın ardından Karadeniz ekibi, en çok gol yediği 8. haftayı görmüş oldu. Tarihi yenilgi sonrası bordo-mavililer  ligde 'en çok gol yiyen takım' unvanına sahip oldu! Kendi seyircisi önünde Akhisar’a 6-1 yenildiği maçla tarihinin en farklı yenilgisini alan bordo-mavililer, bugüne kadar böyle hezimet yaşamamıştı. Son haftalar da adeta averaj takımı oldu.

Bundan dolayı da bir önceki yazımda, “Trabzonspor'da 6 gollük hezimetin mazereti olamaz” başlığıyla bir yazı kaleme almıştım.

"Demiştim ben" demek istemezdim ama demiştim!

Trabzonspor'un başına Ersun Yenal'ın getirildiği o günlerde ben aynen şöyle demiştim; "Geçmişine baktığımızda; Ersun Yenal kariyerinde bir çok  takımı ligin zirvesine taşımış olsa da, 2 kez Türkiye Kupası finali oynasa da, A Milli Takım da kısa bir süre çalıştırsa da teknik adamın görevleri çoğu zaman hüsranla sona erdiği bilinen bir gerçektir.

2013-2014 sezonunda Fenerbahçe'de hasbelkader Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Ersun Yanal'ın Trabzonspor'da başarılı olmayacağı gün gibi açıktır.

Ersun Yenal bordo - mavili takımın başına 2. kez göreve getirilse dahi Yenal'ın yapısı Trabzon'a uymaz, uymayacakta.  Bana göre Ersun Yenal  ismi fevkalade yanlış bir tercihtir.

Bordo-mavili kulüpte  teknik direktörlük konusunda bana göre bilinçsizce ve hovardaca davranışlar sergileyen Trabzonspor yönetimi yanlışa yanlış tercih ile  çözüm bulmaya çalışıyor. Zira böyle olması ileride daha büyük yanlışlara sebebiyet verecektir." demiştim.

Böyle dediğim için o günlerde bana tepki gösterenler oldu ama dediklerimde de ne kadar haklı olduğum şimdi daha net anlaşıldı.

Yine olan Trabzonspor’a oldu.. 50. Yılda şampiyonluk sloganı atanlar, tarihi hezimet ile karşı karşıya kaldılar..

Bir türlü istikrar tutturamayan bordo-mavililerde beklentiler bu sezonda hayal olacak gibi..

Yorumlar
TREND HABERLER