SÜPER LİG

Teknik direktör limiti geliyor mu?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Yıldırım Demirören ve başkanları kabul etti

Teknik direktör limiti geliyor mu?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve PTT 1. Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanlarını kabul etti, kısa süreli teknik direktör değişiklikleri hakkında yorumlar yapıldı...

Kabul öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıç, kulüp başkanlarının seçilerek göreve geldiğine dikkati çekerek, "Beraber çalışmak istedikleri teknik ekibi belirleme hakkında tercihte bulunmak doğal olarak hakları. Ancak şahsi fikrim; 4-5 günde, bir haftada bu tip değişiklikler doğru şeyler değil. Daha programlı bir şekilde işletilmesi gereken süreçler diye düşünüyorum" diye konuştu.

Sporda başarının yakalanması için istikrarın önemine işaret eden Kılıç, şöyle devam etti:
"Bir takım insani ilişkilerin dikkatli yönetilmesi gerekir. Ancak aynı zamanda ince bir çizgi var burada. Futbolun üst yönetimi olan federasyonun da bu konuda toplantısı olacak. Bu anlamda onlara da kolaylıklar diliyorum. Herkese burada sorumluluk düşüyor. Ortaya konabilecek şeyler de bellidir. Bunu tasvip edersiniz, etmezsiniz, doğru bulursunuz, bulmazsınız. Bunu da açıkça dile getiriyoruz. Bu kadar kısa sürede değişiklikler doğru şeyler değil. Daha istikrarlı, daha programlı bir sistemin, sürecin olması gerektiğini düşünüyorum." 

Demirören: "Yapılan hareketi tasvip etmiyorum"

TFF Başkanı Demirören ise kulüplere teknik direktör değişikliği konusunda sınırlama getirilmesini doğru bulmadığını bildirdi.

Demirören, "Bir kulübün saat başı, haftada bir hoca değiştirmesi kabul edilir bir şey değil ama kulübe seçilerek gelmiş, kendi bütçesini harcayan kişi. Bunlar camia... Onun için federasyon olarak limitleme yapma hakkımızın olduğunu düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"En fazla hocalarda limitleme yapabiliriz" diyen Demirören, şunları kaydetti:
"Hoca değiştirmek için kulüplere limitleme yapılmasına inanmıyorum ama yönetim kurulu olarak bunu tartışacağız. Dediğim gibi camiaları yönetenlerin, seçilerek gelmiş kişilerin, kendi tercihleridir, haklarıdır. Fakat yapılan hareketi de tasvip etmiyorum." 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER