BEŞİKTAŞ

Trabzonspor Beşiktaş derbi maçının geniş özeti ve golleri

Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın erteleme maçında Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti. İşte Trabzonspor Beşiktaş derbi maçının geniş özeti ve golleri...

Trabzonspor Beşiktaş derbi maçının geniş özeti ve golleri

Ligde zirve resmen Kara Kartal'ın! 19. hafta erteleme maçında Avni Aker'de kötü gidişteki Trabzonspor'a konuk olan Beşiktaş, Gomez ve Olcay'la istediği 3 puanı aldı, Fenerbahçe'yi geçip ligin zirvesini ele geçirdi! Artık maç fazlası yok Beşiktaş'ın, ancak şampiyonluk için şans avuçlarında!.  

Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta erteleme maçında Trabzonspor sahasında Beşiktaş'ı ağırladı. Maça etkili başlayan taraf Trabzonspor oldu.

TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ

Henüz ilk dakikada Marin'in şutu yandan auta giderken, 6'da bu kez Cardozo orta sahadan attığı şutla gol aradı ancak başarılı olamadı.

12. dakikada Beşiktaş mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Kaleci Esteban ile Douglas'ın anlaşmazlığında topu önünde bulan Kerim Frei bomboş durumdaki Gomez'i gördü.

Alman yıldız önce topu ıskaladı daha sonra vuruşunu yaptı ancak Mustafa Yumlu'nun koluna çarpan top kaleye gitmedi. Beşiktaşlılar uzun süre penaltı itirazında bulunurken, hakem Bülent Yıldırım 'devam' dedi.

Avni Aker'de ısınmaya böyle çıktılar

İlk yarı golsüz eşitlikle biterken ikinci yarıda oyunda Beşiktaş üstünlüğü vardı. Maç boyunca çok etkisiz bir görüntü çizen ve net bir fırsattan yararlanamayan Mario Gomez, 76'da Quaresma'nın harika ortasında sahneye çıktı ve Trabzon deplasmanında takımını 1-0 öne geçiren isim oldu.

Golden sonra rahatlayan Beşiktaş, 86'da kontra atakta Kerim Frei'ın güzel pası sonrası Olcay Şahan'ın attığı golle farkı durumu 2-0'a getirdi ve maçın skorunu ilan etti.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 60 yapan Beşiktaş liderliğe yükselirken, Trabzonspor ise 30 puanda kaldı.

Trabzonspor Beşiktaş maçı fotoğrafları 

Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 2

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Trabzonspor: Esteban, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Yusuf Erdoğan, Okay Yokuşlu, Aytaç Kara, Marin, Erkan Zengin, Muhammet Demir, Cardozo

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Necip Uysal, Tosic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Sosa, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Kerim Frei, Gomez

Gol: Dk. 76 Gomez, Dk. 86 Olcay Şahan

TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ 

TRABZONSPOR: 0 - 2 :BEŞİKTAŞ

Maç bitti! Beşiktaş, deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederek yeniden liderlik koltuğuna oturdu. 

90+3. dakika: Marin korneri kullandı, Okay vurdu, kafalardan seken top Muhammet'in önünde kaldı, onun şutunu Günay kornere çeldi. 

90+2. dakika: Trabzonspor sağ kanattan köşe vuruşu kullanacak. Artık son hücumlar. 

90+1. dakika: Tolgay ceza sahası dışından plasesini vurdu, top az farkla dışarı çıktı. 

90. dakika: Mücadeleye 3 dakika ilave edildi. 

89. dakika: Normal sürede son dakikanın içerisindeyiz. Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü sürüyor. 

88. dakika: Beşiktaşlı futbolcular topu hala rakibine bırakmadı, Siyah-Beyazlılar ayağa başarılı paslarla zaman geçiriyor. 

87. dakika: Beşiktaş çok iyi paslaşarak rakip yarı alana yerleşti, Trabzonsporlu futbolcuların baskısı ise yetersiz. Beşiktaş top çeviriyor. 

86. dakika: GOL! Olcay attı 2-0 oldu. Beşiktaş yine hızlı hücuma çıktı, Trabzonspor savunmada az adamla yakalandı, Kerim ceza sahasındaki Olcay'a pasını bıraktı, başarılı oyuncu yerden düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 

85. dakika: Beşiktaş 2'ye 1 geldi, Gomez boştaki Olcay'a pasını attı ama Cavanda çok hızlı bir şekilde geri dönerek topu kazandı. 

83. dakika: Beşiktaş üç oyuncu değişikliği hakkını da kullandı. Normal sürede son 7 dakika. 

80. dakika: Olcay Şahan az sonra oyuna girecek. Maçta tempo iyice düştü. 

77. dakika: Trabzonspor sol kanattan köşe vuruşu kullanacak. 

75. dakika: Trabzonspor oyuna yeniden başladı. 

73. dakika: Oğuzhan sakatlık geçiriyor. Maç başlamadan kendisini yere bıraktı. Oğuzhan çıktı, Tolgay oyunda.

75. dakika: GOL! Mario Gomez ve 1-0. Sağ kanatta topla buluşan Quaresma mükemmel bir orta açtı, Gomez arka direkte çok rahat bir şekilde kafa vuruşunu yaptı ve topu filelerle buluşturdu.

Trabzonspor Beşiktaş derbi

74. dakika: Oğuzhan'ın ara pasında Gomez ceza sahasında topla buluştu, Mustafa'nın müdahalesiyle yerde kaldı, hakem devam dedi. Beşiktaşlılar penaltı bekliyor. 

73. dakika: Maçta tempo düştü. Trabzonspor hiç varlık gösterememeye başladı. Beşiktaş zaman zaman etkili geliyor ancak ev sahibi ekip savunmada hata yapmıyor. 

70. dakika: İnanılmaz bir pozisyon! Sosa'nın ortasında Atiba kafa vuruşunu yaptı, Esteban çıkardı, dönen topu Oğuzhan tamamlamak istedi, yine Esteban çıkardı. Topun içeriden çıktığını söyleyen Beşiktaşlılar gol kararı bekledi. 

68. dakika: Marko Marin ceza sahası dışından sert vurdu, savunmadan döndü, sonrasında Beşiktaş hızlı çıktı, ancak Gomez topu kaptırdı. 

66. dakika: Quaresma sağ kanattan ortaladı, Gomez'den önce Mustafa müdahale etti, sonrasında Kerim yerden kesti, yine savunma karşıladı. 

65. dakika: Sosa ceza sahası dışından dönerek ara pası denemesi yaptı, kaleci Esteban, Oğuzhan'a gelmeden çıktı ve topu aldı. 

64. dakika: Kerim Frei sağ kanattan çok hızlı ilerledi, Yusuf onu takip ediyordu, Kerim topu ayağına dolaştırınca Yusuf topu kazanmayı başardı. 

Trabzonspor Beşiktaş maçı fotoğrafları

62. dakika: Beşiktaş tehlikeli geldi, çok adamla ileride çoğalan Siyah-Beyazlılarda İsmail sol kanattan ortaladı, Gomez dokunamadı. 

61. dakika: İnanılmaz bir pozisyon! Sosa'nın pasında Oğuzhan ceza sahasında topla buluştu, ancak dengesini kaybetti, yine de içeri çevirdi, Mustafa topu taca gönderdi. 

Trabzonspor Beşiktaş derbi

60. dakika: İsmail sol kanattan çok hızlı ceza sahasına girdi, ancak Cavanda aynı hızda geri dönüp topu kazandı. 

59. dakika: Quaresma'nın pasında Gomez sol kanatta topla buluştu, Mustafa'yı da geçti ancak öncesinde ofsayt bayrağı kalktı. 

57. dakika: Beşiktaş ileri uçta baskı yapıyor, Trabzonsporlular uzun süredir kendi yarı sahasından çıkamadı. 

55. dakika: Bu kez Quaresma ortaladı, Estaban'ın çift yumrukla uzaklaştırdığı top Sosa'nın suratına çarptı. Arjantinli oyuncu sakatlık geçiriyor. 

53. dakika: Kerim sağ kanattan çok hızlı son çizgiye indi, ortasını da yaptı, ancak hava topu mücadelesinde Gomez, Mustafa'ya faul yaptı. 

