YAZARLAR

Trabzonspor istifalar kulübü

Trabzonspor istifalar kulübü

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor istifalar ile anılan bir kulüp haline geldi.

Trabzonspor'un  Spor Toto Süper Lig'de evinde Akhisar Belediyespor'a 4-2 yenilmesinin ardından Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay'ın da istifa etmesi bardağı taşıran son damla olmuştur.

Başarı anlamında içte olmasa dahi Avrupa'da başarı yakalayan teknik direktör ile en azından sezon sonuna kadar devam edilmeliydi. Nitekim  9 ayda 2 Teknik adam 4-5 yöneticinin görevlerinden istifa etmeleri düşündürücüdür.

Trabzonspor spor kamuoyunda istifalar ile anılan bir kulüp haline geldi. Bunun sorumlularından  hesabı elbette kongrede sorulur.

Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen kongreden bu yana 9 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen yönetim kurulundan 4-5 istifanın olması, asbaşkanın görevinden ayrılması ve sonunda mezara kadar kalması gereken bazı başkan yardımcılarının pazara kadar bile duramadan istifa etmelerinin bir nedeni olmalı. Mevcut yönetimin bağları çözülmüştür daha fazla kalmaları hem kendilerine hem de kulübe zarar verecektir.

Aslına bakarsanız ben seçimle iş başına gelen her başkanın görev süresini tamamlamasından yanayım. Ancak göstergelere bakıldığında  eski yönetimin bıraktığı borç yükü karşısında mevcut yönetimin bu işi daha fazla götüremeyeceği açık.

Eski yönetim kulübün mali kaynaklarını hovardaca harcadığı için borçlar zirve yapmıştır. Günümüzde bu borçların döndürülmesinin sıkıntısı haliyle yaşanmaktadır.

Mevcut yönetim için kongreye kadar görevlerinin başında kalmalılar şeklinde verdiğim desteği şimdi geri çekiyorum.

Artık kalmak mümkün değildir. Ne kalıp Trabzonspor'a sahip çıkarsınız, ne de Trabzon camiası kalmanızı ister. Tek yok kalmıştır. O da gitmek.

Trabzonspor'a müteahhit başkan yerine mücahit başkan aranmalı     

Şu bir gerçek ki Trabzonspor'da artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. 

Ne başkan, ne de bazı yöneticiler…

Hiçbirisi kendini kandırmasın…

Ve bence yol yakın iken olağanüstü kongre kararı alıp bu görevi bıraksın..  Hiçbir sezon bu kadar kötü bir yönetim anlayışı, bu kadar inançsız bu kadar ruhunu kaybetmiş bir futbolcu ekibiyle, bu kadar pasif bir yönetim görmedim..

Sözü fazla uzatmanın hiçbir anlamı yok..

Trabzonspor'da bu yönetim olduğu müddetçe ve kulübü yöneten basiretsiz, vizyonu ve ekonomik gücü olmayan yöneticilerin iş başında kaldığı sürece başarıdan bahseden kim varsa yanılıyordur..

Bordo -mavili kulübün yönetimi İstanbul'dan oluşmamalı. Trabzonspor'a kentin havasını sürekli soluyan başkan ve yönetim gereklidir. Müteahhit başkan yerine mücahit başkan aranmalı. Beşiktaş'ta parasız ama etkili başkan Süleyman Seba gibi başkan gerekli. Daha açık ifadeyle söyleyeyim Trabzonspor'un eski günlerde olduğu gibi Şamil Ekinci gibi başkanla yola devam etmeli.

Trabzonspor'a dürüst, dirayetli, sevecen, çalışkan, onurlu, kulübün parasını yemeyen, yedirmeyen, futbolcu transferlerinde komisyon almayan, zengin - fakir ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede durabilen, kaliteye önem veren, camianın birlikteliğini bozup, suni güzellik yapmaya çalışmayan, paramızı boşa harcamayan, şehrin hassas konularını ve dengelerini bilerek yerine göre hareket edebilen, sportif konularda araştırma ve incelemeler yapan, başarılı, çağdaş uzmanı olan kişilerle çalışmaya hazır olan bir başkan göreve gelmeli.

Çalışmalarımızı hızla bu doğrultuda şekillendirmeliyiz... Henüz fırsatımız varken…

Yorumlar
TREND HABERLER