YAZARLAR

Trabzonspor'da başarı için sabır gerek

Trabzonspor'da başarı için sabır gerek

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Trabzonspor zirveye oynayan bir takım olacaktır

Trabzonspor son yıllarda Türkiye liginde istikrarlı bir tablo çizemiyor. Trabzonspor ligde 4 maçtan da beraberlikle ayrılınca taraftarların tenkit ve eleştirilerine maruz kalmıştı. Fırtına'nın ligde sadece 4 puan toplaması moralleri bozsa da bu hafta şampiyonluk adayların da puan kayıpları yaşaması, camiada yüzleri biraz olsun tebessüm ettirdi.

Yeni bir sezon başladı. Her takım güçlenerek lige başladı. Yeni başlayan bir lig. Daha takımlar oturmadı, sonuçta geçtiğimiz haftalara baktığımızda Trabzonspor sonuç olarak çok da istediklerini aldı demek yanlış olur. Oyuncuların gerçek futbolunu sahaya yansıtamadıkları anlaşılıyor. Lig çok uzun bir maraton, önümüzde daha çok maçlar var. Bu maratonda önemli olan ligi iyi yerde bitirmek. Geçen yıllardaki sıkıntıları yaşamamak için bordo-mavili ekip ligi iyi bitirmek istiyordur. Tabi sıralamada yerleri ne olur onu bilemeyiz ama geçen seneki sıkıntıları yaşamayacaklarını söyleyebilirim. Bana göre bordo-mavili takımın zirveye oynayacak potansiyeli var.

Keza Trabzonspor kökü eskilere dayanan bir kulüp. Henüz oturmuş bir kadrosu yok ama iyi bir yönetimi, iyi bir hocaları var."Trabzonspor'un devrime ihtiyacı var" diyenler yönetimsel olarak iş başında olduğuna göre "devrim" yapılmalı ve takım kendine gelmeli.

Trabzonspor başarıyı yakalaması için önce forma ruhunu yakalamalı

Spor yorumlarında bir çok yorumcu takımları değerlendirirken üç büyükler diye söze girer, daha sonra akıllarına Trabzonspor gelir ve dört büyükler diye değiştirirler. Trabzonspor'un tarihindeki başarılarını inkar edemediklerinden dört büyüklerin arasına bordo-mavili takımı da eklerler.

Büyüğü şampiyonlukla seçtiğimize göre ligde 6 şampiyonluk kazanmış takım vardır. O takımda Trabzonspor'dur. Dolayısla bordo-mavili kulüp dört büyüklerden biridir.

Şimdi Trabzonspor rakip kim olursa olsun sergileyeceği cesur ve atak futbol ile artık eski gücünü göstermeli.

Bordo-mavili takımın en son geçen hafta sonu oynadıkları Kasımpaşa maçında istedikleri oyunu oynayamasalar da gol pozisyonlarına girdi, yani kazanabilirdi ama olmadı. Trabzonspor, sahasında karşılaştığı Kasımpaşa karşısında öne geçse de sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, bu sonuçla 2014-2015 sezonundaki 4'üncü maçından da beraberlikle ayrılmış oldu. Dediğim gibi Trabzonspor iyi bir takım olacak. Biraz zamana ihtiyaçları var sadece. Bahsettiğim gibi kadro daha oturmadı, takım kendi arkadaş gurubunu oturttuğu zaman, kendi oyun sistemini oturttuğu zaman çok daha iyi olacak.

Bu sezonda oynanan ve oynanacak 7-8 maçın sonuçlarına göre deneme yanılma yöntemi ile daha iyi bir kadro kurulabilecektir. Biraz zaman alacaktır ama teknik ekibin zirveye oynayacak iyi bir kadro kuracağına ben şahsen inanıyorum. Trabzonspor ilerleyen haftalarda çok, çok daha iyi olup istediği performansı sahaya yansıtıp, istediği sonuçları alacaktır diye düşünüyorum.

Trabzonspor zirveye oynayacaktır

Yine söylüyorum henüz ligde hiçbir takım daha oturmuş değil, ilerleyen haftalarda Karadeniz ekibi hem iyi takım olacaktır, hem de güzel futbol oynayacaktır. Trabzonspor taraftarı da takımlarına karşı birazcık sabırlı olmalı. Tabi ki taraftar bir an önce galibiyetler ve takımının rahatlamasını istiyor ama sonuçta ligin de uzun bir maraton olduğu unutulmamalı.

Trabzonspor sıralamada alt sıralarda olsa dahi çok kötü pozisyonda değil. 4 hafta sonunda, ligin en büyük şampiyonluk adayı olarak gösterilen Galatasaray ile Fenerbahçe'nin 3 puan gerisinde yer alıyor.

Trabzonspor taraftarları takımlarını maksatlı çevrelere karşı daha fazla desteklemeye devam etsinler, çünkü onlar takımları için bir itici güçtür. Şampiyonluk yolunda taraftarın rolü çok büyük. Ligin daha çok başındayız. Bu sezon da takımlarını sonuna kadar desteklemeleri halinde başarı kendiliğinden gelebilecektir.

Trabzonspor'un en büyük ihtiyacı ise taraftarına. Coşkulu, tribünde eğelenen ve futbolcusuna moral veren taraftar bu kadronun takım olmasındaki en önemli itici güç olacaktır.

Ligde kadrosunu önemli ölçüde değiştiren takımların başında gelen Trabzonspor için başlıktaki ifadeyi sıkça duyacağımızı düşünüyorum.

Gerçekten sil baştan bir takım kurmak kolay bir iş değildir. Mevcut kadronun üzerine kalan transfer döneminde bir kaç takviye daha yapılması bekleniyor.

Bu da uzun bir süre değişken kadrolar görmemize neden olabilir. Bu yüzden zamana en çok ihtiyacı olan takım Trabzonspor'dur.

Trabzonspor başarıyı yakalayacak, kaygılı olmaya gerek yok ...

Trabzonspor'da bu sene çok iyi bir kadro oluşturulduğu açık. Ancak kağıt üstünde çok iyi görünen kadronun sahaya da yansıması gerekiyor. Bu da hem çok çalışmaktan hem de başta futbolcular olmak üzere herkesin fedakarlık yapmasından geçiyor. Yeni transferlerde çok kariyerli üst düzey oyuncular var. Yabancı oyuncular da Trabzonspor için Türkiye'de ve Avrupa'da başarının ne kadar önemli olduğunun bilincinde olmalı ve bu sene taraftarlarına güzel şeyler yaşatmalı.

Bordo-mavili taraftarlar takımın, tesisleri, stadyumu, taraftarı, yönetimi ve basınıyla zirveye oynayan bir takım haline gelmesini istiyorlar.

Şimdi yapılması gereken yazımın başlığında da belirttiğim gibi biraz zaman ve biraz sabır. Bu anlamda teknik kadro oyuncularına ligin ilk dört haftasında yaşanan artıları eksileri anlatacak, güven eksikliğinden dolayı tribünlere gelmeyen taraftarda bundan sonraki haftalar için tirübündeki yerlerini alacak.

Sıra sende Trabzon göster kendini, kır artık şeytanın bacağını bu sezon zirveye oynayın seneye şampiyonluk kupası kazanıp taraftarın beklentilerine son verin artık

Yorumlar
TREND HABERLER