DİĞER HABERLER

Tamer Taşpınar umutlu

Tamer Taşpınar'ın Halter Federasyonu Başkanı olmasından sonra, milli takım sporcuları ilk kez uluslararası müsabakalarda podyuma çıkacak.

Tamer Taşpınar umutlu
Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, Büyük Bayanlar Milli Takımı, 5-14 Nisan tarihlerinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda, Yıldız Erkekler ve Bayanlar Milli Takımları ise 6-13 Nisan tarihlerinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'nda madalya mücadelesi verecek.

Büyük Bayan Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'na 5 sıklette katılacak. Milliler, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını antrenörler Talat Ünlü, Hasan Toker ve Yasin Arslan yönetiminde, 14 Mart Perşembe gününden bu yana Konya'da sürdürüyor.

Avrupa şampiyonasında bayan milli takımını 48 kiloda Hacer Demirel, 53 kiloda Ayşegül Çoban ve Emine Şensoy, 63 kiloda Neslihan Okumuş ile yine aynı kiloda Mehtap Kurnaz temsil edecek.

Bu arada, aynı yerde yapılacak Erkekler Avrupa Şampiyonası'na Türk Milli Takımı'nın Akdeniz Oyunları nedeniyle katılmayacağı bildirildi.

-Yıldızlar Dünya Şampiyonası-

Yıldız Erkekler ve Bayanlar Dünya Şampiyonası ise 6-13 Nisan tarihleri arasında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştirilecek.

Antrenörler Cafer Topçu, Emrah Arslan ve Gökhan Kuşçuoğlu'nun çalıştırdığı yıldız milli takımlarında ise Türkiye'yi, bayanlarda 44 kiloda Gizem Nur Demir, 48 kiloda Gamze Yayla, 53 kiloda Elif Ünal, 58 kiloda Zeynep Atakan ve Safiye Şıvgın, 63 kiloda Merve Tamer, 69 kiloda Duygu Aynacı ve Emine Sarıtoprak, artı 69 kiloda ise Hilal Dönmez temsil edecek.

Antrenörler Üzeyir Hacıyev, Gürsel Ateş ve Gökhan Alpak'ın yönetiminde çalışmalarını sürdüren Erkek Milli Takımı'nda ise şu sporcular yer alacak:
50 kiloda Oğuzhan Çini ve Ökkeş Yılmaz, 56 kiloda Ferdi Hardal ve Ramazan İlhan, 62 kiloda Bekir Gökçe ve Ebubekir Aksoy, 69 kiloda Furkan Karahisar, 94 kiloda Kadir Akbulut, artı 94 kiloda ise Furkan Eskioğlu.

-Çiçeği burnunda başkan Taşpınar umutlu-

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Avrupa Şampiyonası'nı önemsediklerini belirterek, ''Ancak Türkiye'nin önemli bir sınav vereceği Akdeniz Oyunları'nı göz önünde bulundurarak, Tiran'da yapılacak olan bu şampiyonaya genç sporcularla katılmayı tercih ettik'' dedi.

Başkan Taşpınar, erkeklerde ise Avrupa Şampiyonası'na katılmama kararı aldıklarını açıkladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER