YAZARLAR

Şike paralel yapının ürünü mü?

Şike paralel yapının ürünü mü?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Merak ediyorum ülkemizde son bir iki aydır yaşanan olaylardan sonra gerçekten Fenerbahçe şike yapmıştır diyecek var mı?

Aziz Yıldırım şike yaptıysa kiminle yaptı?

Şike ve teşvik yapıldı denilen maçlarda kim ne ceza aldı?

Tek başına ne şike olur, ne teşvik…

Polis fezlekesi ve iddianame üzerinden cezalar verildi. Bir kısmında karar bozuldu, beraat kararları verildi ama Aziz Yıldırım şike ve örgütten ceza aldı.

Şimdi o dönemin savcıları ile ilgili soruşturmalar ortadayken, usulsüz ses kayıtları, değiştirildiği iddia edilen tapeler, zorlama ile alınan ifadeler varken şike ve teşvik var demek akla ve mantığa sığmıyor.

Birileri çıkıp hala kupa istiyor. Birileri Fenerbahçe’ye gönderme yapıyor. Bunu söyleyenlerin kendi takımlarını görmezden gelmelerini manidar buluyorum. Kendi tapelerini inkar eden, rakip takımın tapeleri gerçek diyen birisine ne kadar itibar edilir? Transfer şikesi diyorlardı ya, bunu alışkanlık haline getiren takımlar var. Neredeyse bu şekilde takım kurdular ama tek soruşturma açan yok.

3 Temmuz süreci ile ilgili insanların gözünde şike yoktur kanaati oluşmuştur. Hiçbir yapılanma 25 Milyon taraftarı olan kulübe çamur atamaz. Felaket tellalları ortalığı karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Kupa el değiştirebilirmiş, Uefa ceza verebilirmiş gibisinden ortalığı bulandırmak isteyenler var. Fenerbahçe taraftarı bu tür mesnetsiz açıklamalara itibar edip gaza gelmez.

Biraz sabredilmesini ve güzel günlerin yakında geleceğini düşünüyorum. Milletin vicdanında şike yoktur deniyorsa herkesin içi rahat olsun. Paralel yapılanma ile ilgili ortaya çıkan deliller her şeyi gözler önüne sermiştir. Sürecin başında şikeye inanalar artık inanmamaktadırlar. İnsanların vicdanında aklanmak yeterlidir. Hukuki açıdan da gerçekler ortaya çıkacaktır.

Cezayı onayarak Fenerbahçe taraftarının hükümete karşı tepki koymalarını amaçlamışlardır. Hükümeti devirmek için her yolu mubah gören yapılanmanın yeni girişimleri de olacaktır. Buna hazırlıklı olun. Her ne olursa olsun sükûnetten asla ayrılmayın. Bir olun, birlik olun ama asla şiddet yolunu tercih etmeyin. 

Yorumlar
TREND HABERLER