YAZARLAR

Sow ile mesaj verildi

Sow ile mesaj verildi

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe’nin yeni transferi Sow 4,5 yıllık sözleşmeye imza attı. Öncelikle tüm sporseverlere ve özellikle Fenerbahçe taraftarına hayırlı olsun. Başarılı bir oyuncuyu iyi döneminde almak büyük bir iştir. Bunun için Fenerbahçe’yi tebrik etmek gerekir.

Bu transferde bir gariplik hissettim. Futbolcular yeni bir takıma transfer olduklarında ilk yıl alacakları ücret ile diğer yıllardan alacağı ücretler arasında fark olur. Fakat ilk yıl alacağı rakam düşük olur, ilerleyen yıllarda bu rakam artar. Fenerbahçe Sow’a ödeyeceği ücret konusunda stratejik mi davrandı?

Açıklamada bonservis bedeli ve oyuncunun alacağı ile ilgili şu bilgiler verildi: "Anlaşma çerçevesinde Lille Kulübü’ne 10.000.000 euro bonservis bedeli, oyuncuya ise 2011-12 sezonunun kalanı için 1.280.000 euro, 2012-13 sezonu için 3.400.000 euro, 2013-14 sezonu için 2.600.000 euro, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarının her biri için ise 1.400.000 euro garanti ücret ödenecektir."

Benim bu sözleşmeden anladığım Sow bu yıl oynadığı maçlar için 1.2 Milyon Euro alacak. Önümüzdeki yıl 3.4 milyon Euro çok fazla. Bir sonraki yıl 2.6 Milyon, son iki yılda ise 1.4 Milyon Euroya düşüyor. Buradan Sow bir yıl oynayıp gidecek gibi bir anlam çıkıyor. Bir futbolcunun alacağı ücret neden bu kadar düşer? Transfer için yöneticileri kutladık ama bu sözleşme benim aklımı karıştırdı. İlk yıl 1.4 olsa ve sonra artsa anlayacağım ama 3.4 milyondan 1.4 milyona düşünce bu adam oynadıkça kaybedecek anlamına gelir ki ilk yıl bu parayı alan bir adam sonraki yıllarda neden ücretinin düşmesine tamam desin.

Fenerbahçe karmaşık süreçte ne olacağını kestiremediğinden dolayı kendince bir plan yapmışa benziyor. Birde Sow için sözleşmesinde bir alt lige düşerse serbest kalır diye bir madde olduğu söyleniyor. Bu konuda bir sporsever olarak normal karşılarım, fakat bir Fenerbahçe’li olarak bunu normal karşılamam mümkün değil. Böyle bir madde ile transfer yapılması büyük bir hatadır. İnşallah söylendiği gibi değildir ve kulüp bunu yalanlar.

Ben Fenerbahçe’nin bu karışık süreçte bu kadar bedeller ödeyerek transfer yapmasını büyük bir cesaret olarak görüyorum. Benim takıldığım tek nokta Sow’a ödenecek olan paranın çarpıklığıdır. Onun haricinde düştü, düşecek diye konuşulan bir kulübün böylesine bir transfer yapması oldukça iddialı bir mesaj anlamına geliyor. Taraftar içinden “düşecek olsak bu transfer yapılmazdı” diyordur. Bunu diğer takım taraftarları bile söylüyordur. Bakalım denildiği gibi Sow, şov yapacak mı? İnşallah Kezman ve Guiza gibi olmaz. Bu takımın Niang gibi bir golcüye ihtiyacı var ve Sow o kalitede bir oyuncu. Tüm Fenerbahçe’lilere hayırlı olsun.

Transfer görüşmelerinde bulunan Hasan Çetinkaya’yı tebrik etmeden geçemeyeceğim. Tuttuğu işi kopardı. Helal olsun.

Takip etmek isteyenler için : 

Yorumlar
TREND HABERLER