TRABZONSPOR

Trabzonspor 13 genci kadrosuna kattı

Trabzonspor'da, teknik direktör Sadi Tekelioğlu ve Hami Mandıralı döneminde altyapıdan yetişen 13 genç oyuncu kadroya girme şansı yakaladı.

Trabzonspor 13 genci kadrosuna kattı

Teknik direktör Şota Arveladze ile yollarını ayrılmasının ardından gençlik geliştirme teknik sorumluluğu görevini yürüten Tekelioğlu'na takımı emanet eden bordo-mavililer, genç oyuncuların takıma kazandırılması yolunda da önemli bir başlangıç yaptı.

Deneyimli teknik adam, altyapıdan beraber çalıştığı oyuncuları kadroya alarak forma şansı verdi. Tekelioğlu'ndan sonra göreve gelen Hami Mandıralı da genç oyunculara şans vererek onları kadroya aldı.

Karadeniz ekibinde, Uğurcan Çakır, Muhammet Beşir, Abdülkadir Ömür, Denizhan Deniz, Mertan Çam, Yavuz Aygün, Yusuf Yazıcı, Semih Karadeniz, Ramazan Övüç, Mehmet Kuruoğlu, Melih Kabasakal, Cafer Tosun ve Savaş Çakır, kadroda yer alan isimler oldu.

- En farklı galibiyette rol oynadılar

Bordo-mavili takımın dün 6-0 galip geldiği Çaykur Rizespor maçında genç oyuncular önemli rol oynadı.

Yeşil-mavililer karşısında ilk 11'de Semih Karadeniz, Savaş Çakır ve Yusuf Yazıcı, yedek kulübesinden de Melih Kabasakal ve Muhammet Beşir ikinci yarı oyuna girdi.

- Golcü Muhammet Beşir

Trabzonspor'da oyun stili olarak Burak Yılmaz'a  benzetilen ve geleceğin golcüsü olarak gösterilen Muhammet Beşir, dikkati çeken oyuncular arasında yer aldı. Lig ve kupada toplam 263 dakika forma giyen ve asgari ücretle oynayan Muhammet, aldığı kısa süreye 3 gol sığdırdı.

İlk olarak ligde Eskişehirspor maçının 81. dakikasında oyuna giren ve 90+2. dakikada Trabzonspor forması altında ilk golünü kaydeden Muhammet, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantepspor ve Adanaspor maçlarında da rakip fileleri havalandırmayı başardı.

- "Türk Messi" sahada

UEFA tarafından "Türk Messi", "Yeni Hagi" şeklinde tanıtılan ve geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Abdülkadir Ömür de kupada Adanaspor maçıyla ilk kez bordo-mavili formayı giyen isimlerden oldu.

Trabzonspor 17 Yaş Altı takımında forma giyen ve milli takımın da kaptanlığını yapan 16 yaşındaki hücuma dönük orta alan oyuncusu, bordo-mavililerde en genç yaşta formayı giyen isim olarak da dikkati çekti.

- Yusuf Yazıcı sivrildi

Geçen yıl Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonası'nda birinci olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin kaptanı Yusuf Yazıcı, bu dönemde genç oyuncular içerisinde resmi maçlarda 281 dakika ile en fazla süre alan isim oldu.

Yusuf, Çaykur Rizespor maçında 2 gol ve 2 asist yaparak galibiyette büyük katkı sağlayarak dikkati çekti. Ramazan Övüç de 4 maçta 184 dakika oynarken, sakatlığı nedeniyle sezonu kapamak zorunda kaldı. 

- Tekelioğlu: "Trabzonspor'da inşallah bu yapı devam eder"

Trabzonspor Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altyapıdan A takıma yükselen oyuncu sayısının fazlalığının önemli olduğunu ve kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kendi döneminde başlayan altyapı hamlesinin Hami Mandıralı ile devam ettiğini ifade eden Tekelioğlu, "Hami hoca döneminde süre olarak belli oyuncular, daha fazla şans buldular. Oynama yüzdeleri arttı. Trabzonspor'da inşallah bu yapı devam eder." dedi.

Sadi Tekelioğlu, altyapıda daha iyi oyuncular da olduğunu ancak henüz forma şansı bu isimlere veremediklerini kaydederek, "Şans verdiğim oyuncuların hepsinden memnunum. Kendileri de oynayan oyuncularla aralarında bir fark olmadığına inandılar, biz inanıyorduk da kamuoyunu da oyuncuları da buna inandırdık. Bu yetmez. Çok fazla kendilerini gösteremediler ama bu başlangıçtır. Daha önlerinde uzun zamanlar var, işin başındalar. Çok daha gelişecekler ama her işin başlangıcı böyledir. Ufaktan başlar, kartopu gibi büyüyerek sayıyı arttıracağız." diye konuştu.

Oyuncuların Trabzonspor'un geleceği olduğunu belirten Tekelioğlu, "(Altyapıda bir ordu var) diyoruz hep. Gerçekten yeter ki bu yapı anlayış devam etsin. Birgün Trabzonspor, bu çocuklarla şampiyon olacak. İnşallah o günleri yaşayacağız." ifadesini kullandı.

Sadi Tekelioğlu, Yusuf Yazıcı, Muhammet Beşir, Ramazan Övüç, Semih Karadeniz, Savaş Çakır gibi oyuncuların kısa sürede kendilerine gösterdiğini vurgulayarak, "Bazı oyuncular hemen adapte olur. Yıllardır Trabzonspor forması giymiş gibi kendisini gösterir. Bazı oyuncuların da zamana ihtiyacı vardır. Altyapıda daha şans veremediklerimiz var. Trabzonspor'un geleceğinden kimse endişe etmesin." şeklinde konuştu.

- Büyükaydın: "Daha çok çalışmalılar"

Trabzonspor Futbol Direktörü Yılmaz Büyükaydın da Çaykur Rizespor karşısında aldıkları 6-0'lık galibiyette genç oyuncuların katkısının büyük olduğunu söyledi.

Oyuncuların daha yolun çok başında olduğunu kaydeden Büyükaydın, "Bu bir başlangıç. Önlerinde uzun yıllar var. Gelişimleri sağlamak için çok çalışmaları gerekiyor. Belki Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumdan dolayı çok fazla süre alamadılar ama biz gençlerimize güveniyoruz. İnşallah Trabzonspor'a katkı sağlayacaklar." dedi.

Yılmaz Büyükaydın, altyapıdan birkaç oyuncuya daha profesyonel sözleşme imzalayacaklarını kaydetti.

Yorumlar
TREND HABERLER