51. dakika: Trabzonspor sol kanattan geldi, Aytaç topu Muhammet'e göndermek istedi, İsmail araya girdi. 

50. dakika: Sosa'nın ara pasında İsmail ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak ofsayt bayrağı da kalktı. 

48. dakika: İlk yarıya nazaran ikinci yarıya iki takım da daha durgun başladı. Karşılıklı top kayıpları sürüyor. 

47. dakika: Trazonspor'da herhangi bir oyuncu değişikliği yok. 

46. dakika: İkinci yarı başladı! Beşiktaş'ta Tolga maça devam edemiyor. Yerini Günay'a bırakıyor. 

İlk yarı sona erdi. Trabzonspor 0-0 Beşiktaş. İkinci yarıda yeniden birlikte olacağız. 

45. dakika: Sol kanattan Cardozo, Necip'i geçip son çizgiye indi, ortasını da açtı ancak içeride hiçbir Trabzonsporlu oyuncu yoktu. 

44. dakika: Bir tehlikeli pozisyon daha! Quaresma ortaladı, Necip indirdi, ancak Mario Gomez topa dokunamadı. Bir fırsat daha kaçtı Beşiktaş adına. 

43. dakika: İnanılmaz bir gol kaçtı! Sosa ön direğe ortaladı, Atiba sektirdi, savunma son anda kornere gönderdi. 

42. dakika: Erkan sol kanattan ortaladı, Muhammet'in şutu kaleci Tolga'da kaldı. Etkili geldi ev sahibi ekip. 

Trabzonspor Beşiktaş derbi

41. dakika: Kerim Frei sol kanattan ilerledi, topu sağına altı, şutunu attı, top Esteban'da kaldı. 

40. dakika: Trabzonspor bu kez sağ kanattan geldi, Erkan ortasını açtı, top Beşiktaş'ta kaldı. 

39. dakika: Beşiktaş hızlı çıktı, Kerim Frei sol kanattan ilerledi, Okay topuna müdahale yaptı ve takımına kazandırdı.  

38. dakika: Trabzon seyircisi "Kayseri sen bizim kardeşimizsin" tezahüratı yaptı.

37. dakika: Yusuf ceza sahasına kesti, Cardozo kafa vuruşunu yaptı ancak Tolga için rahat bir top oldu. 

35. dakika: Trabzonspor çok adamla rakip yarı alanda pas yaptı. Sonrasında Erkan savunmanın arkasındaki Cardozo'ya topu gönderdi, Necip son anda müdahale edip kornere gönderdi. 

33. dakika: Cavanda'nın geri pasında Esteban topu eliyle tuttu, Beşiktaşlılar geri pas kararı bekledi ancak hakem devam dedi. 

31. dakika: Trabzonspor hızlı çıktı, Erkan Zengin sol kanattan ortasını açtı, Beck'e çarpan top kornere çıktı. 

28. dakika: Gomez çok tehlikeli bir yerde faule maruz kaldı. Sosa'nın çok sevdiği yerlerden biri. Kaleyi cepheden gören bir nokta. Yaklaşık 22-23 metre. 

26. dakika: Beck'in hatalı pası Muhammet'te kaldı. onun pasında Cardozo ince bir çalımla rakibini geçmek istedi ancak Atiba geldi ve topu aldı. 

25. dakika: Beşiktaş ileri uzun toplarla çıkmaya çalışıyor. Siyah-Beyazlılar hava toplarında şu ana kadar çok başarılı. 

23. dakika: Mustafa sekerek oyun alanının kenarına geldi. Mücadele kaldığı yerden devam ediyor. 

22. dakika: İnanılmaz bir gol daha kaçtı! Sağ kanattan Sosa ortaladı, Gomez sol ayağıyla ceza sahasında şutunu attı, Mustafa yine vücudunu şuta siper etti ve golü önledi. 

21. dakika: Mutlak gol kaçtı! Quaresma'nın hatasıyla topu kapan Yusuf, Tolga ile karşı karşıya kaldı ancak şutu üstte dışarı çıktı. 

