AVRUPA LİGİ

Sevilla Liverpool maçının sonucu ve özeti

UEFA Avrupa Kupası, finalde Liverpool'u farklı mağlup eden Sevilla'nın oldu.

Sevilla Liverpool maçının sonucu ve özeti

UEFA Avrupa Kupası, finalde İngiliz ekibi Liverpool'u 3-1 mağlup eden İspanyol temsilcisi Sevilla'nın oldu.

UEFA Avrupa Ligi final maçında St. Jakob Park'ta İngiliz devi Liverpool, UEFA'da son iki senenin şampiyonu Sevilla ile karşı karşıya geldi.

Dev finalin ilk yarısında Liverpool oyuna daha baskılı başlayan taraf oldu. Liverpool, İspanyol temsilcisi Sevilla karşısında etkili oyunu 35. dakikada Daniel Sturridge'in harika golüyle süsledi.1-0

İlk yarıda başka gol sesi çıkmazken, Jurgen Klopp'un öğrencileri soyunma odasına 1-0'lık galbiyetle girdi.

Milli Takım açıklandı! Kadroda bomba isimler var

Karşılaşmanın ikinci yarısına Sevilla, adete furtuna gibi bir giriş yaptı. İkinci yarının hemen başında Sevilla, Kevin Gameiro'nun ayağından bulduğu golle skorda eşitliği sağladı.1-1

Etkili oyunun sürdüren İspanyol tesilcisini öne geçiren gol 64'te Coke'den geldi. 1-2 Liverpool bu golün şokunu atlatamadan 70. dakikada 3. golü kalesinde gördü. Coke, kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydederken, Sevilla'ya 5 kez UEFA şampiyonluğunun kapısını açtı.

Maçta başka gol olmazken, Sevilla, Liverpool'u 3-1 mağlup ederek üst üste 3. toplamda 5. kez UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

MAÇTAN DAKİKALAR

25. dakikada Lallana'nın ara pasında Sturridge, altıpasın sağ çaprazında topla buluştu. Sturridge'in topa vuruşunda, kaleci Soria gole izin vermedi.

31. dakikada Coke'nin yaptığı ortada Emre Can, kafa vuruşuyla topu uzaklaştırmak istedi. Havalanan topa hareketlenen Gameiro'nun röveşatası direğin yanından dışarı gitti.

35. dakikada Coutinho'nun pasında ceza alanı ön çizgisi üzerinde Sturridge topla buluştu. Sol ayağının dışıyla yaptığı şık vuruşla topu uzak direk dibinden filelere gönderen Sturridge, Liverpool'u 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Liverpool'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

46. dakikada Gameiro, Sevilla'ya beraberliği getirdi. İkinci yarının başlama vuruşuyla hücuma çıkan Sevilla'da Ferreira, sağ kanattan rakiplerini eksilterek ceza alanına girdi. Ferreira'nın yerden gönderdiği topa altıpasta dokunan Gameiro, durumu 1-1'e taşıdı.

60. dakikada Gameiro'nun ceza alanından yaptığı vuruşta, kaleci Mignolet topu kornere çelmeyi başardı.

64. dakikada Coke'nin golüyle Sevilla 2-1 öne geçti. Vitolo, kendi yarı alanından aldığı topla duvar pasları yaparak soldan ceza alanına yaklaştı. Bu oyuncunun ayağından açtığı topa kaptan Coke'nin bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Mignolet'nin solundan filelere gitti: 1-2.

70. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Coke'nin golüyle Sevilla farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan gelişen atakta Liverpoollu savunmacılara çarpan top, altıpasın sağ çaprazındaki Coke'nin önünde kaldı. Coke'nin yaptığı vuruşta top, kaleci Mignolet'ye de çarparak filelerle buluştu. Yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasına karşın maçın orta hakemi Eriksson'un verdiği gol kararıyla Sevilla 3-1'lik üstünlük yakaladı.

Mücadeleden 3-1 galip ayrılan Sevilla, Avrupa'nın iki numaralı organizasyonunda üst üste 3. olmak üzere 5. kez şampiyonluğa ulaştı.

5. zafer

UEFA Avrupa Ligi finalinde Liverpool'u 3-1 yenen Sevilla, kupayı üst üste 3, toplamda da 5 kez kazanan ilk takım oldu.

Avrupa'da çıktığı 5 finalden de galip ayrılan Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde 2005-2006, 2006-2007, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarının ardından bir kez daha şampiyonluk yaşadı.

Sevilla, daha önce organizasyonun UEFA Kupası adıyla oynanan yıllarında 2006'da Middlesbrough'yu 4-0, 2007'de Espanyol'u penaltılarla 3-1, 2014'te Benfica'yı penaltılarla 4-2, geçen yıl da Dnipro'yu 3-2 geçerek mutlu sona ulaşmıştı.

Kupayı Sevilla'nın ardından en fazla kaldıran takımlar, Inter, Juventus ve Liverpool'un üçer şampiyonluğu bulunuyor.

Maçın adamı Coke

Sevilla'nın kaptanı Coke, UEFA Avrupa Ligi finalinde maçın adamı seçildi. attığı 2 golle maça damgasını vuran Coke, kariyerinde 3. defa Avrupa Ligi şampiyonluğu kazandı.

Reyes'ten 5. şampiyonluk

Avrupa Ligi'ni en fazla kazanan futbolcu unvanına sahip Sevilla'nın İspanyol oyuncusu Jose Antonio Reyes, kupada 5. şampiyonluğuna uzandı. Finalde oynamayan Reyes, Atletico Madrid ile 2010 ve 2012, Sevilla ile 2014 ve 2015'in ardından bu yıl da mutlu sona ulaştı.

Emery, Trapattoni'yi yakaladı

Sevilla Teknik Direktörü Unai Emery, UEFA Avrupa Ligi'ni 3 kezle en çok kazanan teknik direktör İtalyan Giovanni Trapattoni'yi yakaladı.

Emery, 2014 ve 2015'in ardından takımını bu yıl da şampiyonluğa taşıyarak kupada 3. zaferini tattı. Trapattoni ise Juventus'un başında 1977, 1991 ve 1993 yıllarında kupayı kazanma başarısı göstermişti.

İspanyollar 10. kez kazandı

Sevilla'nın bu galibiyetiyle UEFA Avrupa Ligi'ni en çok kazananlar İspanya takımları oldu. Çıktığı 15 finalin 10'unu kazanan İspanyollar, 9 şampiyonluğa sahip İtalyanları geride bıraktı. İki ülkeyi 7 şampiyonlukla İngilizler, 6 zaferle Almanlar, 4 şampiyonlukla Hollanda takımları takip etti.

Şampiyonlar Ligi'ne 5 İspanyol takımı

Sevilla, Avrupa'nın iki numaralı organizasyonunda zafere ulaşarak UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılım hakkı kazandı.

İspanya Birinci Futbol Ligi'ni (La Liga) ilk 4'te bitiren Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid ve Villarreal'e Sevilla'nın da dahil olmasıyla İspanyol ekipleri gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde 5 takımla temsil edilecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER