SPOR MEDYASI

Şansal Büyüka Pereira'yı yerden yere vurdu

Şansal Büyüka, Galatasaray Fenerbahçe derbisi için sıra dışı bir tahmin yürüttü.

Şansal Büyüka Pereira'yı yerden yere vurdu

Şansal Büyüka, Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Büyüka, Fenerbahçe'nin kaybetmesi durumunda şampiyonluğa veda edebileceğini söyledi.

Fenerbahçe'de son haftalarda alınan beraberlik ve mağlubiyet şampiyonluk yarışında büyük bir yara almasına neden olurken, takımın bu gidişinin faturası teknik direktör Vitor Pereira'ya kesilmişti. Ancak usta gazeteci Şansal Büyüka, Milliyet'ten Bilal Meşe'nin sorularına verdiği yanıtta tek suçlu kişinin Pereira olmadığını söyledi.

İşte Şansal Büyüka'nın değerlendirmesi:

Geçen hafta ligin röntgenini çekin istedik, MR'da bile belli olmaz dediniz ve eklediniz: Fenerbahçe'nin iki maçı bazı şeyleri netleştirir.
Bunlardan biri sonuçlandı. Osmanlı maçında iyi oynamadı ama mücadele etti dediğiniz Fenerbahçe'nin futbolunda ne değişti de Torku Konyaspor karşısında bu sonuç geldi?

Spor yazarlığının “Başöğretmen”i, unutulmaz müdürümüz Namık Sevik, maçların oynanacağı gün yorum yaptırmaz, takımları olumlu ya da olumsuz etkileyecek haberlere izin vermezdi. Bu haklı duyarlılıktan şimdilerde eser kalmadı ama biz gene de Galatasaray- Fenerbahçe maçının olduğu bir günde kelimeleri özenle seçip, cümleleri özenle kurmaya çalışalım.

Galatasaray Fenerbahçe derbisi İddaa oranları

Benim anlamadığım, Konya maçından sonra Pereira “Her şeyi yaptık” dedi. Anlamadım, nasıl her şeyi yaptı. Savunma yapamadı, orta alanı tutamadı, hızlı hücuma çıkamadı, şut atamadı, pozisyon bulamadı, baskı kuramadı. Pereira “Her şeyi yaptık” yerine “Hiçbir şey yapmadık” demeliydi. Ancak her türlü faturanın hocaya kesilmesine karşıyım. Hadi hoca, teknikte, taktikte, tertipte hata yaptı; takımın mücadele gücü, hırsı ne oldu? Kötü oynayabilirsin ama kötü mücadele edemezsin. Futbolcunun da oyunun gidişine bir tepkisi olur, bir reaksiyonu olur. Fenerbahçeli oyuncular Konya'ya sanki üç puana değil, etli ekmek yiyip dönmeye gitmişlerdi.

Galatasaray Fenerbahçe derbisi muhtemel 11'ler

Fenerbahçe, yumuşak karnı olan Aykut Kocaman'dan darbe yedi. Yumuşak karnı diyorum, sarı-lacivertli camiada hâlâ birçok kişi Kocaman konusunda pozitif düşünce içerisinde..

Aykut Hoca'nın oyun anlayışını beğenmiyor olabilirsiniz. Ama kendi ifadesi ile “antrenör takımı yaratmakta” son derece başarılı... İşte son örnek Konyaspor ... Ayrıca unutulmasın; 3 Temmuz sürecinde başkan içeri girdiğinde, yöneticiler ışık hızıyla ortadan kaybolduğunda Aykut Kocaman bu takıma, hem başkanlık, hem hocalık yaptı. Aykut Hoca, düzgün ve karakterli duruşuyla bu ülkenin futbol aleminde saygıyı hak edenlerin başında geliyor.

Geldi çattı Galatasaray maçı... Cim-Bom'un hali meydanda; Fenerbahçe'nin de ortada... Bu ortamda TT Arena'dan ne çıkar?

Fenerbahçe kaybederse, bitime altı hafta kala puan farkı 6'ya çıkar ki, bu bir anlamda Fenerbahçe'nin şampiyonluğa vedası olabilir. Fenerbahçe için beraberlik bile iyi sonuç değil... Galatasaray'ın “bir atımlık barutu” var. Belli ki onu da Fenerbahçe maçına saklıyor. Kazanırsa, kayıp yılda camiasına bir teselli verebilir. “Fenerbahçe'yi yenelim, şampiyon olmayalım“ anlayışını taşıyanları tatmin edebilir. İki taraf için de zor...



Fenerbahçe kaybederse, bitime altı hafta kala puan farkı 6'ya çıkar ki, bu bir anlamda Fenerbahçe'nin şampiyonluğa vedası olabilir. Fenerbahçe için beraberlik bile iyi sonuç değil..

Pereira'nın dışında oyuncuları da eleştiren Şansal Büyüka, “Fenerbahçeli futbolcular Konya'ya sanki üç puana değil, etli ekmek yiyip dönmeye gitmişlerdi” diye tenkit etti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER