YAZARLAR

Trabzonspor'daki çöküntünün sorumlusu kim?

Burak Yılmaz'ı kadro dışı bırakan Ünal Karaman'ın ekibi ise 4 maçtır kazanamıyor. Yeni Malatyaspor karşısında sahadan 5 farklı yenilgi ile ayrılan Bordo-Mavililer’in 3 puan hasreti 4 maça yükseldi..

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Bireysellik değil, takım olmak kazandırıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor, Yeni Malatyaspor deplasmanında yarışıyor.

Maçın ilk yarısını değerlendirirsek;

Durağan başlayan maçta ard arda gollerle Yeni Malatya, Trabzonspor karşısında devre arasına 2-0 üstün durumda giriyor. Maçın  1-0 a kadar olan bölümü, Rodallega'nın bulduğu mükemmel pozisyon dışında neredeyse hareketsiz gecerken daha sonra birden açılan Yeni Malatyaspor,skoru 2-0’a getirdi. Trabzonspor ise  2-1' e getirebileceği maçı, rutin tempoda toparlayamadı.  Rodallege, macın kırılma anında kötü bir vuruşla bordo mavilileri golden etti. Deplasmanda gol atmak zaten zorken böyle bir gol şansını harcamak akıl alır gibi değil. Yeni Malatya'ya gelince onlar da yakaladıkları ilk pozisyonda Trabzonspor'un boşluğunu affetmedi ve 37. dakikada Guilherme ile sahasında 1-0  öne geçti derken 2 dakika sonra Aleksic ile 2. gol geldi.

2. yarıda Malatyaspor ,bireysel oynayan Trabzonspor karşısında boşluk bulursa  maçı alır gibi görünüyor. Sarı-kırmızılılar ön tarafta hızlı olmasa da yaratıcı oyuncularıyla Trabzonspor'un organize olamayan defansını zorluyor. Trabzonspor'un arkada bos alan bırakması oyuncuları bireysel hataya zorlarken, Yeni Malatya'ya ise gol yolları acıyor.

İlk yarı rakip  ceza sahasında topla buluşmada ve topla oynama yüzdesinde Trabzonspor ciddi bir farkla önde görünüyor. Bu dakikadan sonra Yeni Malatyaspor skoru dengede tutmaya çalışacaktır. Trabzonspor ise defansta organize olup 2. yarının başında bir gol bulmalı. Burak Yılmaz olursa farklı olabilir miydi diye düşünüyorum. Burak da bireysel oynadığı için net bir evet şıkkını işaretleyemiyorum.

İç çekişmeler yaşayan Trabzonspor, Malatya deplasmanında iyice dağıldı!

İkinci yarının başında 48. dakikada Aleksic kendisinin 2. takımının 3. golünü atıyor ve  bordo-mavililer karşısında 3-0 öne geçiyor. Trabzon defansı ikinci yarının başında gelen bu golden sonra moral olarak da düşüyor.  Sahaya yayılamayan ve bunun sonucunda yavaş yavaş geri de çekilen bordo - mavililer 3. golü yedikten 3 dakika sonra filelerinde 4. golü görüyor.

İlk yarıda ve 2. yarıda 2 dakika arayla 2 gol yemek zor görünse de, futbolda oluyor böyle şeyler.

Yeni Malatyaspor kalecisi Farnolle, Trabzonspor'un şutlarına duvar olunca, boşluktan yararlanıp çıkan Malatyaspor farka giderek Guilherme ile 5. golü  bulunca Trabzonspor deplasmanda farklı yenildi.

Alınan bu skorla birlikte Yeni Malatyaspor 21 puanla 2. sıraya yükselirken, Trabzonspor 16 puanla 9. sıradaki yerini korudu.

Burak Yılmaz'ı kadro dışı bırakan Ünal Karaman'ın ekibi ise 4 maçtır kazanamıyor ve 16 puanda kaldı. Bordo-mavililer ligde bir sonraki hafta Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Gaçen hafta bu köşede uyarıda bulunarak; "Trabzonspor 3 haftadır kazanamıyor! Burak kaybedilmemeli" demiştim.

Ayrıca "Burak Yılmaz şu an ki en iyi yerli santraforlardan biridir. Her futbolcunun iyi dönemi kötü dönemi olabilir.

Trabzonspor'dan daha iyi sonuçlar bekleniyorsa, taraftarın da sabırlı ve hoşgörülü olması lazım. Zira küme düşme hattında bulunan Fenerbahçe taraftarı bile bu kadar tepki göstermezken, bordo - mavili taraftarın motivasyon bozucu davranması takıma yarar sağlamaz." şeklinde kaydetmiştim. Sonuç ortada Burak Yılmaz'ın kadro dışı bırakılması sonucunda yaşanan tablo ortada...Peki şimdi kim haklı?

Trabzonspor tüm bunları unutup Fenerbahçe maçına odaklanmalı, Sarı - lacivertli takımı farklı yenebilirse, şampiyon olmuş kadar değerli olur ve yaşanan tüm olumsuzluklar unutulur.

Haftaya görüşmek ümidiyle....

Yorumlar
TREND HABERLER