YAZARLAR

Sıra Benfica’da!

Sıra Benfica’da!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Çeyrek final rövanş karşılaşmasında Fenerbahçe çok iyi bir futbol oynamasa da istediği sonucu aldı. Bu tür karşılaşmalarda futboldan ziyade istenilen skor önemlidir. Bütün maçları değerlendirdiğimizde elini kolunu sallaya sallaya turu geçen takım olmadı. Bütün karşılaşmalar zorlu geçti. Fenerbahçe Lazio karşısında ilk yarıda gerçekten çok kötü bir futbol oynadı. Hatta futbol bile oynayamadı. Lazio golü bulduktan sonra Fenerbahçe kendine geldi. Caner’in golünden sonra ise zaten Fenerbahçe iyi top yaptı. Lazio o dakikadan sonra turun gelmesinin çok zor olduğunu biliyordu ve onların istek ve azmi de sona erdi.

Volkan günündeydi. Her ne kadar güven vermeyen bir görüntü çizmiş olsa da kritik kurtarışlarla turun gelmesine büyük katkı sağladı. Caner mükemmel oynadı. Onun golü turu getirdi. Salih bu futbolu ile mevkiisinde oynayan tüm oyunculardan daha verimli oynuyor. Bu sene de şans bulmasına rağmen önümüzdeki yıl ilk onbirde adının ilk olarak yazılacağını düşünüyorum. Büyük bir ihtimalle de bir takviye yapılarak Cristian ile yollar ayrılacak. Ligde ve Avrupa’da Stoch ve Krasiç gibi iki önemli isimden verim alamadık. Onların futboldan uzak görüntüleri kadroya girmemelerine neden oluyor. Fenerbahçe’nin bu oyun siteminde tek forvet iş görmüyor. Webo, Sow oyundayken daha verimli oynuyor. Kuyt, sağ kanatta daha çok kaldığı için içeriye istenilen kadar giremiyor. Sow, Webo ve Kuyt ileri üçlü oldukları anda Fenerbahçe’nin oyunu da izleyenlere keyif veriyor. Kadroda olup takıma destek sağlama noktasında eksik kalan oyuncuların önümüzdeki yıl kadroda kalmalarının bir anlamı yok.

Şimdi yarı finalde Benfica ile karşılaşacağız. Tabi ki ben Basel biraz daha istenilen bir takımdı. Benfica ve Chelsea Basel’e göre daha iyi ve yarı final maçları nefes kesecek. Chelsea çok zorlanmaz diye düşünüyorum. Basel ile Tottenham eşleşmesinde de Tottenham rahat geçer diye düşünülüyordu ama Basel yarı finale kaldı. Bu tür maçlarda her zaman favori kazanmıyor. Fenerbahçe ilk maçı kendi sahasında oynayacak. Lazio maçında olduğu gibi ilk karşılaşmada gol yemediğimiz taktirde tur şansımız artacaktır. Diğer eşleşmede sürpriz olacağını sanmıyorum. Bu turun galibi finalde büyük bir ihtimalle Chelsea ile karşılaşacak. Umarım finale kalan takım Fenerbahçe olacaktır.

Sadece Avrupa kupası mücadelesi yetmiyor. Bunun yanı sıra Fenerbahçe Türkiye Kupası ve ligde de yoluna devam ediyor. Kupada yarı final karşılaşmaları var. Ligde puan kaybına tahammül yok. Fenerbahçe üç kulvarda da şu ana kadar iyi mücadele etti. Rehavete kapılmadan sadece sahaya odaklanmaya devam ederlerse ve biraz da Aykut hoca takıma kendi futbolunu oynatırsa üç kulvarda da başarı Fenerbahçe’ye uzak değil. Ligde Galatasaray’ın puan kaybetmesini bekleyecek. Eğer Galatasaray 33. hafta öncesinde puan kaybı yaşarsa avantaj Fenerbahçe’ye geçecektir. Kendi sahasında Galatasaray ile oynayacak olmanın avantajını değerlendiremezse çekilen eziyetin anlamı kalmaz.

Son olarak Aykut Kocaman için bir paragraf ayırmak istedim. Ben Aykut hocanın oynattığı futbolu beğenmeyenlerdenim. Rakibe göre oynamak yerine kendi futbolunu rakibe kabul ettirmeli. Taraftarın her maç çektiği sıkıntının kelimelerle tarifi olamaz. Kadro iyi olmasına rağmen oyuncuların tanınamayacak kadar kötü oynadıklarını görenler elbette sitem etmekte haklı. Bu duruma rağmen üç kulvarda da başarı ile ilerleyen Fenerbahçe var. İşte bu durum insanları da ikilemde bırakıyor. Daha iyi olabilecek bir Fenerbahçe’yi Aykut hocamı frenliyor yoksa takımın kapasitesi mi bu karar veremiyorum. Umarım Fenerbahçe bütün kulvarlarda başarılı olurda biz yanılmaya devam ederiz. Aykut Kocaman’ı eleştirdiğimiz gibi tebrik etmesini de biliriz ve gerektiği zaman tebrik ediyoruz. Fakat sosyal medyada maç esnasında kötü giderken küfürler yağdıran kişiliksizler maç sonunda sevinç çığlıkları atıyorlar ya işte onlar Fenerbahçe ‘nin adını ağzına almasınlar. Eleştirenler elbette olacak ama futboldan anlamayan, maçı bile izlemeyen ve sadece televizyonun köşesindeki skora göre yorum yapanları yine sizlerin takdirine bırakıyorum. 

Yorumlar
TREND HABERLER