YAZARLAR

Trabzonspor'da yol arkadaşlığı pazara kadar!

Trabzonspor'da yol arkadaşlığı pazara kadar!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Çok değil geçen Kasım ayında 'Trabzonspor yönetimi çatırdıyor' demiştim bu konudaki söylemlerimde haksız olmadığım gün gibi ortada.

Nitekim 6 ay önce yapılan olağanüstü kongrede birlik ve beraberlik mesajlarıyla yola çıkanların yol arkadaşlarını nasıl yarı yolda bıraktığı basına yansıdı.

Ayrıca bu nasıl bir yol arkadaşlığıdır ki anlamak mümkün değil.

İşin en enteresan tarafı da istifanın zamanlamasıdır. Cumartesi günü yani (yarın) yapılacak olan mali genel kurul öncesi yapılmasıdır. Görevlerinden ayrılan birinin kulüp yönetimde kalması gereksizdir ve boşuna yer kaplamaktan başka bir şey değildir.

Trabzonspor yönetimi sağlam ve oturaklı, vizyon sahibi,sadakatli kişilerden oluşmalı ve bordo- mavili camiada yol arkadaşlığı Pazara kadar olmamalı.

Trabzonspor'un çalınan haklarını geri almaya, kirlenmiş Türk futbolunu temizlemeye kalkanların verdikleri sözlerin değeri işte bu kadar.

Kurumsal verimlilik ve etkinliğin temelinde, pozitif tutum ve davranışlar vardır. İş tatmini, motivasyon, dayanışma, yardımlaşma, kurumsal bağlılık veya sadakat pozitif davranışlardır.

Efsane Karadeniz fırtınasını yeniden estirmeye söz verenlerin kullandıkları beylik sözlerin kıymeti harbiyesi işte bu kadar.

Yol arkadaşlığı yaptıkları zihniyete daha fazla yardım ve yataklık etmemek için görevlerinden istifa edenler şimdi kime yardım ve yataklık edecekler diye kendilerine sormak lazım.

Keza Trabzonspor gibi bir kulüpte başkan yardımcılığı görevinde bulunan birinin istifa ile alakalı canlı yayında kendisine bağlanarak soru yönelten televizyon sunucusuna karşı mahalle kabadayısı ağzıyla konuşması ve nezaketsiz bir şekilde telefonu sunucunun nezdinde izleyicilerin yüzüne kapatması yakışık olmamıştır.

Bu hareket etik olmadığı gibi kaba saba bir davranıştır. Trabzonspor gibi güzide bir kulübün yöneticisi televizyon ekranlarında böylesine agresif davranamaz. Zira Trabzonspor'da yöneticilik yapmak kahvecilik yapmaya benzemez. Bulunulan görevin ve konumun ne olduğu iyi bilinmeli ona göre davranılmalı.

Nitekim spor kulüpleri sinerji yaratan kuruluşlardır. Dolayısıyla pozitif tutum ve davranış oluşturmanın temel amacı olduğundan kulüp yöneticileri kurumsal sinerji elde etmenin ne  olduğunu iyi bilirler. Ama  ne yazık ki; bazıları bilmeyebiliyor.

Yorumlar
TREND HABERLER