YAZARLAR

Trabzonspor şeytanın bacağını kırdı!

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor, Fenerbahçe'yi ağırladı. Karşılaşmanın başından sonuna üstün olan Trabzonspor, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bordo-mavililer sonunda şeytanın bacağını kırdı, 18 maç sonra Fenerbahçe'yi yenmeyi başardı.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

FARKI KAÇIRIDI..

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor evinde, Fenerbahçe'yi ağırlıyor.

İlk yarı değerlendirirsek;

Maça güzel bir koreografiyle ve başlayan Trabzonspor, ilk dakikalarda Fenerbahçeçe kalesine gitmekten hiç çekinmeyen ataklarla taraftarı heyecanlandırdı.

Trabzonspor'un kullandığı serbest vuruşta barajdaki Slimani'nin eliyle müdahalesi sonrası bordo-mavili takım penaltı kazandı. 26. dakikada Rodallega'nın kullandığı penaltı atışında Harun Tekin gole izin vermedi.

İlk 45 dakikada gol yok.Trabzonspor'un kullandığı serbest vuruşta barajdaki Slimani'nin eliyle müdahalesi sonrası bordo-mavili takım penaltı kazandı. 26. dakikada Rodallega'nın kullandığı penaltı atışında Harun Tekin gole izin vermedi.

Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'nın sutlarıyla kaleyi seri bir şekilde yokluyor. Fenerbahçeçe ileri çıkamadığı için defansif oynarken, Trabzonspor daha ofansifti. Fenerbahçeçe ise kaleye çok nadir gitse de kaptığı toplarla ve Valbuena'yla atak arıyor. Abdulkadir ve Yusuf Yazıcı'nın adam eksilterek orta yapmaları ve sut cekmeleri konuk takımı fazlasıyla zorluyor. Fenerbahçe uzun vuruşlarda ikinci topları alamadı. Deplasmanda zorlanmaları normaldi.

Valbuena,  Hasan Ali'nin önünde sürekli defans yapmak zorunda kaldı. Fenerbahcenin sol kanadı büyük boşluk verince taraftarını da arkasına alan Trabzonspor, rakip kaleyi fazlasıyla zorlasa da Harun'un kurtarışları golleri engelledi. En azından Rodallega penaltıyı gole cevirseydi, bordo mavililer, 1-0 ın avantajıyla  oynayacak ve bu özgüvenle bambaşka bir maç  izliyebiliyor olacaktık.

Fenerbahce 4-4-2 oynuyor, Skirtel ve Mehmet Topal, çok içeri girince defansta büyük boşluk bırakıyor ve Yusuf Yazıcı bu boşluğu çok iyi değerlendiriyor.

2. yarıda Trabzonspor ataklarının meyvesini 50.dakikada Novak'ın golüyle alıyor. Trabzonspor'un maç boyunca onlarca atak bulması , Fenerbahçe kalesine yaşattığı stres ve Harun'u geçememesi 75. dakikada Sosa'nın müthiş golüyle son buldu ve Trabzonspor 2-0 öne geçti. Onur Kıvrak'ın kadro dışı kalmasıyla ,kalede genç Uğurcan'a fırsat verilmesi gayet güzeldi. Genç oyuncular Trabzonspor'u sırtlayabilir diyebiliriz. Yaptığı ataklarla farka gidecek olan Trabzonspor fırsatları değerlendiremeyince, atağa çıkan Fenerbahçe 82. dakikada Frey'le golü bulunca skor 2-1e geldi. Yine de maçın kazananı hak eden Trabzonspor oldu.. İstek, takım ruhu, dengeli oyun, taraftar ve kadrosuyla kendi evinde müthiş bir galibiyet aldı.

Fenerbahçeli futbolcuların kart görmesi için saha içinde rakibini  öldürmesi mi gerekiyor? Ne yaparlarsa yapsınlar kesinlikle kart görmüyorlar.. Pes.

Yorumlar
TREND HABERLER