YAZARLAR

Trabzonspor başkan adayları...

Olağan Genel Kurula sayılı günler kala, adaylar listelerini açıkladı. Seçim sürecinden bu yana yaşanan polemikler sonrası birçok farklı konuda farklı vaatlerde bulunan adayların yönetime gelebilmeleri vaatleri, borçlar ve şampiyonluk alanında buluşuyor.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Olağan Genel Kurula sayılı günler kala, adaylar listelerini açıkladı. Seçim sürecinden bu yana yaşanan polemikler sonrası birçok farklı konuda farklı vaatlerde bulunan adayların yönetime gelebilmeleri vaatleri, borçlar ve şampiyonluk  alanında buluşuyor. Adaylar Trabzonspor'u eski günlerinde ki ruhu yakalamak için adımlar atmak istiyor.

Trabzonspor’da 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Olağan Genel Kurula kısa bir süre kala başkan adayları çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Ciddi başkan adaylarından Muharrem Usta’nın hedefi  "50. yılda şampiyonluğa" ulaşmak, Celil Hekimoğlu ise "70'lerin ruhu geri gelecek" diyor. İbrahim Hacıosmanoğlu'da delegelere gönderdiği SMS mesajlarında "Trabzonspor'un gerçek sevdalısı, büyük başkan yepyeni projeleriyle..." diye devam eden bir takım söylemler ile delegelere kendini anlatmaya çalışıyor.

VAAT BOL, KAYNAK MEÇHUL...

Trabzonspor başkanlığına aday olanlarından bazılarının açıklamaları, aynen siyasilerin kaynağı olmayan seçim vaatlerine benziyor. Trabzonspor'da yabancı futbolcuların gidişi  için '7 Aralık'ta bütün sorunları çözeceğiz' deniliyor ama nasıl olacak işte orası belli değil.

Mevcut başkan ve başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu da “Bu kulüp yürümeyecek bir halde olsa özür dilerdim. ‘Bu işi beceremedik, gidiyorum’ diyecek medeni cesaretim var” dedi. Bu sözden harekete ile ortada kayda değere bir başarı olmadığına göre sözünü tutmalı bence..

Bir başkası ise "Şampiyon olacağız" diyor, böyle bir projemi olur. Kulübü iflastan nasıl kurtaracaksınız nereden para bulacaksınız. Bu takımın 3 büyük  kulüple yarışabilmesini nasıl sağlayacaksınız siz onu söyleyin, yoksa afaki olarak şampiyonluk vaadini herkes verir.

Benzer bir hususta Celil Hekimoğlu "... Trabzonspor'un yılda 70-80 milyon lira civarında bir geliri var. Emanet paralarla bunun çözülemeyeceğini biliyoruz. Kulübün 400 milyon lira civarında borcu var. Yönetici arkadaşlarımızla birtakım hazırlıklarımız var. Üreteceğimiz politikalarla 4-5 yılda borcu kapatabileceğimizi düşünüyoruz." Şimdi sormak lazım Celil Hekimoğlu'na düşünmek ile yapacağız demenin arasında önemli fark var. Yani borçların ödenmesini düşünmek ile gelince ödeyeceğiz demenin  arasında dağlarca fark var.

Hangi yönetim iş başına gelirse gelsin ilk yapacağı iş vadesi gelen ödemeler için acilen 50 milyon TL bulmak olacaktır.

Kulübün içindeki zor durumdan kurtarılması için yapılan açıklamalardan da anlaşılacağı üzere her 3 adayında belli bir bütçelerinin olmadığı anlaşılıyor.

Hatırlanırsa Hekimoğlu şöyle demişti "İstanbul ağırlıklı arkadaşlarımız var. Trabzon içinden arkadaşlarımız var. Gerçekten büyük imkânları olan fedakârlık yapmak isteyen insanların da olduğunu biliyoruz. Bir şeyler almadan Trabzonspor'a bir şeyler vermek isteyenler olduğunu biliyoruz." Katkıda bulunmak isteyen yapacağı maddi desteğin miktarını neden size söylemiyor?

PARA BİR ŞEKİLDE NASIL BULUNACAK?

Trabzonspor başkan adayı Muharrem Usta, kulübü ekonomik olarak rahatlatmak için projeler hazırladıklarını ve seçilirse bunları en kısa zamanda hayata geçireceklerini söylüyor ama kulübe ne kadar katkı yapacağına dair somut bir açıklaması yok.

Ayrıca kulübün içindeki zor durumun aşılması için de "para bir şeklide bulunur" diyor ama ekibimiz ile birlikte şu kadar bütçe ile geliyoruz diyemiyor.

Anlaşılan o ki; durum Nasreddin Hoca fıkrasına dönüştü... Koyunlar çiti atlayacak... Atlarken tüyleri dikenli tellere takılacak... Onlar toplanıp yün eğrilecek... İp, kumaş haline getirilecek; elbise dikilip satılarak,  para kazanılacak gibi komik bir durum var ortada... Ölme eşeğim ölme!

FEDAKARLIK SÖZDE OLMAMALI

Muharrem Usta "Trabzonspor İçin fedakarlık yapmaya açık kartla devam ediyorum"  diyorsa, camiadaki dargınlıkları, ayrılıkları bitirmek, iç huzuru ve barışı sağlamak, sağlıklı taraftar profilini kulübe entegre etmek, kısacası Trabzonspor’da huzuru ve barışı sağlamak için yola çıkan Celil Hekimoğlu'nun sözlerine itibar edilmeli.

Adaylar arasında bu yöndeki çalışma takdire şayan bir çalışma olur. Muharrem Usta ile Celil Hekimoğlu arasında birleşme sağlanırsa, genel kurulda büyük bir oy farkı ile  kazanmalarına kesin gözüyle bakılabilir. Ancak bu konu da şahsi egolar yerine Trabzonspor sevgisi ortaya konulmalı.

Şayet "Trabzonspor menfaati için varız. Geleceğimiz için varız. Çocuklarımız için varız. İtibarımızı yükseltmek için varız. Ekonomiyi düzeltmek için varız. Yeni şampiyonluklar görmek için varız." diyenler bu konuda somut adım atmalı.

Dolayısyla başkan adaylarından Muharrem Usta ile Celil Hekimoğlu birleşmek zorundadır.

Şayet Muharrem Usta ile Celil Hekimoğlu genel kurul öncesinde birleşip ortak liste çıkaramazsalar, İbrahim Hacıosmanoğlu aradan sıyrılabilir. Sonra ah vah para etmez ve 'yok az bir oy ile kaybettik' bahaneleri işe yaramaz benden söylemesi.

Yorumlar
TREND HABERLER