FENERBAHÇE

Terraneo Fenerbahçe'de neler yaptı?

Fenerbahçe Kulübü, İtalyan spor adamıyla yollarını ayırdığını henüz resmi olarak açıklamazken, Terraneo AA'ya verdiği röportajda yönetimin tek taraflı sözleşmesini feshettiğini duyurdu.

Terraneo Fenerbahçe'de neler yaptı?

Fenerbahçe Futbol Takımı'nda bu sezon yapılan yıldız transferlerinde önemli rol oynayan ve sarı-lacivertli taraftarların sevgisini kazanan İtalyan sportif direktör Giuliano Terraneo'nun görev süresi sadece 10 ay sürdü.

Terraneo'nun Fenerbahçe'ye gelmesi aslında sarı-lacivertlilerin yeni bir yapılanmaya gittiğini gösteriyordu. Başkan Aziz Yıldırım, büyük bir güvenle İtalyan spor adamını 29 Mayıs 2015'te göreve getirdi. Göreve gelmesinden sadece 4 ay gibi kısa bir süre sonra sarı-lacivertli yönetimle Terraneo'nun arasındaki gerginlik basına yansıdı.

Fenerbahçe'de bir dönem sona erdi! Resmen açıkladı

- Yıldız transferlerinde önemli rol oynadı

Terraneo göreve gelir gelmez, Avrupa futbolundaki bağlantılarını kullanarak önemli transferlere katkı verdi.

İlk iş olarak teknik direktör sorununu ortadan kaldırmak için çalışan ve Vitor Pereira'yı takımın başına getirilmesi için çalışma yürüten Terraneo, yapılan 11 futbolcu transferinde de kulübe katkı verdi.

Pereira özellikle, Manchester United'ın yıldız oyuncuları Robin van Persie ve Luis Nani'nin transferleriyle bizzat ilgilendi. İtalyan spor adamı, yönetimin talimatıyla iki futbolcunun transferi için uzun görüşmelerde bulundu. İlk önce Nani daha sonra da Van Persie'nin transferinin bitmesine yardımcı olan Terraneo, yıldız isimlerle İstanbul'a geldi.

Bu oyuncuların yanı sıra Simon Kjaer, Şener Özbayraklı, Jose Fernandao, Josef de Souza, Volkan Şen, Ozan Tufan, Fabiano Ribeiro (kiralık), Abdoulaye Ba (kiralık) ve Lazar Markovic'in (kiralık) takıma katılmasına da yardımcı olan Terraneo, 74 günde 11 futbolcu ve 1 teknik adam transferiyle görevine hızlı başladı.

Yapılan transferlerin tanıtım toplantısında yöneticiler yerine Terraneo basının karşısına geçerek açıklamalar yaptı.

- Taraftarın sevgisini kazandı

Yapılan transferlerden sonra Giuliano Terraneo, adeta sarı-lacivertli taraftarların sevgilisi haline geldi.

Taraftarlar maçlarda yaptıkları tezahüratların yanı sıra sosyal medyada da Terraneo'ya övgüler dizdi. İtalyan sportif direktör için sosyal medyada fotoğrafının yer aldığı "caps"ler hazırlayan taraftarlar, Terraneo'ya olan sevgilerini her platformda gösterdi.

- İpler Eylül ayında gerildi

Sarı-lacivertli yönetimle İtalyan sportif direktör arasında ipler Eylül 2015'te gerilmeye başladı.

Terraneo'nun Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yöneticilerin girmesine izin vermediği iddiası basına yansıdı.

Aziz Yıldırım basına yansıyan iddiaları doğrulamasa da çeşitli platformlarda konuyla alakalı Terraneo için sert sözler söyledi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde geçen yıl Eylül ayında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, kimsenin başkana ve yöneticilere tesislere girme yasağı koyamayacağının altını çizerek, "Sizin maaşını verdiğiniz, görev verip görev sınırlarını çizdiğiniz kişi böyle bir şey yapabilir mi? Onu kulağından çekip atarım. Fenerbahçe yönetiminin odası var orada. İstedikleri zaman gider gelirler. Kimse de, Terraneo falan karar veremez, karışamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Terraneo'da AA'ya verdiği son röportajda başkanla arasındaki iletişimin bu aylarda koptuğunu belirterek, "Başkan ile doğrudan iletişimimiz ekim ayına doğru kesildi. O an, bunun uzun soluklu bir proje olmayacağını anladım" görüşünü bildirdi.

- Bursaspor deplasmanına gitmedi

Terraneo'yla ipler, 20 Şubat'taki Bursaspor'la deplasmanda yapılan maçla tamamen kopma noktasına geldi.

Takımın ligde, Avrupa'da ve kupada oynadığı bütün deplasman maçlarında kafilede yer alan İtalyan sportif direktör, Bursa'da takımı yalnız bıraktı ve sonraki dış saha maçlarına da gitmedi.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ise, UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova'yla 25 Şubat'ta oynadıkları maç öncesi gazetecilerin Terraneo'nun deplasmanlarda artık takımın başında neden olmadığıyla ilgili sorusuna "Terraneo'ya sorun, bizim resmi bir yönetim kurulu kararımız yok" cevabını vermişti.

- Ali Şen: "Terraneo'nun gönderilmesi doğrudur"

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen, İtalyan sportif direktörün gönderilmesini doğru bulduğunu belirtti.

Sarı-lacivertli kulübün efsane başkanlarından Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada sezon başında Aziz Yıldırım'ın Avrupai bir karar alarak Terraneo'yu göreve getirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu Avrupai kararla Aziz Yıldırım ve yönetimi yabancı bir sportif direktör takıma getirdi. O sportif direktör de teknik direktör ve oyuncular olmak üzere 12 transfer yaptı. Aziz Yıldırım'ın sportif direktörün hiçbir işine karışmadığını biliyoruz, okuduk. Terraneo, yöneticileri hatta başkanın, futbolcuların olduğu bölgeye gelmemesini istemiş. Burada büyük bir yanlışlık var."

Ali Şen, Terraneo'nun Fenerbahçe Kulübü'nde maaşlı çalıştığını da vurgulayarak, "Terraneo'nun patronu Fenerbahçe Kulübü'nün başkanı ve yöneticileridir. Terraneo galiba işleri karıştırdı. Sportif direktörün işi, kendi işverenini ve patronunu tesise almamak değil. Bu açıdan gönderilmesi tabiki doğrudur" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
TREND HABERLER