YAZARLAR

Trabzonspor seksenlerin ruhuyla oynarsa yener demiştim!

Süper Lig'in 8. haftasında, Galatasaray, sahasında Trabzonspor ile kozlarını paylaştı. Bordo-Mavililer, Sarı-Kırmızılı rakibini N'Doye'nin golüyle 1-0 mağlup etti ve Arena’dan 3 puanla ayrıldı. N’doye hem kendini hemde trabzonspor’u kurtardı.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Sezon başından bu yana başarılı bir tablo çizemeyen Trabzonspor için Galatasaray karşısında “fark yer” denilen maçı, ıskartaya çıkarılan N’doye’nin golü ile kazanmayı başardı. Trabzonspor, Galatasaray maçına harika başladı. İlk yarıda çok büyük bir hata yapmadıkları gibi rakibine de ciddi gol pozisyonu vermediler

N’DOYE HEM KENDİNİ HEMDE TRABZONSPOR’U KURTARDI

Zira sezon başında takımdan gönderilmesi için büyük çaba sarf edilen N’Doye, senelik 2.5 milyon Euro olan ücretinden feragat edip, 1.7 milyon Euro’ya imza atınca takımda kalmıştı.

Senegalli futbolcu dün ilk kez 11’de sahaya çıkarken, 17. dakikada attığı golle Galatasaray’ı devirdi ve Trabzonspor’u ise can suyu oldu..

Bir diğer husus ise; bu maçtan önceki 7 haftada 3 golü bulunan Trabzon’daki suskun forvetler arasında ilk kez ağları sarsan oyuncu da N’Doye oldu. 21 yıl sonra İki takımın Ekim ayında yaptığı maçlarda, Trabzonspor en son 1 Ekim 1995’te Avni Aker’de 4-1’lik skorla Galatasaray’ı mağlup etmişti. Toplamda ise 11 karşılaşmanın 7’sini Aslan kazanmış, 3 sınav berabere sonuçlanmıştı. Dünkü karşılaşmanın ardından Trabzon, Ekim ayındaki şanssızlık serisini bozdu.

Trabzonspor Galatasaray deplasmanına giderken sezon başından bu yana alınan kötü sonuçları silmek, iyi bir sonuç ve dönüm maçı olarak sahaya çıkarak kötü gidişata dur demek için çıktı ve kazandı. Ve bu başarıyı alkışlamak lazım..

MAÇA GELİNCE...

Bordo-mavili takımın orta sahası Mehmet Ekici, Okay, Bero, Onazi mükemmel bir performans gösterip, topun Trabzonspor’da kalmasını sağladılar. Birbirlerine yakın oynayarak iyi yardımlaştılar. Sarı-kırmızlı ekibin orta sahası Selçuk, Tolga ve Sneijder’i adeta sahadan sildiler. Trabzonspor’un geri dörtlüsünde oynayan Uğur ve Durica nefis futbol oynayarak, Eren Derdiyok’u sahada etkisiz hale getirdiler.

Galatasaray’ın popüler oyuncularından Bruma ve Eren Derdiyok ilk yarıda pek bir varlık gösteremediler.

Trabzonspor’un kademe oyuncuları bu maçta görevlerini çok iyi yaptılar. Ersun hoca da bu maçta mükemmel bir taktik uygularken, Trabzonsporlu oyuncular devamlı topun arkasında kaldılar.

Dev maça, Trabzon daha motive başladı. Orta sahada oyunu kitledi. Birkaç şut denemesi dışında rakibin ürkütecek pozisyonu yoktu. Yanal’ın orta beşlisi oyuna daha hakim oldu. Belki çok fırsat bulamadılar ama orta saha kontrolünü elde tuttular. Kaptıkları toplarla da kontratağa çıktılar. Ve bu sezonki ilk yabancı saha gollerini buldular.

GALATASARAY’IN VİTES BÜYÜTMESİ YETMEDİ

G.Saray ikinci devrede beklenildiği gibi vites büyüttü ama Tolga, Carole, zaman zaman da Bruma haricinde bekleneni veren isim yoktu. Trabzonspor, G.Saray'ın arkasındaki boşlukları değerlendirebilse maçı erken kopartabilirdi. Bordo-mavililer karşı atak fırsatlarını da yakaladı ama attıkları goldeki gibi bir pas-koşu zamanlamasını bir daha ortaya koyamadılar.

Galatasaray baskıları artırıp Trabzonspor yarı sahasına yığılsa da sonuç getirmedi. Birçok şey deneyen sarı-kırmızılılar son bölgede pozisyon üretmekte yetersiz kaldı.

HAKEM SON DÜDÜĞÜ ÇALMAKTA GECİKTİ!

Hakemin Fırat Aydınus’un 90’a eklediği artı 5’in de bitmiş olmasına rağmen her nedense çalmadığı düdük, az kalsın Trabzonspor kalesinde gol oluyordu.

Netice itibari ile, Trabzonspor dün akşamki maçı kazandı ve Türk Telekom Arena’dan Türk spor kamuoyuna mesaj verdi: “Tökezledim ama yıkılmadım, arenada kendime geldim... Bundan sonraki maçları izleyin görün ”

Galatasaray maçı Trabzonspor’u yeniden ayağa kaldırdı ve sarı kırmızılı takımın yenilmezliğine son verdi.

 

Yorumlar
TREND HABERLER