YAZARLAR

Şike Davası'nda beraat kararı malumun ilamı

İnsan doğal olarak sormadan edemiyor; şike sanıklarını cami avlusundan almışlar? Bazı kesimlerin "kumpas" diye nitelendirdikleri bu olayda neden diğer kulüp başkanları yok.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Ergenekon gibi şike davasıda hukuki idi siyasiye dönüştü. Şike meselesi yeniden yargılanma yolu açılarak kapansa bile halkın vicdanın da asla kapatılamayacaktır. Çünkü halk gözleri önünde cereyan eden olayın örtbas edilerek kapatılmak istendiği algısındadır.

Şike davasında hapis cezası alanların yeniden yargılama talebiyle ilgili "BERAAT" kararı çıkması bana göre süpriz değil, beklenen bir karardı. Çünkü böyle olabilmesi için büyük gayret gösteren çevrelerin olduğu gayet açıktı..

ŞİKE AKLANIYOR MU DİYE DEMİŞTİM

Bundan 1,5 yıl önce bu durumu görüp "Şike davasında yeniden yargılanma yolunun açılması Balyoz sanıkların da ileride somut örnek teşkil edebilmesi için şike yaptığı mahkemece tescilli olan kulüp başkanı 'demo' olarak mı seçilmiştir?" demiştim ve  böyle dediğimde de yanılmadığım gün gibi ortada..

Zira Şike ve Balyoz davası konusunda yaşanan gelişmeleri görmek için müneccim olmaya gerek yok adeta senaryosu önceden yazılmış bir tiyatro oynanıyor.

Bu tür imtiyazlı kişilere yönelik yapılan hukuki manevralar kamuoyunda yargıda güvensizliğe neden olmayacak mı?

Halk arasında sıkça kullanılan deyim misali yasalar karşısında bal arıları örümcek ağına takılırken eşek arıları delip geçecek mi?

İnsan doğal olarak sormadan edemiyor; şike sanıklarını cami avlusundan almışlar? Bazı kesimlerin "kumpas" diye nitelendirdikleri bu olayda neden diğer kulüp başkanları yok.

3 Temmuz süreci diye adlandırılan Türk futboluna balyoz etkisi yaratan şike olayı, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce temyiz yolu açık olmak üzere karara bağlandı.

FİFA YOLSUZLUĞU AFFETMEDİ

Daha 2 gün önce FIFA'da yaşanan yolsuzluk skandalı sonrası dünya futboluna yön veren iki isim görevlerinden men edilirken, ülkemizde şike suçundan yargılanıp ceza alanlara 'yeniden yargılanma' yolu açılarak beraat ettirilmesi düşündürücüdür.

Türk futbolunu çirkinleştiren şike davasının sanıkları beraat etse de kamuoyu vicdanında adeta kara  bir leke olarak anılmaya devam edeceklerdir.

ŞİKE ATEŞİ ÜFLEMEYLE SÖNDÜRÜLDÜ!

Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Ünal Aysal’ın “Bu ateş üflemekle sönmez” sözü tam da burada geçerlidir. Şike Davası'nda karar açıklandı! Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar beraat ettirildi.

Biz kimseye zulmedilsin demiyoruz. Ancak Fenerbahçe ve başkanı kurtarılacak diye Türk Futbolu çökertilmemeliydi.

Peki Trabzonspor'un hakkı ne olacak? Bordo- mavili kulübe gönül veren milyonlarca sporseverin hakkı ne olacak. Kim ödeyecek bu vebali?  

Karar temyiz süresince Yargıtay 'da düzeltilmeli aksi halde hiç kimse bu vebalin altından kalkamaz.

Şimdi soruyorum madem şike sanıkları suçsuzdu, UEFA Fenerbahçe’yi şampiyonlar liginden nasıl men edebildi? Bu ne demektir? Bu Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun tescilinin iptalidir. Uluslararası futbol otoritesi olan bir kurum neden Fenerbahçe şampiyon olduğu halde onu şampiyonlar ligine göndermedi?

FİFA'da yaşanan yolsuzluktan dolayı dünya futbolunun patronlarına ceza verilirken ülkemizde ŞİKE' den ceza alanların aklanmasını manidar buluyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER