YAZARLAR

Tebrikler Beşiktaş tebrikler Demba Ba

Tebrikler Beşiktaş tebrikler Demba Ba

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, deplasmanda Tottenham ile tarihe geçecek bir maç oynadı. 90 dakika boyunca, Tottenham karşısında adeta gol kaçırma rekoru kıran Beşiktaş, 89'da Demba Ba'nın penaltısıyla 1 puanı kurtardı. Rakibi karşısında 90 dakika üstün oynayan, sayısız gol fırsatından yararlanamayan Kara Kartal, Demba Ba'nın 89'daki penaltısıyla sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve gruptaki 2. maçından da 1 puan alması sevindirici olmuştur.

Evet Beşiktaş dün geceki performansıyla futbolun beşiği diye tanımlanan İngiltere'de adeta futbol resitali verdi. Siyah-beyazlı takımın, Tottenham karşısında 90 dakikada ortaya koyduğu mücadele ülkemizde maçı izleyenler açısından hem büyük heyecan yarattı. Hem de aldığı beraberlikle gruptan lider çıkmanın inisiyatifini eline aldı.

Bana göre maçın başından sonuna kadar oyunun mutlak hakimi Beşiktaş'tı. Özellikle ilk 45 dakikada mükemmel bir oyun çıkardılar.

Gerçi futbolda ne kadar iyi oynarsan oyna eğer şans senden yana değilse,atılan şutlar direklerden dönüyorsa kazanmak da o kadar zordur. Dün akşam Beşiktaş takımı Londra'da futbol adına her şeyi yaptı. Maçın başından sonuna kadar oyuna hakimdi ama şanstan yana şanssızdılar.

Yazık oldu. Türk futbolunun en büyük sıkıntısı gol yollarında başarılı olamaması. Ama çok basit goller yemesi... Bu beraberlik Beşiktaş'a hem moral olacaktır.

Savaşçı, cesur ve atak bir futbol oynamak budur işte...

İkinci yarı Demba Ba kaçırdı, ardından Tolga kurtardı derken yine harika bir devre izledik. Tottenham'a karşı Beşiktaş kalecisi Tolga mükemmel kurtarışlar yaptı, hakkını yemeyelim Tottenham'ın Fransız kalecisi Lloris inanılmaz kurtarışlar yaptı.

Ayrıca süper bir yönetim gösteren hakemin 89. dakikada çaldığı penaltı düdüğü cesaret işiydi. Her hakem Londra'da bu tür pozisyonlarda düdük çalamayabilir.Bu nedenle hakemi de kutlamak lazım bence.. Beşiktaş, İngiliz ekibi Tottenham karşısında gücünü gösterdi İnşaAllah aynı başarıları ileride oynayacağı maçlarda da gösterir.

Gerçeği söylemek gerekirse şu maçın hakkı iki farklı bir Beşiktaş galibiyetiydi. Beşiktaş dün gece Tottenham karşısında çok doğru bir oyun oynadı... Gerek savunmada gerek hücumda, açılırken ve kapanırken doğru zamanda ve çok doğru şekilde oynadı.Beşiktaş'ı Avrupa maçlarında ilk defa bu kadar cesur ve atak oynadığına şahit oldum. Her iki takımın oyuncuları çok atak futbol oynadılar top bir o kalede, bir bu kalede oldu.

Dün geceki oyunda ise çok doğrular az yanlışlar vardı. Beşiktaş hep doğruları yaptı... Hem takım olarak hem bireysel anlamda Beşiktaş'ta çok iyi gördüm. Siyah-beyazlılar beceri ve organizasyonu üst seviyede uyguladı.Son vuruşlarda daha etkili olunsaydı Beşiktaş maçı kazanabilirdi. Son vuruşlar yeterli değildi ama Beşiktaş Londra'da çok iyi bir oyun performansı ve karakteri ortaya koydu. Avrupa'da ilerlemek için umudunu canlı tuttu.

Secde eden o alın öpülmeye layıktır

Dün akşam İngiltere deplasmanında attığı penaltıyı gole çeviren ve kara kartal'a beraberliği getiren kendi kara ama yüreği temiz Demba Ba'nın, Londra'nın yeşil sahasında secde'ye varması takdire şayan bir hareketti. Demba Ba, penaltı golü sonrasında sevincini saha içerisinde 'secde' ederek yaşarken; televizyon karşısında maçı izleyen onbinlerce taraflı,tarafsız herkesin beğenisini kazanmıştır. Attığı golden sonra yüce yaratıcıya 'şükür' ifadesi olarak secde eden o siyahi alın öpülmeye layıktır.

Bu tür hareketler ülkemizde çağdaş geçinen aslında gerici olan bazı kesimlerce tenkit edilir ama yabancı oyuncu sahaya çıkarken, istavroz çıkarıyor ona bir şeyler demez, diyemez ama Müslüman bir oyuncunun secde'ye varmasını alay konusu yapar. Aynı hoşgörüyü Müslüman ve inancını yaşayan oyuncuya göstermez. Dün akşamki maçta Tottenham'lı oyuncu sahaya girerken istavroz çıkardı, Beşiktaş'lı Demba Ba'da secyeye vardı.

İstavroz Hıristiyan oyuncunun doğrusu, secde etmekte Müslüman Demba Ba'mın doğrusu. Kutlarım seni Deba Ba, Tottenham karşısında oynadığın futbol ve onbinlerce seyircinin önünde gösterdiğin medeni cesaret ve inancının ifadesinden dolayı siyahi olan o temiz alnından öpmek isterdim.

Yorumlar
TREND HABERLER