ROPÖRTAJ

Telles'ten Fenerbahçe'ye 4. yıldız mesajı

Galatasaray'ın Brezilyalı sol beki Alex Telles birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Telles'ten Fenerbahçe'ye 4. yıldız mesajı
Galatasaray'ın Brezilyalı sol beki Alex Telles, sarı-kırmızılı takımdaki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı takımın sol kanat oyuncusu Telles Akşam Gazetesi'ne konuştu.. Ayrıca Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga'nın kendisini izlediğini açıkladı.

Melo ile çok iyi anlaşıyorsun. Senin G.Saray'a ve Türkiye'ye adaptasyonunda katkısı oldu mu?

- Tabii ki Melo'nun Türkiye'ye alışma sürecimde bana olan desteği göz ardı edilemez. Geldiğim günden beri hep benim yanımda, bana destek oluyor. Uyum sürecini çabuk atlatmamda en büyük sebeplerden bir tanesi. Kendisi ve ailesinin büyük desteği oldu.

BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Beraber dil çıkartarak gol kutlaman var. Nossa dansı da yaptınız.
- Benim için çok değerli biri. Melo benim sadece G.Saraylı bir arkadaşım olarak kalmayacak. Hayatım boyunca görüşeceğim, konuşacağım bir arkadaşım, dostum olacak kendisi.

İDMANDA %100'ÜNÜ VERİR

Melo nasıl bir karakter sence?
- Çok takdir ettiğim bir oyuncu kendisi. Çünkü sahaya girdiği zaman, maç olmasına gerek yok antrenmanlarda bile yüzde yüzünü veren, kalbiyle oynayan bir futbolcu. Takım için çok faydalı bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Bu yüzden mi çok seviliyor?
- Evet. O yüzden de hem takım içinde hem camiamızda hem taraftarlarımızın gözünde sevilen bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

KARİYERİ APAÇIK ORTADA

Peki, çok eleştiriliyor ve tepki görüyor.
- Tabii her futbolcunun bir tarzı var. Stili var. Bence Felipe Melo çok farklı bir oyuncu. Ama çok faydalı bir oyuncu ki, bakıldığı zaman kariyerinde büyük işler yapmış. Brezilya Milli Takımı'na gitmiş, kupa kazanmış, G.Saray'da kazandığı kupalar ortada. O yüzden çok değerli, çok önemli bir futbolcu olduğunu düşünüyorum.

TARİHTE İLK 5'E GİRER

Melo'yu G.Saray'da nereye koymak lazım? Brezilya basınında "GS taraftarı için önce Hagi gelir ikinci sırada da Melo" diye bir açıklamanız çıkmıştı.
- Böyle bir açıklama yaptığımı dürüst olmak gerekirse hatırlayamadım. Çok önemli oyuncu, yaptıkları ortada, kazandığı kupalar ortada. Belirli bir sıra vermek doğru olmaz belki ama G.Saray tarihinin en iyi ilk 5 yabancısı arasına girer diye düşünüyorum.

GALATASARAY, BENİ MİLLİ YAPACAK

G.Saray'ı seçmendeki temel faktör neydi?
-Gremio'da çok iyi bir sezon geçirdim. Brezilya'nın en iyi sol beki seçildim. Avrupa'da şansımı denemek istiyordum. Taffarel, Melo ve Mancini'nin G.Saray'da olması tercihimde önemli rol oynadı. Taffarel'le telefonda görüştüm. G.Saray'ın çok büyük bir camia olduğunu biliyordum. Sadece Avrupa çapında değil, dünya tarafından tanınan bir kulüp olduğunu biliyordum. Bu nedenle bu şansı değerlendirmek istedim ve G.Saray'ı seçtim.

DEVLER LİGİ ÖNEMLİ

Çok sayıda talibin vardı. G.Saray'a gelmende Milli Takım'a seçilme hedefin etken miydi?
-Evet, birçok takımdan teklif aldım. Tabii G.Saray'ı seçmemde Şampiyonlar Ligi'nde yer alması büyük etken oldu. Diğer taraftan Brezilya Milli Takımı'na seçilmek, oynamak en büyük hayalim. 'Böyle büyük bir takımda oynarsam Brezilya Milli Takımı kapısı bana daha rahat açılır' diye düşündüm. O yüzden G.Saray'dayım. Tabii taraftar faktörünü de unutmamak lazım. G.Saray taraftarının büyük payı oldu.

DUNGA BENİ İZLİYOR

Dünya Kupası sonrası ankette 23 kişilik kadroya girdin. Globo gazetesinde ise Brezilya Milli Takımı hocası Dunga'nın senin performansını beğenmediği yazıldı. Bu iddia doğru mu?
- Brezilya'da yaşayanların yaptığı liste beni mutlu etmişti. Dunga'nın beni istemediği haberini hiç duymadım. Sonuçta hocanın karar vereceği bir şey. Nasıl G.Saray'da oynamak için hazır olmanız gerekiyorsa Brezilya Milli Takımı'nda oynamak için de hazır olmanız gerek. Orada da çok büyük mücadele var. Dünyanın bildiği önemli isimler var. Ama beni endişelendiren, kaygılandıran bir durum yok.

SELEÇAO İÇİN GENCİM

Çünkü henüz 21 yaşındayım, şu an milli takıma giden, oynayan oyuncular biraz daha yaş ortalaması yüksek oyuncular. Demek ki biraz daha zamanım var. Acelem yok. Ben kendimi hem Milli Takım hem G.Saray için en iyi şekilde hazırlıyorum. Tabii ki bir gün Milli Takıma gitmek isterim, en büyük hayallerimden bir tanesi ama yaşım daha çok genç.

FENERBAHÇE'YE 4. YILDIZ MESAJI

4. yıldız için ne dersin, bu sene en önemli hedef bu.
- Çok iyi takımımız var. 4. yıldızın hem bizim için hem camiamız için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Geçen sene şampiyon olamamamızdan dolayı bu sene daha fazla şampiyon olma isteğimiz. Bence bu yolda 'Favori biziz' diye düşünüyorum. Hem elimizdeki kadro açısından hem bu arkadaşlık hem takım ruhu açısından. Çok önemli favoriyiz.

NE YAPSAM ELEŞTİRİRLER

Geçen sezon 15 maçta 1 gol, 2 asistin var. Yine de eleştiriliyorsun. Bir yorumun var mı?
-Baktığınız zaman geçen sene yarım dönem burada oynama şansım oldu. O dönemde 25 resmi maçım var. Futbolda herkesi mutlu edemezsiniz. Ne yaparsanız yapın eleştiriliyorsunuz. Mutlaka herkes tatmin olmayacaktır. Ben yarım sezonluk performansımı başarılı buluyorum. Yeni bir ülkeye geliyorsunuz, yeni bir kültür ama birçok resmi maç oynuyorsunuz. Gol attınız, kazanılan kupa var. O yüzden iyi olduğumu düşünüyorum.

DAHA İYİ OLACAĞIM[page_end]

Peki bu sezon daha iyi olacak mı?
-Evet, daha iyi olmam gerekiyor. Bu kapasitemin olduğunu düşünüyorum. Çalışmalarımı da bu paralelde yapıyorum.

YARIN NELER OLACAĞINI BİLEMEZSİNİZ!

Bu sezon 3 kulvarda yarışacaksınız. 50-60 maç oynayacaksınız. Hedefin ne, bir gol-asist rakamı verebilir misin?
- Futbol sürprizlerle dolu bir oyun. Yarınki maçta başınıza neler gelebileceğini bilemezsiniz. Önemli olan her zaman o ana hazır olabilmek. Hocamın şans verdiği anda her dakika oynamaya hazır tutuyorum. Tabii ki futbolun meyvesi gol, elimden geldiği gol atmak, asist yapmak isterim. Ama önemli olan kendinizi daima hazır tutmanız. Çünkü futbolun ne zaman, hangi dakika, hangi saniye, neler getireceğini bilemiyorsunuz.

KURAL VARSA UYULMALI!

5+3 seni ve diğer yabancı arkadaşlarını sıkıntıya sokuyor mu?
- Yeni kurala baktığınızda 5+3, 5 kişi 11'e girebiliyor. 3 kişi kulübede oturuyor. Takımımıza bakıyorsunuz. Milli takımlar seviyesinde çok önemli oyuncular var. Sneijder'ı, Muslera'sı, Felipe'si, tabii ki hepsi önemli oyuncular. Her futbolcu oynamak ister. Oynamadığında üzülür. Bunu seçme şansımız yok. Böyle bir kural varsa, uymamız gerekiyor.

PRANDELLİ'YE SAYGILIYIM

Bursa'da yedek kaldın. Üzüldün mü?
- Yapmam gereken her dakika hazır olmak. Artık kararı verecek olan Prandelli. Prandelli'nin her kararına saygılıyım. Tabii ki oynamak isterim ama rekabetin de çok üst seviyede olduğunun farkındayım.

SEZAR'IN MANCİNİ'DEN AŞAĞI KALIR YANI YOK

Mancini ile Prandelli arasındaki en büyük fark ne?
-İkisine da bakıldığında, ikisi de tabiri caizse İtalyan okulundan. Futbola bakış açıları, görüşleri üç aşağı beş yukarı aynı. Birbirine benzeyen hocalar. Mancini'nin gerçekten ilk geldiğim günden itibaren çok büyük desteği oldu. Benimle devamlı antrenmanlarda konuşuyordu, devamlı telkinlerde bulunuyordu. Herkes şunu bilsin ki, Prandelli'nin de Mancini'den aşağı kalır yanı yok.

ÖĞRENMEYE DEVAM EDİYORUM

Benimle devamlı ilgileniyor. Ne yapmam gerektiğini söylüyor. O yüzden hiçbir sıkıntı çekmiyorum. İkisi de değerli hocalar. Prandelli'nin çok değer verilmesi gereken, önemli bir isim olduğunu düşünüyorum. Mancini'den çok şey öğrendim, Prandelli'den de çok şey öğrenmeye devam ediyorum

BURAK, SELÇUK, MUSLERA, MELO

Türkiye'de en beğendiğin ilk 3 futbolcuyu merak ettim.
- Burak'ı söylemem gerekiyor. Attığı çok hayati goller var. Bizim için de, Türk Milli Takımı için de çok önemli bir isim. Diğer taraftan kaptanımız Selçuk İnan. Çok önemli, bize çok destek oluyor. Yabancılara gelirsek Muslera... Dünya çapında. Bize yardımları ortada. Ve Melo tabii ki.

VAN GAAL'E KIRILMADIM

Van Gaal'in Hollanda kampına seni almadığına dair bir haberler olmuştu. Kırgın mısın?
- Tabii milli takımların kuralları vardır. Benim 1 saat gecikmemden kaynaklanan bir olaydı. Ailem yakın yerde oturuyor. Ertesi gün gittiler, maç biletlerini aldılar, sorun olmadı.

EMRE'YE HAREKETİM FUTBOLDA VAR

Süper Kupa finalinde Emre Belözoğlu'na yaptığın bir hareket tartışıldı. O pozisyonu izledin mi?
- Futbolun içinde olan fauller. Ondan sonra o faulde avantaj F.Bahçe'de idi. Hakem devam ettirdi. Futbolun içinde olan bir hareket. Emre'ye yapılmış bir hareket değil. Herhangi bir kötü niyetle yapılmış bir hareket değil.

HAYALİMDEKİ GİBİ

G.Saray'a gelirken tam düşündüğüm şeyleri yaşıyorum. İstanbul mükemmel. Takım, hoca, kulüp, personel, taraftar beni çok seviyor.

Türkiye'ye geleli 8 ay oldu. Bu 8 ay nasıl geçti?
- Evet, 8 aydır buradayım. Çok mutlu zamanlarım oldu. İlk günden beri, kulübün, personelin, takımın, hocalarımın, çalışanların, taraftarın çok büyük sevgisini ve yakınlığını gördüm. Bana yaklaşım hep pozitif. Çok mutlu zamanlar yaşadım ve yaşamaya da devam ediyorum.

ARKADAŞIM İÇİN AYRICALIK

Kız arkadaşın da burada galiba!
- Evet, kız arkadaşımda İstanbul'da. Hem benim için hem kız arkadaşım için İstanbul'da olmak bir ayrıcalık.

Peki hiç hayal kırıklığın olmadı mı?
- Hayır hiçbir şekilde hayal kırıklığım olmadı.

HERKES FOTO ÇEKTİRİYOR

Brezilya ile Türkiye arasında farklılık var mı?
- Öncelikle benzer yanları çok. İnsanlar sıcakkanlı. Devamlı yardım ediyorlar. Sokağa çıktığınız zaman devamlı fotoğraf çektirmek isteyenler oluyor. Çok tutkulu bir taraftarımız var. Bence Türkiye de Brezilya gibi futbol ülkesi. Çok güzel restoranlar var. İstanbul mükemmel şehir. İlk geldiğimden beri hiçbir adaptasyon sıkıntısı yaşamadım.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER