YAZARLAR

Sosa'nın oyunu ve Başkanın duruşu

FIFA bu talepte bulunan futbolculara olumsuz yanıt verse dahi bu konunun gündem olması Türkiye’de futbol oynama düşüncesi olan futbolcuların fikirlerini olumsuz etkileyecektir

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Geçmişte Başkan Fikret Orman’a karşı sert eleştirilerim olmuştu. O günkü konjonktürde haklı sebeplerimde vardı. Fakat geçirdiğimiz son 1 yılda Beşiktaş’taki mali,sosyal ve sportif başarılar başkana bakış açımı değiştirdi. Başarısız dönemlerde nasıl eleştirdiysem bugünde başarılarından ötürü takdir ve tebrik ediyorum..

Konumuz Jose Sosa’nın Beşiktaş’tan ayrılma isteği ve yönetimin bu duruma bakış açısı. Geçtiğimiz bir yıl ülkemiz adına zor geçti, aslında zor günler hala da devam ediyor. Geçtiğimiz sezon 26.haftadaki ertelenen   Galatasaray-Fenerbahçe maçı sonrası bazı futbolcuların burdan ayrılmak isteyebileceklerini yazmıştım. Hatta  ayrılma yöntemi olarak, güvenlik gerekçesi ile FIFA’ya başvururlarsa bu Türk futbolunu zor durumda bırakır diyede eklemiştim. FIFA bu talepte bulunan futbolculara olumsuz yanıt verse dahi bu konunun gündem olması Türkiye’de futbol oynama düşüncesi olan futbolcuların fikirlerini olumsuz etkileyecektir ve hem transferleri zora sokacak hemde maliyetleri arttırabilecektir. Sosa FIFA’ya başvurmadı ama kendi sosyal medya hesabından özellikle güvenlik bahanesi ile ayrılmak istediğini belirtti.

Herşeyden önce Sosa’nın iyi niyetli ve samimi olduğunu düşünmüyorum. Sözleşmesi devam eden bir futbolcu herhangi bir sebepten dolayı klübünden ayrılmak istiyorsa, bunu çok medeni yöntemler ile yapabilir. Beşiktaş’ın sezon açılış tarihi haftalar önceden bellidir. Sezon açılmadan bir iki gün önce İstanbul’a gelinir ve başkandan randevu alınır. Samimi ve iyi niyetli bir şekilde fikir beyan edilir ve mutlaka orta bir yol bulunur. Sosa Beşiktaş’ın üzerine yatırım yaptığı ve beklentilerinin yüksek olduğu bir futbolcudur. Oynadığı pozisyon itibari ilede kolay kolay vazgeçilecek bir futbolcuda  değildir. Sosa’nın bu yaptığı hareket hem kendi imajına hem Beşiktaş’a hemde Türk futboluna ciddi zararlar verebilir.

Kimsenin Beşiktaş’ı, Türk futbolunu ve Ülkemizi kötü gösterme hakkı yoktur ve hiçbir isim Beşiktaş’ın üstünde değildir. Dolayısıyla Başkan Fikret Orman’ın bu konudaki duruşunu takdir ve tebrik ediyorum..

Yorumlar
TREND HABERLER