YAZARLAR

Sneijder geldi, Belhanda yolda

Sneijder geldi, Belhanda yolda

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Nihayet günlerdir konuşulan Sneijder ülkemize geldi. Onun gelmesi ile birlikte herkes rahatladı. Taraftar beklediği transferine kavuştu, geldi gelecek diye yazıp çizenler de biz demiştik diyerek kendilerini tatmin etmeye başladılar. Adam daha ülkesindeyken uçakta diye milleti hava alanlarına gönderdiler. Gece 01:30 ‘ da inecek diye yapılan yalan yanlış haberler kendilerine olan güveni tamamen bitirdi. Ülkemiz futbolu adına hayırlı olsun. Ben Snaijder transferini başarılı bir transfer olarak değerlendiriyorum. Ülke ve Dünya basınında oldukça yankı uyandırdı. Spor programları Sneijder ile başlayıp yine Sneijder ile bitti. Maliyeti konusunda çok abartılı bulmuyorum. Türkiye’ye gelen oyuncular içerisinde en kariyerli oyunculardan birisi oldu. Ben bu transferi kıskanmakla birlikte seviniyorum da. Ülkemize gelen gereksiz yabancı kirliliğini bildiğim için bu tür zirvedeki oyuncuların gelmesi beni sevindiriyor.

Vergi borcu olan bir kulüp bu transferi nasıl yapar?

Bu soruya verilebilecek en güzel cevap : SANA NE olurdu herhalde. Senin devletin düşünsün. Devlet vatandaşa haciz koyup vatandaşından söke söke almıyor mu? Devlet işini yapıp kulüplerden de tahsil etsin. Bu konuda tamamen devletin sorunu diye düşünüyorum. Borcunu ödeyen kulüplerin günahı ne? Devlet dert etmiyorsa siz hiç etmeyin. Verginizi ödemeye devam edin.

Tek kelime ile çok iyi transfer diyorum.

Fenerbahçe’de ise Belhanda’nın durumu belirsizliğini koruyor. Ben her zaman şunu söylüyorum. Fenerbahçe KAP’a oyuncu bildirdi mi takımına ve oyuncuya imza attırmış demektir derim. Bu konuda da hala ısrarcıyım. Fakat basında çıkan Başkanları Türkiye’ye oyuncu satmam dedi gibi haberlere de anlam veremiyorum. Madem oyuncu satmayacaksın neden pazarlık yapıyorsun? Bana göre büyük bir aksilik olmazsa bu iş bitti. Belirsizlikten kastım bu. Ülkemizde Kap’a yapılan açıklamalar çok gerçeği yansıtmıyor. Genelde anlaşmalardan sonra bildirimler yapılıyor. Aslında bu görüşmeler daha da uzardı ama Snaijder transferi bir anlamda bu transferin hızlanmasına neden oldu.

Belhanda geldiğinde takım şampiyon mu olacak? Kesinlikle Hayır. Eğer oyuncu transferine göre şampiyon belirleyeceksek Galatasaray Snaijderi getirdi. Onlara göre de Şampiyon Galatasaray. Fenerbahçe stoper ve forvet transferi yapmadığı sürece sadece Belhanda ile sorunlarını çözemez. Bu konuda asla Belhanda’yı kurtarıcı olarak görmüyorum. Takıma katkı sağlayabileceğine inandığım bir oyuncu. Fenerbahçe defansif anlamda kötü olduğu kadar ileride de sadece Sow mücadele ediyor. Tüm yük onun sırtında ve Sow çok yoruluyor. Takımda mücadele olarak taktir ettiğim tek kişi Sow. Yorulmasına, yalnız kalmasına rağmen yılmadan mücadele ediyor olması işini severek yaptığını gösteriyor. Takımda mutlu olduğunu anlayabiliyoruz. Semih Şentürk var diye kendi kendimizi avutmayalım. Semih kafasında her şeyi bitirmiş. Kendisine ve takıma zarar vermemesi için mutlaka gönderilmesi gerekir.

Yöneticilerin açıklamaları taraftarı oldukça heyecanlandırmıştı. Aziz başkan 3 bomba transfer yapacağız dedi. Yöneticiler de transferlerin 2 Ocak tarihine yetişeceğini söylediler. Her türlü sıkıntıda takıma ve yönetime desteğini esirgemeyen taraftarlar kendilerinin daha fazla kandırılmasını istemiyor. Kötü sonuçların ardından transfer yapmak yerine gerektiği zaman, gerekli bölgelere transfer yapılması gerekir.

Fenerbahçe taraftarı başarı için yapılacak transfer istiyor.

Takımlarını izlerken keyif almak istiyor.

Maçları rahat izlemek istiyor.

Heyecan istiyor.

Ama şu anda yaşanan stresli heyecan gibi değil, bol pozisyonlu, coşkulu bir takım izlemek istiyor.

Bunu da fazlası ile hak ediyorlar.

Umarım yönetim taraftarı üzmek yerine onların verdiği desteğe karşılık gerekeni yaparlar ve takımın bundan sonraki süreçte sürekli yükselen bir grafiğinin oluşması için ellerinden gelen katkıyı sağlarlar. Fenerbahçe’ye transfer yaptım diye transfer yapmak yakışmaz. Fenerbahçe’ye kaliteli oyuncular, sağlam alt yapısı olan oyuncular, karakterli oyuncular yakışır. Biz söyleyeceğimizi söyledik. Gerisi yönetimin işi. Gerekeni yaparlarsa destek sonuna kadar devam eder, yok bu şekilde devam etmeye karar verirlerse zaten devam edemezler.

Yorumlar
TREND HABERLER