YAZARLAR

Sultan Aziz Yıldırım!

Sultan Aziz Yıldırım!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Kulüp kurumsal bir kulüp olmaktan çıkmış, tek adam devrine girmişti. Şimdi de bu son seçimle bu resmen belgelenmiş oldu. Aziz Yıldırım kendisi ile ters düşen herkesi ihraç etmiş bir başkan olarak anılacaktır. Kendisinin kulübü uğrattığı zararlar saymakla bitmez. Kulübün borçlarını koy bir kenara sportif anlamda ise takımı yerlerde süründürdü.

Futbol takımı onun döneminde rakibinden daha az şampiyon olmuştur. Kendi kulübü 5 kez şampiyon olurken rakibi Galatasaray 8 kez şampiyon olmuştur. Şimdi bu başarı mı, başarısızlık mı?

Kulüp elbette futbol takımından ibaret değil ama hangi branşta şampiyonlar düzeyinde şampiyon olduk? Erkek basketbol 2 sene önce kıpırdanır gibi oldu ama geçen sene döküldü. Bu yıl Erkek basketboldan umutluyum. Futbolda ise umutlanmak mümkün değil. Takım tarihinde ilk kez Aziz Yıldırım döneminde Uefa tarafından ihraç edilmiştir. Tahkim ve Cas davayı onamış ve kulüp tarihinde bir leke olarak kalacak olan ceza tarihteki yerini almıştır. Aziz Yıldırım hala bir masumuz diyor. Fenerbahçe masum ama siz değilsiniz. Hırsız arabayı çalmak isterse ve çalmazsa suç olur mu diyen bir başkan “ biz şike yapacaktık ama yapmadık” mı demek istiyor.

Fenerbahçe kongre üyelerine soruyorum. Kulübün hangi sportif başarısı sizi etkiledi de Aziz Yıldırım’ı seçtiniz?

Kulübün Uefa tarafından men edilmiş olması Aziz Yıldırım’a oy vermek için geçerli bir sebep mi? Benim bildiğim Avrupa kupalarında başarılı olana oy verilir.

Henüz Yargıtay ceza ile ilgili karar vermedi. Uefa, kişilerle ilgili karar vermedi. Her iki kurumdan gelecek bir ceza için kulüp nasıl bir düşünce yapısına sahip? Yargıtay cezayı onarsa başkanlık düşecek. Uefa kişileri spordan men ederse başkanlık düşecek. Peki, tüm bu tehlikelere rağmen hala neden aday olan bir kişiyi destekliyorsunuz.

Siz Fenerbahçe’yi tak başına yöneten ve kendisini kulübün sahibi gibi gören, kişisel sebeplerden dolayı arasının açık olduğu kişilere “affetmem” gibi tehditkâr kelimeleri kulüp adına kullanan bir kişiye oy vermek Fenerbahçe için mi? İçimizden Trabzonsporluları gönderdik diyor ama kendileri Galatasaray’a çalıştığını hiç söylemiyor. Galatasaray taraftarları ne kadar sevinmiştir. Kulüp başkanı 1 yıl hapiste yatmış, takım şike ile anılmış, Uefa tarafından ceza almış, rakibin gelirleri kendilerine kalmış bir rakibi var.

Bana göre yanlış yapılmıştır. İnşallah hatalarını büyük zararlar görmeden anlarlar. Önemli olan Fenerbahçe’nin selametidir. 

Yorumlar
TREND HABERLER