FUTBOL

Spor yazarları Fenerbahçe - Alanyaspor maçı için neler yazdı?

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 yenerek, ligde 6 hafta sonra maç kazandı

Spor yazarları Fenerbahçe - Alanyaspor maçı için neler yazdı? - Sayfa 1

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 yenerek, ligde 6 hafta sonra maç kazandı. Karşılaşmanın ilk yarısında 19. dakikada Andre Ayew, 31. dakikada da Michael Frey'le goller bulan Fenerbahçe, sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı. Spor yazarları Fenerbahçe - Alanyaspor maçını yorumladı

Spor yazarları Fenerbahçe - Alanyaspor maçı için neler yazdı? - Sayfa 2

SERDAR ALİ ÇELİKLER: Ayew'in golü kilidi açtı, Frey'in golü de skoru rahatlattı. İkinci devrede Koeman doğru bir şey yaptı. 4-2-4 oynuyor takım. 2-0 olunca, takımının hafta içi yorgunluğunu da dikkate alıp 4-2-3-1'e döndürdü takımını. Frey'i sola attı; Valbuena'yı da santrafor arkasına çekti. Bu diziliş Alanya'ya topu bırakıp kontraya çıkmaya dayalı bir düzen içeriyordu.

Spor yazarları Fenerbahçe - Alanyaspor maçı için neler yazdı? - Sayfa 3

Sadece bir kez doğru kontra yapabildiler. Koeman'ın hatası Şener'in sakatlığında Isla'yı sağ beke çektikten sonra İsmail'i orta göbeğe almasıydı. İsmail de hemen sarı kartlık olunca bu kez defansif işler aksadı. Takım iyice gömüldü. 'Kayıp Hazine' Slimani de hiç top tutamayınca Alanya etken takım oldu. Harun'un 62 ve 77'deki 2 kurtarışları takımı tuttu.. Koeman'ı değişiklikleri konusunda soru işaretli olarak değerlendiriyorum. Ama artıları var.

Spor yazarları Fenerbahçe - Alanyaspor maçı için neler yazdı? - Sayfa 4

Ve elbette Valbuena'yı kazandı. Bu oyuncu iki yıldır teknik adam gadrine uğradı. Ama görüldü ki yetenek bir çok sorunu çözebiliyor. Koeman, Valbuena'yı sadece son 30 metrede risk alması konusunda ikna edebilirse daha da fazla verim alır. Bu konuda kendisini tebrik ediyorum. Fenerbahçe'yi ayağa kaldıran Fransız modası oldu. Önce Galatasaray maçında kazanılan moral; sonra 2 maçı kazandıran Valbuena.. Muhtemelen Koeman ile devre arasına kadar devam edilecek. O zaman tavsiyelerime başlayayım: