YAZARLAR

Trabzon Napoli kasırgasına dayanamadı!

Trabzon Napoli kasırgasına dayanamadı!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan temsilcilerimiz  Trabzonspor ve Beşiktaş  2. Tur maçları için dün mücadele ettiler.

Trabzonspor büyük umutlarla çıktığı UEFA Avrupa Kupası 2. tur ilk maçında Napoli'ye 4-0 mağlup oldu. Taraftarlarının büyük desteğiyle maça başlayan bordo mavililer ilk yarı boyunca sahada pek varlık gösteremedi. 2. yarıya etkili başlasa da golü bulamayan temsilcimiz karşılaşmanın son dakikalarında kalesinde bir gol daha görerek sahadan 4-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. İtalyan temsilcisinin gollerini 6. dakijada Henrique, 20. dakikada Higuain, 27. dakikada Gabbiadini ve 90+2'de Zapata kaydetti. Napoli 85. dakikada Mertens ile bir de penaltı atışından yararlanamadı. Öte yandan bu mağlubiyet bordo mavililerin Avrupa kupalarında Avni Aker'de aldıkları en farklı mağlubiyet olarak tarihe geçti.

Hatta Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez karşılaşma sonrası "Bu kadar erken, böyle bir skor beklemiyordum" itirafında bulundu. Takımının Aralık ayından bu yana çıkışta olduğunu belirten İspanyol hoca, "İkinci yarıda rakip de pozisyon buldu ama kazanan biz olduk. Son 6 maçta sadece Palermo'ya kaybettik. Aralık'tan bu yana çıkıştayız" diye konuşmuş.

Süper Lig'de liderin 14 puan gerisinde kalan, Türkiye Kupası'na veda eden Trabzonspor, elinde kalan en sağlam dal olan Avrupa'ya da tutunamadı. Napoli bu sezon Avrupa'da son 4 deplasmanda 3 gol atarken Trabzon'da 4 gol buldu.

Trabzonspor'un savunma hattı tam bir süzgeç. Gelen geçiyor... Bordo mavili takım dün akşam adeta fark yemekten kurtuldu. Napoli bir penaltı kaçırdı ve bulduğu net pozisyonları değerlendirse maçın sonucu daha farklı olabilirdi.

Evet Trabzonspor her ne kadar piyasa değeri kendinden 3 misli daha fazla olan bir  takımla karşılaşmış olsa da Karadeniz ekibi Avrupa'da nice takımları yenme başarısı gösterdiği gibi Napoli maçında da aynı başarıyı göstermeliydi.

Dün oynanan maçtan önceki yazımda da belirttiğim gibi takım değeri  87.450.000 € olan  Trabzonspor, piyasa değeri 265.600.000 € olan İtalyan ekibi Napoli ile mücadele edecek olduğu, rakibin güçlü olduğunu ve sakat ve cezalı oyunculara bakınca sonucu kestirebiliyorduk ama 4 gol yiyeceğini tahmin etmiyorduk.

Napoli karşılaşması mutlaka kazanmaları gereken bir maç olduğu için savunmayı değil daha çok hücumu düşüneceklerini tahmin ediyordum. Maalesef tahmin ettiğim gibi olmadı... Trabzonspor bu maçı da kazanıp yoluna devam etmeliydi fakat olmadı. 

Yine de insan, adı 'Trabzonspor' olunca 3 kulvardan hiç değilse birinde yürüyüşe devam ettiğini görmek isterdi. Napoli hız takımı. Tempolu başladılar, topu orta sahada kazanıp 'kolayca' kaleye indiler. Trabzonspor'un birinci önceliği rakibi geride karşılamak olmalıydı. Ama savunması sürekli öndeydi. Orta sahadaki bloklar arasında da pas bağlantıları yoktu. Bu kadar yatırım yapıp karşılığını alamamak çok kötü! 

Lakin yine de Trabzonspor'un her sezon Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmesi ülkemiz adına sevindirici bir durumdur. 

Beşiktaş'a yazık oldu..

Beşiktaş ise  UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Liverpool'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu. Siyah beyazlılar 85 dakika golsüz eşitlikle götürdükleri maçta Balotelli'nin penaltıdan attığı gole engel olamadılar.

Her şey çok iyi gidiyordu. Başa baş ve dişe diş bir mücadele vardı sahada. Ta ki 85.nci dakikaya kadar. Dengeyi Motta'nın acemice ve gereksiz hamlesiyle İbe'nin düşüşüne verilen penaltı bozdu. Bu seviyedeki bir maç son dakikalarda gelen bir penaltıyla gitmemeliydi. Beşiktaş'ı alkışlıyoruz. maçı izleye bir çok futbolseverler de maç sonu siyah-beyazlı futbolcuların mücadelesini alkışladı.

Sonuçta Beşiktaş, berabere kalabileceği hatta kazanabileceği bu zorlu karşılaşmadan eli boş döndü. Ancak alınan sonuç her şeyin sonu değil. Beşiktaş'ın işi 26 Şubat tarihinde Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşmada tabii ki kolay değil. Ancak turu geçme şansının dünkü futbolun ışığında hala var olduğunu söyleyebiliriz.

Her iki takıma da rövanş maçlarında başarılar diliyorum... 

Yorumlar
TREND HABERLER