SÜPER LİG

Süper Lig'de devrim gibi karar

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Mali Genel Kurulu başlarken, açılış konuşmasını yapan Başkan Yıldırım Demirören çarpıcı açıklamalar yaptı.

Süper Lig'de devrim gibi karar

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Mali Genel Kurulu yeterli çoğunluk sağlanarak başladı.

Toplam 297 delegenin 192'sinin imzası ile 3'te 2 çoğunluk sayısı geçilerek genel kurul toplandı. Divan Başkanı ise 125 imza ile tek önergede verilen GSGM Mehmet Baykan oldu.

EURO 2016'da yeni uygulama!


Kongrede Divan Başkanı seçildikten sonra gündem maddelerine geçildi. İlk olarak kulüplerin yeni delege yapısı ve sayısı oybirliği ile kabul edildi.

4 HAKEM DÖNEMİ

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, önümüzdeki sezon Süper Lig'de hakem sayısının 22'ye ineceğini ve 6 hakemli uygulamadan vazgeçileceğini söyledi.

Yıldırım Demirören'in açıklamaları şöyle;

"Süper Lig'de Şampiyon olan Beşiktaş'ı ve Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray'ı canı gönülden kutluyorum.

Adil ve güvenli oyun ortamını, geçmişte olduğu gibi önümüzdeki sezon da devam etmesini sağlayacağız. Bu konuda siyasi büyüklerimizin de bizlere destek vermelerini temenni ediyoruz.

Futbol ekonomisinin büyümesi çok önemli. İhraç eden bir futbol stratejisini belirlemeliyiz. Yayın ihalesini yapmamız gerekiyor. Süper Lig'i ayrı paket olarak, yurt dışında yayın hakları konusunda satışa sunacağız.

Önümüzdeki sezon Süper Lig'de düdük çalan hakem sayımız 22 olacak. Böylece daha deneyimli hakemler olacak. Hakemlerin hatalarının kasıtlı olduğu düşüncesinden bir an önce kurtulmamız gerekiyor.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak bütçemiz 602 milyon TL'ye yükselerek rekor seviyeye ulaştı.

EURO 2016'da hocamıza ve ter dökecek futbolcularımıza başarılar diliyorum. Turnuvada sonuç ne olursa olsun onlar benim için çok kıymetli."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER