YAZARLAR

Trabzonspor istikrarsız bir tablo çiziyor!

Trabzonspor istikrarsız bir tablo çiziyor!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Spor Toto Süper Lig'de 21. hafta mücadelesi bir maç dışında geride kalırken, lig şampiyonluğu mücadelesinde yollarına devam eden Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe, puan tablosunda zirvede başbaşa yer aldı. Bu sezon ligde istikrarsız bir grafik çizen Trabzonspor, bir türlü istediği çıkışı yapamadı.

21. hafta bir maç dışında geride kalırken, Galatasaray en yakın takipçisi Beşiktaş'ın 5 puan önünde liderliğini sürdürdü.

Haftaya 37 puanla lider giren Galatasaray, günün son maçında konuk ettiği Medical Park Antalyaspor'u 2 – 0 mağlup etti. Sarı – kırmızılı ekip bu galibiyetle puanını 40'a çıkararak liderliğini devam ettirdi.

Liderin en yakın takipçisi Beşiktaş, Elazığ'ı deplasmanda 3-1 mağlup etti.

Zirve yarışında bende varım diyen Fenerbahçe'de deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu 1-0 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Lige kötü bir giriş yapan Trabzonspor'un istikrarsız gidişatı sürüyor. Geçen hafta uzun bir aradan sonra 3 puana kavuşan Trabzonspor, bu haftada konuk olduğu Sivasspor deplasmanında rakibine 2-0 yenilerek puan kaybına devam etti.

Yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas ile çıkış arayan Trabzonspor'u konuk eden Sivasspor, güçlü rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol sergiledi.

Trabzonspor, bu sezon kadro ve sonuç istikrarı bir türlü yakalayamadı.

Spor Toto Süper Lig' in 21. haftası geride bırakılırken, Trabzonspor ligde kazandığından çok kaybetti.

Toplamda 27 puan kazanan Bordo-Mavili'ler en az 10 puanda kaybetti.

2012-2013 sezonu özellikle Trabzonspor açısından kötü bir yıl oldu. Belki de tarihinin en kötü yılı oldu.

Ligde 21.Hafta sonunda 27 puan toplayan bordo-mavililer, zirve yarışında önemli puan kayıpları yaşarken kendine 10. sırada yer bulabildi.

Karadeniz ekibi, 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet alırken seri maç kazanma sevinci yaşayamadı. Spor Toto Süper Lig'de istikrarsız grafik ortaya koyarak zirve yarışında geriye düşen Trabzonspor, bu arada tarihi yenilgiler de aldı.

Trabzonspor, yönetimiyle, futbolcusuyla, teknik heyetiyle, taraftarıyla, basınıyla bir bütünlük yakalamalı.

İnanıyorum ve ümid ediyorum ki Trabzonspor bundan sonra birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde bu kötü gidişata son verecektir.

Fakat bütün bu olumsuzluklara rağmen Ziraat Türkiye Kupası maçlarının olduğunu unutmamak gerektiğini söylemek istiyorum. Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupasını kazanacağına inanıyorum.

Ziraat Türkiye Kupasının kazanılmasının bunlar için bir adım olmasını temenni ediyorum. Büyük ihtimalle benim o sözlerini ettiğim gelişmelere doğru adımlar atılacaktır, hem taraftar olarak, hem de camia olarak ben buna yürekten inanıyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER