YAZARLAR

Trabzonspor Galatasaray'ın altyapı şubesi

Trabzonspor Galatasaray'ın altyapı şubesi

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Galatasaray ve Trabzonspor bordo-mavili futbolcu Olcan Adın'ın transferi için görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirmiş...

Trabzonspor’un yıldız futbolcusu Olcan Adın’ın Galatasaray ile anlaştığına dair haberler spor basınında yer almaktadır. Bu konuya ilişkin Trabzonspor resmi web sayfasından  'Profesyonel futbolcumuz Olcan Adın'ın, Galatasaray A.Ş.'ye transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır.' şeklinde açıklama yapıldığı görülüyor. Ayrıca basına  yansıyan bilgilere göre bordo -mavili oyuncunun Galatasaray'a transfer olacağı yönünde haberler yer almaktadır.

Bu demek oluyor ki; Olcan Adın Galatasaray'a verilecektir. Elbette her transfer sezonunda olduğu gibi bu sezonda da futbolcu transferleri yapılabilir. Buna kimsenin bir şey dediği yok, buraya kadar her şey normal ancak benim sözüm Trabzonspor'lu  futbolcuların tek alıcısı G.Saray mıdır? Sanki başka kulüp yokmuş gibi yıldızı parlayan oyuncular transfer sezonunda sarı-kırmızılı takıma verilmektedir.

Nitekim bu hususta, uzun süredir süren görüşmelerin  nihayet bittiğini ve Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında süren pazarlık sarı kırmızılı kulüp adına mutlu sonla bittiği haberleri yapılmaktadır.

G.Saray, 3.7 milyon Euro ve Salih Dursun'u vererek Olcan'ın bonservisini elde edip, yıldız futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalanacakmış.

Bir önceki Sadri Şener yönetiminde olduğu gibi mevcut yönetim de aynı yolu izleyerek elindeki başarılı futbolcularını sarı kırmızılı kulübe satmaktadırlar.

Bu durumun özel bir nedeni olamaz herhalde?  Yoksa Trabzonspor camiasının bilmediği başka bir şey mi var? Nedir bunun nedeni? Trabzonspor'lu oyuncuları başka kulüpler almıyor mu?

Trabzonspor Kulübü yöneticilerinin  "...oyuncuları Olcan Adın'a yurt içi ve yurt dışından ciddi teklifler olduğuna" dair beyanat veriyorlar. Madem ki yurt dışından yıldız oyuncuya ciddi teklifler var 'neden G.Saray' diye adama sormazlar mı?

Maalesef son yıllardaki Trabzonspor yönetimleri kulübün kadrosunda bulunan  marka olmuş oyuncuları tek tek G.Saray'a vermekte.

Örneğin, Trabzonspor’da forma giyen bir futbolcu daha kuvvetle muhtemel G.Saray’a verildi. Son 3 sezonda bordo mavili kulüpte forma giyen yerli futbolcuların Galatasaray'a satılması, kuvvetle muhtemel Olcan Adın’ı da kadrosuna katarak Trabzonspor’dan 6.yerli oyuncu transferini gerçekleştirmiş olacak.

Sarı kırmızılılar 2011-2012 sezonunda Selçuk İnan, Engin Baytar ve Ceyhun Gülselam’ı, 2012-2013 sezonunda Burak Yılmaz ile birlikte yıllarca Trabzonspor’da forma giyen Umut Bulut’u kadrosuna katmıştı. G.Saray’ın kadrosuna kattığı 6.Trabzonsporlu oyuncu Olcan Adın oldu.

Cim bom'un kadrosundaki 6. Trabzonlunun olması bunun bariz örneğidir. Maalesef  basiretsiz bazı yöneticiler Trabzonspor'u Galatasaray'ın futbol altyapı şubesi haline getirdiler. Olcan Adın'a yurt dışından ve Galatasaray'dan ciddi teklifler aldıklarını açıklayanlar tercih olarak sarı-kırmızılı kulübü seçmelerinin nedeni nedir? Geçmişi başarılarla dolu Anadolu kulübü  Trabzonspor'un olumsuz anılmasına sebep olan bu  tür tercihlerden kaçınılmalı. Fenerbahçeli taraftarların Trabzonspor için  'Galatasaray'ın paf takımı' söylemlerine sebep olunmamalı!

Yorumlar
TREND HABERLER