YAZARLAR

Şenol Güneş korkuyor

Şenol Güneş spor kompleksi ismiyle Trabzon'da stada adı verilen, ne başarısı var da anlayamadığım kompleksli hoca Şenol Güneş farklı yenilginin kılıfını hazırlıyor..

Hakan Cerrahoğlu
Hakan Cerrahoğlu[email protected]

Şenol Güneş spor kompleksi ismiyle Trabzon'da stada adı verilen, ne başarısı var da anlayamadığım kompleksli hoca Şenol Güneş, Aillanz Arena'da yaptığı basın toplantısında bu akşam oynanacak maç öncesi farklı yenilginin kılıfını hazırlıyor..

"Futbol mucizesi yapmak istiyoruz" diyor. Beşiktaş'ın güçlü, tecrübeli kadrosuyla alınacak başarılı bir sonuca inanmıyor.. çünkü;

Şenol Güneş korkuyor..

Kadronun değil, kendisinin yetersiz olduğunu biliyor..

Atiba, Pepe, Adriano, Talisca, Quaresma, Negredo vb gibi uluslararası tecrübeye sahip iyi oyunculardan kurulu Beşiktaş'ın kadrosu Bayern Münih'e kafa tutacak güçlü bir kadro.., ancak; taktik - teknik ve oyun planı, oyun düzeni bakımından Şenol Güneş yetersiz.. Böyle büyük maçlarda hocanın önemi büyük. Konyaspor maçında Vagner Love'ı oyundan alan düşünceye sahip teknik direktör Şenol Güneş'den bahsediyoruz.

Şimdi ise;

Karşısında futbol oynadığı yıllarda Almanya'nın en iyi 3 golcüsünden biri olan, günümüzde de, teknik direktörlük hayatı, kariyeri, futbolculuk dönemi gibi başarılarla dolu Jupp Heynckes var.. Şenol'da ne var! Futbolun 3 İstanbul'ndan biri olan Beşiktaş gibi büyük bir kulübün sayesinde yaptığı şöhreti var. Beşiktaş'a gelmeden bir başarısı var mı? yok. Hatta Trabzon'u çalıştırdığı yıllarda komplekslerine yenik düşüp kaçırdığı şampiyonluk var.. Bir de hiç bir Avrupa takımıyla oynamadan tesadüfi bir dünya 3.lüğü..

Dedim ya, Şenol Güneş korkuyor.. maç öncesi futbol kültüründen, eğitimden, futbolu geliştirmekte zorlandığından filan bahsediyor.. Bunca kaliteli oyunculardan kurulu Beşiktaş için taktik , teknik açısından yapacağı bir şey olmadığından, maç oynanmadan yenilgiye davetiye hazırlıyor..

"Almanya milli takımının, Bayern Münih'in bir gerçeği var" diyor.. Beşiktaş'ın da bir gerçeği var. Ama "Sizin gerçeğiniz ne?" diye soran bir basın mensubu olsa sanırım bu soruyu kendisine saygısızlık olarak nitelendirir.. Konyaspor maç sonu basın toplantısında bir basın mensubunun sorduğu soruya verdiği kaçak cevap; "Saygısızlık yapıyorsunuz" gibi..!

Jupp Heynckes gibi büyük bir futbol adamının karşısında Şenol Güneş'in ciddi bir sınavı var..

Evet, bu akşam oynanacak olan Bayern Münih - Beşiktaş maçını "test olarak değerlendiren, gücümüzü göreceğiz" olarak söylemleriyle nitelendiren Şenol Güneş'in, yerinde oyuncu tercihleri ve taktiksel dehalarını göreceğiz.

Büyük hocalar büyük maçlarda ortaya çıkar. Güçlü takımlara karşı oyun planı üretir. Beşiktaş gibi güçlü bir takımın başında oynattığı futbolla kendini ispat eder..

Futbola hizmetin öznesi olacaksa Şenol Güneş, böyle büyük maçlarda olacak.. Karabükspor galibiyetleriyle değil!

Beşiktaş'ın teknik direktörü olup da bordo mavi giyinerek hiç değil..!

Siyah Beyaz kravat takarak, Beşiktaş'ı benimseyip, futbolun bilimsel gerçeklerini sahaya yansıtan düşünceye sahip olarak !.. Takımına inanarak, kendine güvenerek..!

Yenilginin mazeretlerini maç öncesi servis etmeden.. Bayern Münih ve Jupp Heynckes karşısında korkularını ütülemeden..

Maçı kaybetmemek adına iddialı olmalı Şenol Bey ..

Beşiktaş'ın kadrosunun buna yetecek gücü var.. Şenol Güneş'e rağmen..

Yorumlar
TREND HABERLER