YAZARLAR

Şaşırdınız mı?

Şaşırdınız mı?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar Fenerbahçe’li diye onu korkak diye niteleyenler, Fenerbahçe ligden düşsün diye kıvrananlar, Federasyonun kararını beğenmeyenler hangi vasıfla ve hangi yetki ile ismi geçen takımların ve özellikle Fenerbahçe’nin ligden düşmesini isteyebiliyor. Gizli yürütülen soruşturmada Federasyon yetkililerine herhangi bir delil verilmemişken çıkıp ismi geçen takımları ligden mi düşürmesini bekliyordunuz. İnsan söylerken biraz utanır. Utanma arlanma olmayanlar zaten hukuk da tanımaz, kanun da tanımaz.

İçindeki Fenerbahçe düşmanlığını kusanlar ekranlarda boy göstermeye devam ediyor. Fenerbahçe bir suç işledi ise cezasını çeksin. Beşiktaş, Trabzon, Sivas, Eskişehir ve diğerleri yani hangisi suçlu ise cezalarını çeksinler. Fakat karar verilmemişken Federasyonun kararını beğenmeyenler, bu kararın arkasında taraf olduğunu düşünenler kulüpler birliğinin açıklamasını kulaklarını iyice açsın ve tekrar dinlesinler.

Savcı iddianameyi hazırlamadan, hakim bu iddianameyi kabul etmeden ve karar vermeden kimse kimseyi suçlu ilan edemez. Fenerbahçe düşmanları her türlü sorulan soruyu bir alt lige düşürülür diye ağzında gevelemeden geçemiyorlar. Fenerbahçe ile veya diğer takımlarla alakalı düşünmeyin. Genel anlamda Federasyon en doğru olanı yaptı. Daha doğrusu yapması gerekeni yaptı. Suç kesinleşmeden ceza verilmez. Bunun adı yargısız infazdır. Yargısız infaz isteyenler aynaya baktıklarında kendileri hakkında ne düşünüyorlar merak ediyorum.

Bu süreç içerisinde Şampiyonlar ligi, Uefa, lig, süper kupa, ve Milli maçlarımız olacak. İnşallah bu sıkıntılı süreç takımlarımıza yansımaz. Bu olaydan ülke futbolumuzun değer kaybetmeden, alnının akı ile çıkmasını diliyorum. Suç ve suçlu varsa gereken ceza ne ise verilsin. İşte o zaman kimse zaten savunma yapmaz. Kimse suçluların yanında durmaz. Ama suçlu olmadan suçlu diye infaz etmek kimsenin haddine değildir. Bu ancak futbolumuza zarar verir. Adı geçen tüm kulüpleri alt lige düşürelim ve lig başlasın diye çırpınan yok. Sadece Fenerbahçe düşsün diye çırpınanlar var. Onlarında kalıplarına tükürmek lazım.

Türk futbolunu düşünen ve temiz ligi destekleyen Fenerlisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Trabzonlusu, Konyalısı, Eskişehirlisi, Sivaslısı ve diğer tüm takımlarımızın taraftarlarına teşekkür ediyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER