YAZARLAR

Şanssızlık ve hakemlerin formsuzluğu!

Şanssızlık ve hakemlerin formsuzluğu!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe kendi sahasında güzel futbol ve bol gol pozisyonu bulmasına rağmen 3 puan alamama sıkıntısı yaşıyor. Oynadığı futbol kalitesi yükseldi ama gol atma yüzdesi azaldı. Kendi seyircisi önünde rakiplerini kalesine hapsetmesine rağmen Trabzonspor’a gol atamayan, Akhisar’a da mağlup olan bir Fenerbahçe var. Bu şanssızlık mı yoksa beceriksizlik mi siz karar verin. Bence son maçlarda kaçan goller biraz şanssızlık diyorum çünkü top rakibin ayağına, sırtına, kafasına çarpıp çıkıyor. Elbette vuruş becerisi de önemli ama Fenerbahçe’nin forvetlerinin bu konuda iyi olduğunu biliyoruz.

Son maçta forvetlerin kendi sahasında gol kaçırma alışkanlığına Gökhan Gönül’de katıldı. Akhisar maçında iki net pozisyondan yararlanamadı. Caner ve Gökhan’ın etkili kanat bindirmelerine bu maçta Emenike’de katıldı. Maçın ikinci yarısında inanılmaz bir Emenike izledik. Topu her aldığında adam eksiltti ve takımını gol pozisyonuna soktu.

Hakemler maçın gidişatına ne kadar etki edebilir ki diyemeyeceğimiz bir maç daha izledik. Avantaj kuralını bilmeyen, olur olmadık fauller veren, 2 kişiyi oyundan atması gerekirken oyunda tutan hakemler oldukça futbolumuzun kalitesi artmaz. Mehmet Topal’ın pozisyonunda avantaj oynatmayı düşünürken top Sow’un önünde kalınca oyunu durdurması garip değil mi? İşin korkunç tarafı ise oyunu durdurduğu halde kartına başvurmamasıdır. Madem önemli bir pozisyonu kesiyorsun kartını çıkartacaksın!

Özgür Yankaya değil miydi Galatasaray gol attığında son vuruş sırasında ayağı ile gol vuruşu yapan? Aynı hakem Fenerbahçe’nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda atağını keserek avantaj kuralını bozmuş ve Fenerbahçe’nin gol atmasını engellemiştir.

Hakemlerimiz büyük düşüş içindeler. Tüm takımların hakemden şikâyetçi oldukları bir ortamda hakemler güvenlerini yitirmiş durumdalar. Hangi durumda avantaj oynatılacağı, hangi durumlarda kart çıkıp çıkmayacağı ile ilgili net ifadeler olmasına rağmen farklı uygulamalar olması insanların hakemlere olan güvenini yitirmiştir. Bu gidişata bir dur denilmeli ve bir standart getirilmelidir. Hakemler baskı altında kalmadıklarını iddia etseler de baskı altında kalıyorlar ya da baskı altında kaldı demesinler diye doğrularını değiştiriyorlar. Gördüğünüzü çalmanızı istiyoruz. Gözünüzün önünde cereyan eden olayları görmemezlikten geldiğinizde çok belli oluyor. Hakemlerde insan, elbette hata yapabilirler ama hata yaptıklarında hata olduğunu söylüyoruz. Kasıtlı olduğunda ise inanın çok belli oluyor.

Yorumlar
TREND HABERLER