SPOR MAGAZİN

Tecavüz skandalı Ronaldo'nun işlerini zora soktu

Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo hakkındaki tecavüz iddiaları sürerken, oyuncunun sponsorları süreci yakından takip ettiklerini açıkladı.

Tecavüz skandalı Ronaldo'nun işlerini zora soktu - Sayfa 1

Amerikalı eski bir öğretmen Kathryn Mayorga'nın Cristiano Ronaldo'nun kendisine tecavüz ettiği gerekçesiyle şikayette bulunması yıldız oyuncunun sponsorluk anlaşmalarını da tehlikeye attı.

Tecavüz skandalı Ronaldo'nun işlerini zora soktu - Sayfa 2

NİKE'LA 1 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMASI VAR Ronaldo iddiaları, "Tecavüz, olduğum ve inandığım her şeye tezat olan iğrenç bir suç" diye yalanlarken, 2013'ten bu yana oyuncunun sponsurluğunu yapan ve en büyük gelir kaynağı Nike, süreci yakından takip ettiklerini açıkladı. Oyuncu ile 2016'da 1 milyar dolarlık ömür boyu sponsorluk anlaşması imzalayan Amerikalı spor giyim firmasından yapılan açıklamada, "Rahatsızlık veren iddialardan derin endişe duyuyoruz ve olayı yakından takip etmeye devam edeceğiz" denildi.

Tecavüz skandalı Ronaldo'nun işlerini zora soktu - Sayfa 3

Ronaldo hakkında açılan soruşturmanın olası bir aleyhte sonuçta Nike'ın sponsorluğu sonlandıracağı kaydedildi. Ronaldo'nun bir diğer önemli sponsoru video oyunları üreticisi EA Sports da olayı yakından takip ettiklerini açıkladı.

Tecavüz skandalı Ronaldo'nun işlerini zora soktu - Sayfa 4

FIFA 2018 ile 2019 kapağında Ronaldo'ya yer veren EA Sports'tan AP'ye yapılan açıklamada, "Cristiano Ronaldo'ya karşı iddialarla ilgili endişe verici haberleri gördük. Kapak isimlerimizin ve marka elçilerimizin EA değerleriyle tutarlı bir davranış sergilemesini bekliyoruz ve durumu yakından takip ediyoruz." denildi.