YAZARLAR

Sayın Özgener’i kutluyorum…

Sayın Özgener’i kutluyorum…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mahmut Özgener yapması gerekeni yaptı. Açıklamanın içeriği beni son derece tatmin etti. İnşallah söylediklerinin arkasında durur ve uygulamaya girer. Geçen yazımda Beşiktaş kulübünün yaptığı açıklamaya göndermede bulunmuş ve Beşiktaşlı taraftarların tepkisini çekmiştim. Yazıma birçok okurumda teşekkür ederek karşılık verdiler. Benim hedefim Beşiktaş kulübü değildi. Asıl hedefim bu zihniyeti taşıyan yöneticilerdi ve en yakın örnek Beşiktaş’ın açıklaması olunca onun üzerinden yola çıktım.

Medya yoluyla tehdit mesajları, diğer kulüplere göndermeler, hakem odası basmaları, koridorda kaos yaratmalar, maç sonrası hakemler üzerinden mağlubiyeti unutturma çabaları…

Bunları yapan ve en çok sesi çıkan her zaman Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş olmuştur. Diğer takımların maç sonunda verdikleri röportajlardan başka sesi çıkmaz. Çıksa da medya çabuk keser. Onları adam hesabına alan bile yoktur. Ama işin içinde bu saydığımız üç takım varsa eğer, haftalarca manşet olmaya gündemde tutulmaya devam eder. Bu olaylarda medyanın da suçu küçümsenmeyecek kadar fazladır.

Yapılan transfer yanlışları, sürekli çamaşır değiştirir gibi hoca değişiklikleri, tesis yetmezliği, kurumsallaşamama, maddi zorluklar vs. bunlara çare aramak yerine her zaman suçlu hakem olmuştur, rakip takımın yöneticileri olmuştur, Federasyon olmuştur. Kulüpler tamamen masum rolünü oynamaktadır ki en büyük suçlu kendileridir. Hakemler kasıtlı ya da kasıtsız hata yapabilirler ama bir takım eğer iyi olursa hata da yapsan başarısını engelleyemezsin. Barcelona maçında hakem hata da yapsa Barcelona kazanır. Çünkü onlar işi tesadüfe bırakmıyor ve sadece futbol oynuyor. Bu sayede 16 maç üst üste kazanabiliyorlar. Onlar çıkıp hakemlerle, federasyonla uğraşmıyor. Onlar işi sahada bitiriyor. Onun içindir ki yıllardır Türk takımları Avrupa’da başarılı olamıyor. Avrupa’da boyumuzun ölçüsünü alıyoruz. Orada hakem hatası yoksa, Fifa ve Uefa’yı istifaya davet edemiyorsan, hakemler hakkında açıklama yapamıyorsan orada kazan.

Yıllardır hep aynı takımlar aynı bahanelerle kaçırdıkları şampiyonlukları ört bas etmeye çalışmışlardır. Taraftarı kandırmanın en kolay yolu budur diyeceğim ama artık taraftarlar eskisi gibi sadece işin tezahürat boyutunda değiller. Artık onlar futbolun içindeler. Kimin ne haksızlığa uğradığının, kimlerin ne hatalar yaptıklarının, transfer yanlışlarının, yönetim hatalarının farkındalar. İstediğiniz kadar konuşun, istediğiniz kadar bahane üretin ama şunu bilin ki olup bitenin farkındayız…

Federasyon Başkanına basın açıklamasındaki net mesajları için teşekkür ediyorum…

Yorumlar
TREND HABERLER