FUTBOL

Taraftar sosyal medyada Cüneyt Çakır'a saldırdı!

Cüneyt Çakır’ın Antalyaspor-Galatasaray maçında iptal ettiği penaltı sonrası taraftar sosyal medyada Cüneyt Çakır'a saldırdı.

Taraftar sosyal medyada Cüneyt Çakır'a saldırdı! - Sayfa 1

Galatasaray'ın Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada hakem Cüneyt Çakır, sarı-kırmızılı takım lehine penaltı verdi. Daha sonra VAR'a başvuran Cüneyt Çakır, kararını değiştirdi. Böylece Süper Lig'de ilk kez VAR sistemine başvuran Cüneyt Çakır'ın kararı, Galatasaray taraftarlarının tepkisini çekti.

Taraftar sosyal medyada Cüneyt Çakır'a saldırdı! - Sayfa 2

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray’ın Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmanın 43. dakikasında hakem Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Garry Rodrigues ile birlikte topa yükselen Cissokho’nun eliyle oynadığına kanaat getiren Cüneyt Çakır, Galatasaray lehine penaltı çaldı. Daha sonra VAR hakemleri, Cüneyt Çakır’a penaltı pozisyonunu izlemesi tavsiyesinde bulundu.

Taraftar sosyal medyada Cüneyt Çakır'a saldırdı! - Sayfa 3

Bunun üzerine pozisyonu yeniden inceleyen Cüneyt Çakır, topun Antalyasporlu savunma oyuncusunun eline çarpmadığını belirterek verdiği penaltı kararını iptal etti. Karşılaşma hakem atışı ile kaldığı yerden devam etti. VAR uygulamasına başvurmadığı için eleştirilen Cüneyt Çakır, böylece ilk kez sistemi kullanmış oldu.

Taraftar sosyal medyada Cüneyt Çakır'a saldırdı! - Sayfa 4

GALATASARAY TARAFTARLARI TEPKİLİ Ancak Galatasaray taraftarları, hakem Cüneyt Çakır’ın, pozisyonun devamında gerçekleşen ataklarını kestiği için tepki gösterdi. Topun Mariano’ya gittiğini belirten Galatasaray taraftarı, Brezilyalı futbolcunun yapacağı orta sonrası tehlikeli bir atak geliştirme şanslarının ellerinden alındığını savundular.