YAZARLAR

TFF artık istifa etmelidir!

Kurullarının aldığı kararların adaletli olduğu ve insanların verilen kararlara tatmin olduğu bir düzen istiyoruz. Maçın skorlarını hakemlerin tayin etmediği bir sistem istiyoruz. Herhangi bir kulüpten alacağı olan başkan istemiyoruz!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

TFF bütün kurulları ile güven vermeyen bir yapı haline gelmiştir. Hakemlerin maçın skorlarına etki edecek kararları, Disiplin Kurullarının akla mantığa sığmayan orantısız cezaları, Tahkim’in takımların rengine göre ve tepkilere göre yaptığı indirimler ve ret kararları artık insanları bezdirmiştir.

Ülkemizde açık bir Fenerbahçe düşmanlığı yapılmaktadır. Beşiktaş açık ve net bir şekilde kollanmakta, Başakşehir kulübü de sempatik kulüp olarak gösterilmektedir. İnsanlarla alay edilmektedir. İnsanlara enayi muamelesi yapılmaktadır. Futbolseverler artık bu kurulların aldıkları kararların tamamen ikili münasebetlerden ötürü alındığından emindir. Kimseyi kandırmayın!

Meireles’in el hareketine 11 maç ceza verip bunu 4 maça indirdiler. Neden? Hareketi hakeme yaptı.

Quaresma aynı hareketi birçok maçta futbolculara yapıyor ama kart bile görmüyor. Yine aynı futbolcu birçok maçta direk kırmızı kart göreceği pozisyonlar olmasına rağmen kart görmeden ya da sarı kartla tamamlıyor.

Başakşehirspor’lu oyuncular stadyum önünde basın mensuplarını tartaklıyor. Olayların baş faili olan Volkan’a 1 maç ceza veriliyor. Ufuk ve Yalçın attığı tekme ve yumruklardan 5 maç ceza alıyor ve tahkim tarafından 3 maça indiriliyor. Nerede adalet? Bu kavganın failleri Fenerbahçe’li oyuncular olsa söylenmedik laf bırakılmaz, gündemden düşürülmez ve cezaları da asla indirilmezdi.

Beşiktaş – Fenerbahçe maçında Talisca’nın yaptığı el hareketine 1 maç ceza verildiği açıklandı. Yazıklar olsun! Fikret Orman ve Göksel Gümüşdağ’dan bu kadar çekinen bir yönetim olamaz. O hareketin minimum cezası 2 maç, maksimum cezası 5 maç olmasına rağmen 1 maçla geçiştiren Federasyona soruyorum.

SORU 1: Bundan sonra bu hareketi maç içinde yapmak serbest mi?

SORU 2: Bu hareketi yapan her futbolcu 1 maç mı ceza alacak?

Aldığınız kararlara göre bu iki sorunun cevabını söyleyeyim. Maç içerisinde bu hareket için bir ceza veremezsiniz! Hakem görmedi diye bahane asla kabul edilemez. O hareketi hakemler gördü. Maç sonrasında da cezası 1 maçtan fazla olamaz.

Maç sonrasında da Volkan küfür etti, o neden ceza almadı diyenler var. Volkan’ın küfür ettiğini hakem duyduysa hangi yüzle kart verecekti? Talisca’nın hareketinden sonra Volkan kart gördü. Maç sonu raporuna Volkan küfür etti yazabilir mi? Sonra demezler mi madem duydun neden kart vermedin diye! Bu yıl takımların büyük bir çoğunluğu Federasyondan da, MHK’den de, Disiplin ve Tahkim Kurullarından da bıktı, usandı. Yeter artık dedirttiniz. Maçlardaki çifte standartlar insanları bezdirdi. Maçların tamamında skandal kararlara şahitlik ediyoruz. Takımlar kendi oynadıkları futbol ile değil hakemlerin kararları ile kazanıyor ya da kaybediyorlar.

Önümüzdeki sezon yeni bir Federasyon istiyoruz.

Kurullarının aldığı kararların adaletli olduğu ve insanların verilen kararlara tatmin olduğu bir düzen istiyoruz.

Maçın skorlarını hakemlerin tayin etmediği bir sistem istiyoruz.

Herhangi bir kulüpten alacağı olan başkan istemiyoruz!

Yorumlar
TREND HABERLER