YAZARLAR

Skor oyunu

Kazakistan son maçta Letonya’yı deplasmanda mağlup edemez ise, biz en iyi ihtimalle İzlanda’dan alacağımız bir beraberlikle bile play-off’a kalacağız. Dolayısıyla hala Euro 2016 için biraz daha ter dökmemiz gerekiyor.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

‘’Ülke olarak motivasyonumuz düşük. Haksız da değiliz. İlk 60 dakikadaki kötü oyunu, buna bağlamak mümkün. Fatih hoca maç öncesi bahane istemiyorum demişti ama Ankara’dan gelen kara haberi oda hesaplamamıştı elbette...’’

Ülkemizin gayrı resmi milli formasyonu haline gelmiş 4-2-3-1 ile başladık.  Gökhan’ın yedek kalması sürprizdi. Arda, Hakan ve Oğuzhan gibi top tekniği yüksek oyunculardan,yüksek pas yüzdesi ve oyun hakimiyeti bekledi Fatih Terim,lakin  5.dkdan sonra bu beklenti karşılık bulmadı. Bireysel performanslar kötü olunca,doğal olarak takım halinde sönük bir ilk yarı geçirdik. Euro 2016’yı garantilemiş olmanın rahatlığı ile olsa gerek, Letonya maçından kaleci Cech dahil olmak üzere 4 farklı oyuncu ile sahaya çıkan Çek’ler, bizim sönük ve ‘ruhsuz’ oyunumuzdan cesaret alıp üzerimize geldiler. İlk yarının tek pozitif yanı, Çek’lerin %66’ya-%34 gibi yüksek bir yüzde ile oynamalarına rağmen buldukları tek pozisyonu  42.dkda  gole çevirememeleri oldu.

İkinci yarıya başlarken yine Gökhan beklentim karşılık bulmadı. Oğuzhan, Hakan, Arda ve Ozan’ın birlikte oynalarının,takıma extra bir katkısı olmadığı gibi, birbirlerinin oyun alanını daraltıp performanslarını düşürdüğünü düşünüyorum. Kabul etmek gerekirki,61.dk.daki penaltı bizim için bir şanstı. Maçı kazanmaya dair nerdeyse hiçbir şey yapmamışken öne geçmek,Çek’ler açısından motivasyonu tamamen bitiriken,bizim açımızdan ise uyuyan devleri uyandırdı. Arda,Oğuzhan ve Hakan sonrasında kalitelerine orantılı bir oyun sergilediler.Metin Tekin’in dediği gibi ‘Oyun skoru değil, skor oyunu getirdi’. Attığımız 2. gol şimdiden finallere kalırsak eğer,rakiplerimiz için ciddi bir gözdağı oldu. Arda’nın olağanüstü çalımı ve asisti bizim kadar Barselona antrenör’ü Luis Enriqe’yide mutlu etmiştir. Mehmet Topal’ın 91.dakikada bencillik edip kendi vurduğu ve belkide 3.golden olduğumuz pozisyon için Fatih Terim mutlaka kulağını çekmeli!!

Kazakistan son maçta Letonya’yı deplasmanda mağlup edemez ise, biz en iyi ihtimalle İzlanda’dan alacağımız bir beraberlikle bile play-off’a kalacağız. Dolayısıyla hala Euro 2016 için biraz daha ter dökmemiz gerekiyor. İzlanda hem sert hemde hızlı bir takım,bu yüzden ciddiyetimizi kaybetmeden, yüksek eforla oynamalıyız..

Yorumlar
TREND HABERLER