YAZARLAR

Trabzon’a yeni stadyum hayaldi gerçek oldu!

Trabzonspor camiası büyük rüyasına sonunda kavuştu... Bordo mavili kulübün yeni stadı, 18 Aralık akşamı düzenlenen törenle resmen açıldı.“Şenol Güneş Spor Kompleksi her bakımdan Türkiye’nin en hızlı ve en teknolojik stadyumu olma özelliğini taşıyor.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor camiası büyük rüyasına sonunda kavuştu... Bordo mavili kulübün yeni stadı, 18 Aralık akşamı düzenlenen törenle resmen açıldı. 'Türkiye'nin en modern stadyumu' unvanına sahip stada, Trabzonspor efsanelerinden Şenol Güneş'in adının verildiği törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Erdoğan, bordo-mavili ekibin stadının yeni ismini şu sözlerle duyurdu: "İçinde bulunduğumuz kompleks, Şenol Güneş kompleksi. Şenol Güneş kardeşimizle biz dünya üçüncülüğü kazandık. Yıllarca Milli Takımımızın kaleciliğini, kaptanlığını yaptı. Trabzonspor'un kalecisiydi. Arkadaşlarımla yaptığım değerlendirmeler neticesinde stadını adını Şenol Güneş yapmayı kararlaştırdık."  Şeklinde konuştu.

Ancak Trabzonspor’un yeni stadyumuna “Şenol Güneş Spor Kompleksi” isminin verilmesi olumsuz tepkileri de beraberinde getirdi. Eski başkanlardan Sadri Şener başta olmak üzere bazı çevreler ‘Şenol Güneş’ ismine karşı çıktılar. Bazıları da Hüseyin Avni Aker isminin yeni stadyumda da olmasını dile getirdiler.

Bir kere H.Avni Aker adı eski statta kaldı.  Aynı ismi Akyazı’ya kadar taşımaya gerek yok!

İsim konusunda stadyumu yaptıran irade “Şenol Güneş Spor Kompleksi” ismini uygun gördüğüne göre camia da ister istemez kabul etmeli.

Trabzonspor camiası kısır çekişmeleri bırakıp eskiden olduğu gibi yek vücut olmalı.

Marifet iltifata tabi olduğuna göre hizmette bulunan da takdir ister

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmasaydı Trabzon çok daha stadyum hayali kurardı. Bazı kesimlerin muhalif ruhlarından olsa gerek; Trabzon’a böylesi hizmet kazandıranlara teşekkür edecekleri yerde enerjilerini gereksiz yere bu tür boş konulara harcamaktalar.

Oysa Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı, Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk spor tesisi olan Akyazı Spor Kompleksi, teknik bakımdan da UEFA kriterlerinin üzerinde özellikler taşıyor.

Toplam 92 bin metrekare yeşil alana sahip kompleks içinde, 2 bin 200 ağaç ile 2 bin 400 bitki grubu yer alıyor. UEFA kriterlerine göre saha aydınlatma kriteri 2 bin lüks iken Akyazı Spor Kompleksi'nin aydınlatması ise 3 bin lüks seviyesinde gerçekleştirildi.

"Şenol Güneş Spor Kompleksi" her bakımdan Türkiye’nin en hızlı ve en teknolojik stadyumu olma özelliğini taşıyor

*          Bir teknoloji yuvasına dönüştürülen stadyumda maç izleyenler, Türkiye’nin en hızlı mobil internetine bağlanacak.

            Trabzonsporlular, Turkcell’in 4.5G altyapısı sayesinde 375 Mbps hızında kusursuz bir mobil iletişim deneyimi yaşayacak.

*          Stada gelen 41 bin 461 kişi Turkcell tarafından 514 farklı noktaya kurulan erişim noktası üzerinden, gelişmiş fiber altyapı sayesinde Wi-Fi üzerinden de rahatça internet kullanabilecek.

*          Ücretsiz sunulacak Wi-Fi ile internete bağlanıldığında 1300 Mbps’ye varan ışık hızındaki internetten faydalanılacak.

*          Ayrıca maçlardan görüntülerin yansıtılacağı 15 tane dev video duvarının (video wall) kurulumunu da gerçekleştiren Turkcell, 396 LED TV, 12 adet interaktif kiosk, 125 monitör sağladı.

*          LED reklam panosu da 4 tribünü çevreleyecek.

Son sistem teknoloji ile donatılan yeni stadyum için yapanların alkışlanacakları yerde eleştirilmesini anlamak güç doğrusu..

Zira Trabzonspor’un ciddi seviyelere ulaşan borcunun kapanması ve kulübün kendi kendini çevirebilecek bir yapıya kavuşabilmesi için yeni stadın ciddi katkı yapacağını ve bu sayede oluşacak olan gelirlerin Bordo mavililere ciddi rahatlama getireceği kanaatindeyim.

Yorumlar
TREND HABERLER