DİĞER HABERLER

Süper Dede'den atletizmde 2 rekor

Ddenizli’de düzenlenen Türkiye Masterler Atletizm Şampiyonası’na katılmak üzere Belçika’dan gelen 3 çocuk, 3 torun sabibi Ercan Özkan, pistte fırtına gibi esti.

Süper Dede'den atletizmde 2 rekor
Brüksel’de NATO karargahında matbaa sorumlusu olarak görev yapan 61 yaşındaki Özkan, 60-64 yaş grubunda 100 ve 200 metrelerde şampiyon olurken iki kategoride de 18 yıllık Türkiye rekorlarını kırdı.

Şampiyonanın en başarılı sporcularından biri olarak dikkat çeken Ercan Özkan, 100 metrede 13.28’lik derecesiyle altın madalyaya uzanırken, 13.56 ile Nejat Türkyılmaz’a ait 18 yıllık rekoru tarihe gömdü. 200 metrede de fırtına gibi esen Özkan, 27.55 koşarak bir kez daha birincilik kürsüsüne çıktı. Ercan Özkan bu derecesiyle yine Nejat Türkyılmaz’ın 1995 yılında kırdığı 28.87’lik Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

Hedefinin temmuz ayında Hırvatistan’ın başkenti Zagrab’de yapılacak Balkan şampiyonası olduğunu belirten Ercan Özkan, "Yarışmalara katılmak için Brüksel’den geldim. Çok iyi hazırlanmıştım ve bunun karşılığını aldım. Ben 3 çocuk ve 3 torun sahibiyim. Sürekli spor yapıyorum. Sağlıklı yaşamak isteyen herkes spor yapsın” diye konuştu.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER