YAZARLAR

Sistem oyunları

Sistem oyunları

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]
Fatih Hoca'nın maç öncesi stratejisinin 'geride bekleyin kontra ataklar ile gol arayın' olduğunu düşünmüyorum. 7.dk da Ozzy'nin harika golüyle öne geçince doğal bir süreç yaşandı ve tıpkı bir önceki akşam İtalyan'lar önünde tarih yazan basketçilerimiz gibi yüksek konsantrasyonla bir takım savunması yaptık.

İstatistiklere bakınca 83 dk maçı önde götüren bir takıma göre yaptığımız kontratak sayısı düşük gelebilir ama yaptığımız atakları sonuca dönüştürmeyi başardık. Her nekadar Caner asist yaptığı golden önce rakibine faul yapmış olsada, 40 yıl sonra Hollanda'ya 3 farklı mağlubiyet yaşatmak önemli bir iştir.

Hollanda Euro 2012'de galibiyet alamadan elenince,2014 Dünya kupası öncesi bir revizyona gitti. Sneider (en çok forma giyen), Van Persie (en çok gol atan), Robben vs gibi tecrübeli oyuncuların yanına 94-95 doğumlu genç ve dinamik oyuncuları monte edip yeni bir jenerasyon yapmayı hedeflediler.

Geçtiğimiz yıl futbol dehası Louis Van Gaal sadece Dünya kupasına özgü 3-5-2 sistemini kullanıp, dünyanın belkide en iyi ofansif futbol kültürüne sahip takımı Hollanda'dan tam bir kontratak takımı oluşturarak Dünya 3.lüğüne kadar uzandı. Van Gaal'dan sonra takımın başına geçen Hiddink yeni nesil futbolcu grubuyla 4-4-2 sistemine geçince Hollanda takımının defosu ortaya çıktı ve grup maçlarında sadece Kazakistan ve Letonya'yı yenebildiler.Dün bizim karşımızda çok iyi bir Hollanda yoktu belki ama bizde çok iyi oynadık. Attığımız 3 gole rağmen ofansif açıdan takımı değerlendirmek için bu maçı baz almamız doğru olmaz ama defansif açıdan mükemmel maç çıkardık.

Oğuzhan, Arda, Hakan gibi kırılgan yapıya sahip oyuncularımız olmasına rağmen defans organizasyonumuz tek kelime ile müthişti. Hatta defans yaparken okadar efor sarfettik ki, Fatih hoca 60'tan sonra sırasıyla Arda,Hakan ve Oğuzhanı kenara alıp daha sert oyuncular sürdü sahaya. Doğru olanda buydu zaten. Memphis'in çok iyi futboluna rağmen Şener başarılıydı, hatta belki kırmızı kart bile görebilirdi rakibini durdurmak için. Ozan çok oyunda görünmese de Sneider'i etkisizleştirmeyi başardı. Defansta Aziz yerinde müdahaleler yaptı. Arda tam bir lider olduğunu bu maçtada gösterdi. Oğuzhan doğduğu büyüdüğü hatta U-19 ve U-17 milli takımlarında kaptanlık yaptığı Hollanda'ya karşı attığı gol ve gösterdiği performans ile önümüzdeki yıllar için umudumuzu arttırdı.

Letonya maçı öncesi 4 maçımızıda kazanmak zorunda olduğumuzu düşünürken,şimdi geldiğimiz noktada Lentonya beraberliğine rağmen bir beraberlik daha alma lüxümüz var. Tabiki daha atılacak en az 1.5 adım var. Çek'lerle en azından berabere kalmalı ve kendi evimizde İzlanda'yı yenmeliyiz.

''Eğer 2 maçı da kazanırsak belki en iyi 3.olarak direk finallere katılma ihtimalini de göz ardı etmeyelim.''

Son bir not; nasıl ki Fransızlar Stad de France'yi, İngilizler Wembley Stadyum'unu milli maç stadları gibi kullanıyor ve her maçını orda oynuyorsa, bence Torku Arena'da bizim milli stadyum'umuz olsun. Hem Konya hem Torku Arena bunu hak ediyor..

Yorumlar
TREND HABERLER