YAZARLAR

Trabzonspor’a süre yetmedi

Alan savunmasıyla ritmini bozduğu rakibine ikinci yarı sahayı dar eden Trabzonspor, 2 kez geriye düştüğü maçı eşitledi ama salladığı rakibini tam yıkacakken karşılaşma sona erdi. Fazlasıyla tempolu geçen maçta,

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

 

Alan savunmasıyla ritmini bozduğu rakibine ikinci yarı sahayı dar eden Trabzonspor, 2 kez geriye düştüğü maçı eşitledi ama salladığı rakibini tam yıkacakken karşılaşma sona erdi.

Süper Lig 7. haftasında,Trabzonspor Beşiktaş´a konuk oldu. Maça,eski Beşiktaş´lı Sosa ve Olcay ilk 11'de başladı. Beşiktaş´ın hızlı başladığı maçta ilk golü Talisca attı. Maçın 20. dakikasında ise Olcay Şahan durumu eşitledi.  Fazlasıyla tempolu geçen maçta, Lens Beşiktaş adına 2. golü kaydederken 80. dakikada Rodallega Trabzonspor'a nefes aldıran golü Beşiktaş ağlarına yolladı.

Trabzonspor, tempolu ve istekli oyunuyla maça hareket katarken, Burak Yılmaz'ın bireysel denemeleri biraz başarısız kaldı diyebiliriz. Genç yetenek Abdülkadir'in topa hakimiyeti ise büyük alkış topladı. Ersun Yanal'ın taraftarla sınavı gibi görülen bu maç, taraftar tarafından tatmin edici sayılır.

Beşiktaş bu sonuçla puanını 14’e yükseltirken Trabzonspor ise 9 puana çıktı. Trabzonspor'a 2.golü getiren Rodallega, maç sonu sedyeyle hastaneye kaldırıldı. Şampiyonluğa giden yolun, Anadolu takımlarından geçtiğini bir kez daha hatırlatan Trabzonspor baskın taraf olarak galibiyeti kaçırdı.

KARTAL'A SOĞUK ÇELME

2-2 biten Beşiktaş - Trabzonspor maçı sonrası iki takım oyuncuları saha ortasında tartışmaya başladı. Kucka ile Gökhan Gönül arasında başlayan tartışmaya Caner Erkin de dahil oldu. Caner, Babel'le de ağız dalaşına girdi.

Maçın ardından Ersun Yanal, ´´Rakibe başka pozisyon vermedik. Son 20 dakikada da rakibe pozisyon üstünlüğü sağladık. Sonradan oyuna katılan Rodallega ve Yusuf skoru değiştirme çabası gösterdiler. Oyuna katkıları fazlaydı." dedi.

HAKEM TALİSCA’YI KORUDU!

İlk yarısı 1-1 sona eren mücadelede  Anderson Talisca'nın Juraj Kucka ile girdiği ikili mücadele tartışmalara neden oldu.  Topu ayağından açan Brezilyalı oyuncu, Trabzonspor’un Slovak orta saha oyuncusuna sert müdahalede bulundu. Sambacı'nın kasti hareketi için mücadelenin hakemi Fırat Aydınus tam önünde meydana gelen tekmeyi, kart vermedi

Oysa futbol otoritelerine göre; bu tekmenin cezası niyet ne olursa olsun kırmızı karttır. Oysa sarı kart bile vermedi. Verseydi eyyam yapmış olacaktı. Ne şiş yansın ne kebap diye sarı verecekti. Bu pozisyon net tartışmasız kırmızı kartlık pozisyondur. Çünkü kontrolsüz şekilde gelip rakibin korumasız bölgesine tekme atıyor. Sonra da oyundan atılacağını anlayıp numaradan kendini yere atıyor. Beşiktaşlı Talisca’nın kendisi de yaptığının farkında. Tekme olayı net bir kırmızı kart olmasına rağmen hakem seyirci tepkisinden dolayı olsa gerek kart gösteremedi.

Yorumlar
TREND HABERLER