19. dakika: Korneri Sosa kullandı, ortasını savunma uzaklaştırdı. Dönen topa Frei vurdu, top dışarı çıktı. 

17. dakika: Zemin çok kaygan, futbolcular zaman zaman kayıp düşüyor ve bu durum top kaybına sebep oluyor. 

Trabzonspor Beşiktaş derbi

14. dakika: Top Beşiktaş yarı sahasındayken 7 Trabzonsporlu futbolcu ileri uçta baskı kuruyor. 

13. dakika: Avni Aker'de inanılmaz bir pozisyon yaşandı. Kalecinin kontrol etmek istediği topu Douglas uzaklaştırmak isterken Sosa'da kaldı, Sosa'nın pasında Gomez ceza sahası içerisinde bomboş kaldı, kale de boştu, ancak şutunu Mustafa karşıladı ve top kornere gitti. 

12. dakika: Erkan dengesini kaybedince top Beşiktaş'ta kaldı, İsmail Köybaşı sol kanattan ilerledi, ancak hatalı pası atağı öldürdü. 

11. dakika: Beşiktaş kendi yarı alanından ayağa paslarla çıkmaya çalışıyor ancak Trabzonspor en ufak bir boşluk bile bırakmıyor. Top Gomez'le hiç buluşmadı. 

10. dakika: Yine hızlı çıktı Karadeniz ekibi, Muhammet ceza sahası dışından sol ayağıyla şutunu attı, top yandan dışarı çıktı. 

8. dakika: Beşiktaş kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanıyor. Trabzonsporlu futbolcular son haftaların en iyi futbolunu oynuyorlar. 

7. dakika: Cardozo kendi yarı sahasından kaleye şutunu çekti, Tolga ilerideydi, top az farkla dışarı çıktı. Trabzonspor gole çok yaklaştı. 

6. dakika: Kerim, rakibiyle girdiği mücadele sonrası topun üzerine düştü, faul bekliyordu ancak hakem elle kontrolden dolayı topu Trabzonspor'a verdi. 

5. dakika: Bu kez de Aytaç çok uzaklardan şansını denedi, top farklı bir şekilde dışarı çıktı. 

4. dakika: Trabzonspor organize geldi. Marin ve Muhammet'in üst üste duvar pasları sonrasında Marin plasesini vurdu, bu şık şutun ardından top az farkla dışarı çıktı. 

3. dakika: Beşiktaş çok adamla hızlı çıktı, Frei sol kanattan bindirdi, ancak İsmail Köybaşı ikili mücadelede Douglas'a faul yaptı. 

2. dakika: Beşiktaş kendi yarı sahasında hazırlık paslarına başladı. 

1. dakika: Maç başladı! 

Maç öncesi: Avni Aker, "Vatan sana canım feda" tezahüratlarıyla inliyor. 

Maç öncesi: Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, derbi öncesi Şenol Güneş'e bir plaket verdi. Güneş'in omuzlarına Trabzonspor atkısı takıldı.

Maç öncesi: Şenol Güneş: "Ülkemizin bunu aşacağını düşünüyorum. Devlete, hükümete ve vatandaşlara görevler düşüyor"

Maç öncesi: Güneş: "Sigaraya karşı kampanya yaparken; neden teröre karşı dersler verilmiyor? Aklımızı, sabrımızı kaybetmeden çözüm bulunmalı"

Maç öncesi: Şenol Güneş: "Ecelle alınacak olan can, başkası tarafından alınıyorsa, zaten onun yaşamaya hakkı yoktur"

Maç öncesi: Şenol Güneş: "Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, insanlığın acısını paylaşıyorum" 

Maç öncesi: Hami Mandıralı: "Bu olaylar ülke olarak bizi daha da güçlendiriyor. Türkiye'yi kimse bölemez"

Maç öncesi: Hami Mandıralı: "Biz çok güçlü bir ülkeyiz, bu badireleri çok yaşadık, atlattık."

Maç öncesi: Olcay Şahan: "Ankara'da ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Çok üzgünüm ama inanıyorum ki ülke olarak güzel günler göreceğiz" 

Maç öncesi: Olcay Şahan: "Ülke olarak çok zor günler yaşıyoruz, çok üzgünüz."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER