FUTBOL

Tarihe damga vuran Beşiktaş-Galatasaray derbileri

Sergen Yalçın'ın şampiyonluğu getiren golünden, Olimpiyat Stadı'ndaki olaylı maça kadar, unutulmaz efsane derbileri sizler için derledik.

Tarihe damga vuran Beşiktaş-Galatasaray derbileri - Sayfa 1

Sergen Yalçın'ın şampiyonluğu getiren golünden, Olimpiyat Stadı'ndaki olaylı maça kadar, unutulmaz efsane derbileri sizler için derledik.

Tarihe damga vuran Beşiktaş-Galatasaray derbileri - Sayfa 2

1- SERGEN ATTI ŞAMPİYONLUK GELDİ 100. yılını kutlayan Beşiktaş 2002/2003 sezonunun 33. haftasında sahasında Galatasaray'ı ağırladı. 90. dakikada Sergen'in golüyle rakibini 1-0 yenen Beşiktaş bu sonuçla şampiyonluğu garantiledi. Maçı anlatan Ercan Taner'in "Sergen attı şampiyonluk geldi" sözleri yıllarca akıllardan çıkmadı.

Tarihe damga vuran Beşiktaş-Galatasaray derbileri - Sayfa 3

2- HASAN KABZE MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRDİ 2006 yılından Mayıs ayında oynanan karşılaşmada dakikalar 92.38'i gösterirken Hasan Kabze'nin golü geldi. Bu golle Galatasaray rakibini 2-1 yendi. Bu golle Fenerbahçe ve Galatasaray son haftaya aynı puanla girdi. Son hafta G.Saray, Kayserispor 3-0 yenerken F.Bahçe deplasmanda Denizlispor'la 1-1 berabere kalınca şampiyon sarı-kırmızılı takım oldu.

Tarihe damga vuran Beşiktaş-Galatasaray derbileri - Sayfa 4

3- HERKES İZLEDİ, ŞİFO ŞOVUNU YAPTI 1998'da oynanan Türkiye Kupası maçında Şifo Mehmet, Galatasaray ceza alanı içinde adeta ders niteliğinde bir rövaşata ile kaleci Mehmet Bölükbaşı'nı avladı. Bu gol derbi tarihinin unutulmazları arasına girdi.