YAZARLAR

Trabzonspor'da kötü gidiş son bulmalı

Trabzonspor'da kötü gidiş son bulmalı

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

İstanbul'dan tüm okurlarımıza merhaba diyorum... Evet bir haftanın ardından  ikinci kez sizlerle birlikteyiz... Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçtan sonra değerlendirmelerimi,görüş ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmıştım. Ancak gelişmeler üzerine bu yazıyı da yazmayı gerekli buldum.

Futbol sayfaları yine dopdoluydu ve futbol devam ettikçe ya da hayat sürdükçe bu sayfalar hiçbir zaman boş kalmayacak...

Merakla beklenen Trabzonspor Fenerbahçe maçı oynandı ve bordo- mavililerin gününde olmamasıyla rakibine yenildi.

Trabzonspor'un, sezonun en önemli maçı olarak görülen ve bordo-mavililerin yeniden zirve hesapları yapmasını sağlayabilecek Fenerbahçe karşılaşmasında beklenileni veremeyen Karadeniz fırtınası taraftarını şoka uğrattı. 

Evet, herkesin malumu olduğu üzere, Pazar gününden beri Trabzon kanadında Fenerbahçe'ye karşı farklı mağlup olmanın etkileri sürüyor. Bu durum Trabzonsporlular da adeta şok etkisi yaratırken, Fenerbahçeliler de sevinç çığlıkları, başta Galatasaray olmak üzere, zirvede bulunan diğer birçok takım taraftarlarında da ise F.Bahçenin puanını artırarak üst sıralarda yer almasından ötürü hoşnutsuzluk sesleriyle yankılanıyor günlerdir. 

Fenerbahçe maçı Trabzonspor ve bu renklere gönül vermiş taraftarlar için gerçekten önemliydi... Bu sezon Ligde oldukça gerilerde kalan, takımın omurgasını oluşturan,gol yollarındaki oyuncularını tek tek elden çıkaran, onların yerine transfer ettiği oyunculardan beklenilen verimi bi türlü alamayan ve mevcut oyuncularının çoğunun performansının düşük olduğu bir sezon yaşayan Trabzonspor hiç değilse F. Bahçe derbisi diyordu ama olmadı...

Bu seferde olmadı. Peki ne zaman şimdilik belli değil. Trabzonspor iki maç daha kaybederse küme düşme hattına biraz daha yaklaşabilir.

Kısacası bu gidiş iyi değil... Takım kötü neticeler alıyor bunun farkında olunmalı ve acil tedbir alınmalı.

Takımda sürekli istikrarsız bir tablo çiziliyor. Bordo -mavili taraftarlar şampiyonluktan vazgeçtiler derbi maçlarda bile başarı yok. İşin en kötü tarafı da bu...

Bordo mavililer için gerçekten bitmesi gereken bir sezon...Kahır, sıkıntı,hüzün ve stres onlar için artık bitmeli... Tabi sezon devam ederken Trabzonspor birçok değişime de hazırlıklı olması lazım... Yaklaşan bir kongre, yeni sezon hazırlıkları ve yeni bir teknik adam camianın en büyük sorunları... Ama Trabzonspor  camiası bu zorlukların altından mutlaka kalkacaktır... 

Ben de dahil, bazı kişilerin zaman zaman eleştirdiği, istikrarsız bir tablo çizdiğine inandığımız bir takım Trabzonspor.

Geçmişte başarılarıyla gündeme gelen Karadeniz takımının yönetiminde bulunan Sadri Şener, kulübe birçok hizmeti olduğunu inkar edemeyeceğimiz ama başta transfer, teknik direktör ile anlaşmazlıklar gibi hatalarını her zaman eleştirdiğimiz bir başkan...

Elbette bir hata, daha doğrusu, onlarca hata yapılmışsa, bunun sıkıntısını en başta Sadri Şener çekecektir, çekiyordur da. Zira, Fenerbahçe maçının ikinci yarısında tribündeki yerini terk etmesi bunu gösteriyor.

Sadri Şener ve yönetimini yanlışları ve hatalarının yanında birazda şansız buluyorum. Büyük ihtimalle gidecekler de başkana benim gibi bir çok kişi üzülüyor konuşurken bakıyorum da o neşeli halinden eser kalmamış. Ben şahsen bunları hak etmediği görüşündeyim. 

Ancak belirttiğimiz gibi, camianın ayakta kalmak için, ayakta kaldığını gösterebilmek için bir şeyler yapması gerekiyor. Tolunay Kafkas maç sonundaki  açıklamaları çok yerinde de olsa, bahsettiğimiz görevi üstlenecek kişi elbette Tolunay Kafkas değil…

Kısacası, biz Trabzonsporlular elbette şaşkın ve çok üzgünüz olanlardan ötürü. Ortada bir yönetim bozukluğu  varsa, tek suçlanacak kişinin başkan olmadığını, hemen her kulübün yıllardır bu tür yanlışlar içinde olduğunu da biliyoruz ve Sadri Şener üzerindeki “başarılı olamadı” baskısının gereksiz  olduğunu düşünüyorum. 

Trabzonspor Kurultay Partileri Gibi Olmamalı

Basına yansıyan haberlere göre "Trabzonspor kongreye gidiyor mu?" sözleri ortalıkta dolaşıyor. Böyle bir şey taraftarlar arasında telaffuz edilebilir ama kesinlikle  gidilmemeli. Zira Trabzonspor'un buna hazır olmadığı açık. Bana göre mevcut yönetim kongre tarihine kadar görevini sürdürmeli.  Olağanüstü Kongreler adı üstünde olağanüstü durumlarda gidilir. Trabzonspor'da şuan böyle bir durum yok.

Nitekim Trabzonspor da böyle durumlarda olağanüstü kongreyi tek seçenek görürse sonraki yönetimlere kötü örnek olur. Dolayısıyla Trabzonspor kurultay partileri gibi  olumsuzluklar karşısında olağanüstü kongreler yapan kulüp olmamalı. 

Çünkü Türkiye'nin en güzide  kulüplerinden biri olan Trabzonsporun  tarihi Sadri Şener ile başlamadı ve onunla da bitmeyecek.

Her ne kadar fikstür sıralamasında arzu edilmeyen bir yerde olsa da, borsadaki hisseleri düşse de, bir takım futbolcuları takımı terk edecek olsa da, Trabzonspor camiası bu durumun altından kalkabilecek güçte; yeter ki birileri Sadri Şener muhalefeti yapmayı bırakıp, gerçek Trabzonsporluluğu ve kulübe sadakati gösterebilsin…

Yorumlar
TREND HABERLER