SPOR GÜNDEMİ

Suat Kılıç olimpiyat incelemesinde

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Olimpiyatları için Mersin'e gelişmeleri takip etmeye gitti.

Suat Kılıç olimpiyat incelemesinde

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Haziran ayında gerçekleştirilecek 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan tesislerle Mersin'in olimpiyat eğitim merkezi haline geleceğini bildirdi. Kılıç, yapımı devam eden Mersin Stadyumu'nun da 31 Mayıs 2013 tarihinde Bakanlığa teslim edileceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Akdeniz Oyunları kapsamında incelemelerde bulunmak üzere Mersin'e geldi. Programına Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü'nde, Koordinatörlük çalışanları ile basına kapalı bir toplantıyla başlayan Bakan Kılıç, buradan merkez Yenişehir ilçesine bağlı Kocavilayet Mahallesi'nde yapımı devam eden stadyuma geçti.

25 bin kişilik stadyumda incelemede bulunan Kılıç, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Herkesin Akdeniz Oyunları açılış ve kapanış seremonilerinin gerçekleştirileceği Mersin Stadyumu'nun oyunlar tarihine yetişip yetişmeyeceğini merak ettiğini belirten Kılıç, geride kalan 20 aylık sürede Mersin'e tüm geliş gidişlerindeki en mutlu anını şu an stadyum şantiyesinde yaşadığını ifade etti. Gerek şantiyeden gelen sesler gerek şantiyedeki çalışma yoğunluğu gerekse yaklaşık 1,5 ay önceki gelişiyle bugünkü gelişi arasındaki imalatta ortaya çıkan büyük farklılığın bu mutluluğunun yegane kaynağı olduğunu vurgulayan Kılıç,

"31 Mayıs 2013 tarihi itibariyle yüklenici LİMAK İnşaat firması Mersin Stadyumu'nu Bakanlığımıza teslim edecek. Eder mi edemez mi, yapar mı yapamaz mı, biter mi bitmez mi, nihayetinde buradaki fotoğraf, bitimine dair bir kaygıya kapılmamız gerektiğini bize işaret ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına yüklenici firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Çünkü Akdeniz Oyunları hem Mersin için hem de 2020 İstanbul Olimpiyat Oyunları adaylığımız süresince en önemli vitrin organizasyonlarımızdan biri" dedi.

Mersin'deki tesislerinin neredeyse tamamının bitmek üzere olduğunu, bir kısmının ise bittiğini ve teslimlerinin yapılmak üzere olduğunu kaydeden Kılıç, şöyle devam etti:
"Kaygılar stadyum noktasında odaklanmıştı. Stadyumla ilgili kaygıların da bugün ortadan kalktığını yerinde görebiliyoruz. 750 kişi şu an inşaat şantiyesinde sahada çalışıyor. Ayrıca buradaki imalata dahil edilmek üzere bu şantiye alanı dışında çalışmalarına devam eden kişi sayısı bin 830. Yani toplam 2 bin 580 kişi şu an Mersin'deki bu stadyumun 31 Mayıs 2013 tarihinde bize teslim edilmesi yönünde hummalı, gayretli bir çalışma yürütüyor."

Stadyumun yol bağlantılarını sağlamak üzere KDV hariç 27 milyon lira harcandığını da dile getiren Kılıç, "Mersin bir olimpiyat kenti haline geliyor. 20-30 Haziran tarihleri arasında Akdeniz Oyunları'nı gerçekleştireceğiz. 1 Temmuz'dan itibaren bütün bu tesisler Mersin'de olimpiyatlara sporcu hazırlama merkezi olarak olimpik kültürümüze, olimpik mirasımıza katılan üniteler olacak. Yani Mersin olimpiyat eğitim merkezi haline gelecek" diye konuştu.

"NEVİN YANIT EN ÖNEMLİ KANIT OLDU"[page_end]

32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 60 metre engelli finalinde altın madalya kazanan milli atlet Nevin Yanıt'ı da kutlayan Bakan Kılıç, "Mersin'in kızı, Mersinli bir anne-babanın evladı, Akdeniz Oyunları'nı Mersin'de kazandırmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımızın en önemli kanıtı Nevin Yanıt oldu. Dün Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 60 metre engellide Nevin Yanıt, Türkiye'ye bir altın madalya kazandırdı. Nevin'in başarıları temenni ederim ki, memleketi Mersin'de de dünya şampiyonalarında da devam etsin ve 2012'de Londra'da kıl payı kaçırdığı olimpiyat madalyasını 2016'da Rio'da hem Türkiye'ye hem de Mersin'e armağan etsin. Nevin Yanıt, Türk sporcusuyla ilgili olumsuz yorumlar yapanlara yönelik en önemli yanıt oldu. Nevin Yanıt, hem Mersin'in Akdeniz Oyunları için hem de İstanbul'un olimpiyatlar için en doğru adres olacağına yönelik en önemli kanıt oldu. Kanıt Yanıt diyorum" ifadelerini kullandı.

BAKAN KILIÇ ESNAF ZİYARETİ YAPTI

Stadyum şantiyesinden merkez Akdeniz ilçesindeki Hastane Caddesi'ne geçen Bakan Kılıç, burada da Metropol İş Merkezi'ne kadar esnaf ziyareti gerçekleştirerek, vatandaşlarla sohbet etti. Gezisine ilişkin kısa bir açıklama yapan Kılıç, Akdeniz Oyunları'ndan dolayı Mersin'e şu an çok büyük önem verdiklerini belirtti. "Tesislerimizi büyük ölçüde tamamladık. Artık biraz daha hem Akdeniz Oyunları'nın topluma mal edilmesi hem de Mersin esnafının nabzının tutulması, halinin hatırının sorulması anlamında ilçelerimizde esnaf ziyaretlerimize devam edeceğiz" diyen Kılıç, şunları söyledi:

"Akdeniz Oyunları'na Mersin halkının dört dörtlük sahip çıkmasını istiyorum. Çünkü oyunlar gelir geçer ama oyunlar için yapılan her şey miras olarak Mersin'de kalacak. Bu oyunlar sayesinde Mersin bir olimpiyat kenti, spor kenti haline gelecek. Mersin'in vitrini ve vizyonu yapılan spor yatırımları sayesinde baştan sona yenileniyor. Bu hareket Mersin'in esnafına, sanayicisine, işadamına, şehrin genel anlamda ekonomisine de çok önemli katkılar, kazanımlar getirecek. Bütün bu güzelliklerin Mersin'e ve Mersinlilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Bakan Kılıç, Mersin'deki programına federasyon başkanları ve il müdürleri ile toplantılar yaparak devam edecek. Her iki toplantı da basına kapalı olarak gerçekleştirilecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER