YAZARLAR

Trabzon kulüplerinin kahreden kaderi

Karadeniz ekibi Trabzonspor ve pilot takımı 1461 Trabzon ne kötü tesadüftür ki; her iki Trabzon'da fikstür itibari ile 14. sıraya düşmüşler.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Karadeniz ekibi Trabzonspor ve pilot takımı 1461 Trabzon'un 14.sırada olmaları taraftarları açısından üzüntü verici bir durumdur.

Her iki  takımda hak ettiği yerde değil, futbolcuların da bunun farkına varması lazım. Önümüzde ligi hak ettikleri yerde bitirebilecek bir zaman var ve bunu iyi değerlendirmeliler.

Teknik adam değişikliğine rağmen ligde bir türlü istediği sonuçları alamayan ve küme düşme hattında her hafta biraz daha yaklaşan Trabzonspor ve aynı kaderi paylaşan pilot takımı 1461 Trabzon'da da moraller bihayli bozuk.

BAŞKA TRABZONSPOR YOK!...

Bordo mavili renklere sahip her iki kulüp bugünlerde küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya. Teknik hoca değişikliğine rağmen  kan kaybı devam ediyor.

Zira 2 Trabzon'da adım adım küme hattına doğru yaklaşıyor, derhal önlem alınmalı.

Gerçi Trabzonspor küme düşmez. Böyle düşünenler var ise bunu akıllarından çıkarsınlar. Yönetim ve camia içinde birliğe ihtiyaç var. Hami Mandıralıyı bir kenara atmak doğru değil. Yönetimin  enkaz devraldık tarzı açıklamaları bıktırdı.

KALİTELİ OYUNCULARIN ÇOĞU GİTTİ

Trabzonspor'un bu hale düşmesine rağmen adım atamamasını bende anlayamıyorum! İyi oyuncuların gitmesi, alınan oyuncuların yeterli olmaması bu duruma düşmesinin ana nedeni.

Ayrıca "Dere geçerken at değiştirilmez" düşüncesinden hareket ile bu saatten sonra teknik adam değişikliği yapılmamalı. Şu günlerde bir kaç hoca ismi telaffuz ediliyor. Bunların konuşulması faydadan ziyade takıma zarar verir. Bu sezon böyle devam etmeli. Zira Hami Mandıralı'nın bu camiaya hizmeti büyük. Kötü zamanda geldi yapacak fazla bir şey yok.

Esasen bu şartlarda Trabzonspor'u hiçbir teknik adam kurtaramaz. Bir sezonda haddinden fazla teknik direktör değiştiren bir kulüpten başarı beklemek pek akıl karı değil. Ayrıca teknik direktörlük hususunda istikrar olmayan bir takımdan ne kadar başarı beklenebilir ki?

ŞİMDİ MOURİNHO BİLE GELSE ÇÖZÜM OLMAZ

Trabzonspor'un başına Real Madrid'ti başarıdan başarıya koşturan ve Chelsea’ya Premier Lig şampiyonluğunu kazandıran Mourinho bile gelse başarı gelmez.

Kaldı ki; Hami Trabzon'un kendi evladı zaten kendi kazancından çok Trabzon'u düşünür yapamadığını anladığı yerde parayı falan düşünmeyip kendisi giderdi. Bence Trabzon efsaneleri arasında yer alan Hami sezon sonuna kadar takımı çalıştırmalı.

Futbol topu değiştirir gibi teknik adam değiştirmek ile nereye kadar? Unutmamalı ki başka Trabzonspor yok...

CAMİA BEĞENMESEDE MEVCUT YÖNETİMİ DESTEKLEMELİ

Bu gidişatı durdurmanın yolu, yönetimin hem kendi içinde hem camia içinde bütünlüğü sağlaması. Her iki takımın futbolcuları da artık işin farkına varmalı. Ödeme sıkıntısı olduğunu sanmıyorum ama şimdi para pul mesele edilmemeli, takım kötü gidişattan kurtulmalı.

TRABZON KÜME DÜŞMEZ AMA 1461'İN DURUMU KRİTİK

Trabzonspor'un küme düşmesi gibi bir endişem yok. Ayrıca küme düşmesi söz konusu olmaz. Trabzonspor fikstür itibari ile şimdi alt sıralarda  bir yerlerde duruyor ama  yönetimin biran önce önlemlerini alması gerek. Aynı şeyi 1461 Trabzon içinde söylemek isterdim ama durumu biraz kritik. Yönetim ve teknik kadro olağanüstü bir gayret gösterirseler onlarda kötü durumu atlatabilirler.

ŞİKE SÖYLEMLERİ BIKTIRDI ARTIK FARKLI ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM

Trabzonspor şike sürecine çok takılı kaldı. Farklılık göstermeyen şike söylemleri bıktırdı. Burada bir süreç var. Yargıtay sürecini beklemek lazım. Sonuç çıkmadan hep aynı şeyleri söylemek, rivayetlere göre hareket etmek doğru değil. Bu demek değildir ki; otursunlar bir kenarda hiç konuşmasınlar. Elbette konuşmalılar hatta lobi çalışmaları dahi yapmalılar. Çünkü Yargıtay sonucu aleyhte çıkarsa bütün emekler boşa gider.

Yorumlar
TREND HABERLER