1.LİG

Samsunspor'un yeni başkanı seçildi

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un yeni başkanı seçime tek liste halinde giren İsmail Erkut Tutu oldu.

Samsunspor'un yeni başkanı seçildi

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor'un Genel Kurulu'nda uzun yıllar sonra çıkan 2 listeden birisi Samsunspor'un üyesi olmayanların bulunduğu gerekçesi ile iptal edildi, seçime tek liste halinde giren İsmail Erkut Tutu, Samsunspor Kulübü'nün yeni başkanı oldu.

İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Tesisleri'nde yapılan Samsunspor Genel Kurulu'na Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsunspor Kulüp Başkanı Hakkı Tomaç ve Samsunspor genel kurul delegeleri katıldı. Uzun yıllar sonra 2 listenin çıktığı genel kurula yoğun ilgi Samsunspor yöneticilerini sevindirirken, genel kurulda yeniden aday olmayan Hakkı Tomaç, "Bu coşku ve heyecan beni de heyecanlandırdı. Mart 2009 itibariyle göreve talip olduğumuz dönemde Samsunspor'a sahip çıkacak yönetim oluşturulamadığı ve başkan adayı olmadığı için ben mecburen bir liste oluşturmaya çalışmıştım. Bugün gelinen noktada gördüğüm heyecan beni çok mutlu etti, yapılanın doğru olduğunu, bazılarının söylediği gibi 'Bırakın kayyuma gitsin' mantığının doğru olmadığını, bu heyecanı burada sizlerle paylaşmakla bir kere daha anladım" dedi.

Samsunspor'un Samsun ve Türk sporu için marka olmuş bir kulüp olduğunu söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, "Zaman zaman kulüplerle ilgili kentlerde çeşitli söylemler ifade edilir. 'Takıma Valilik sahip çıksın, belediye sahip çıksın, odalar sahip çıksın' gibi ifadeler vardır. Tabi ki bunlar sahip çıkmalıdır ama takımın eğer bir noktaya gelmesini istiyorsak takıma hep beraber sahip çıkmalıyız. Bu kentte kazanan bütün insanların bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Biz Samsunspor'u Süper Lig'de görmek istiyorsak bunun için Samsun'un bütün dinamiklerinin tam desteğinin olması lazım. Bunu başarırsak Samsunspor'u arzu edilen, geçmişte yaşadığı başarılı dönemlere taşırız" diye konuştu.

Samsunspor Başkan Adayı olan İsmail Erkut Tutu, yaptığı konuşmada, kulübün sorunlarına çözüm bulmak için gece gündüz çalıştıklarını hatırlatarak,"Samsunspor'un en büyük sıkıntısı olan geçmişle kavga etmek, eleştirmek, geçmişi kötülemek, yapılan hataları tekrar gündeme getirmek Samsunspor'un bugün ki geldiği noktanın sebebi. Bizler bu kulüpte göreve geldiğimiz günden itibaren kimseyle kavga etmeden, kimseye kötü konuşmadan, yapılan hataları 'Nasıl çözeriz' diye çaba sarfeden, geçmişte çalışan futbolcu,
teknik heyet, yönetici kimseyi suçlamadan, ekonomik yapıyı en düzgün şekilde kullanarak, Samsunspor'u borçlandırmadan, Samsunspor'un geçmişteki güzel günlerini getirebilmek için elimizden ne geliyorsa çalışarak hizmet etmeye çalıştık. Samsunspor çok büyük bir takım. Burada çalışmak çok onurlu bir görev ama çok zor bir görev. Amacımız Samsunspor'un sorunlarına çözüm bulmak" diye konuştu.
Av.Ediz Durmuş Bilgin başkanlığında oluşturulan divan kurulu tarafından genel kurulun gerekleri yerine getirilirken, genel kurulda mevcut yönetimde ikinci başkan olarak görev yapan İsmail Erkut Tutu tarafından oluşturulan liste ile Av. Ayhan Keskin tarafından oluşturulan listeler sunuldu. Seçime girilmek üzereyken Av. Ayhan Keskin'in listesinde bulunan bazı isimlerin Samsunspor üyesi olmadıkları yönünde divan kuruluna şikayette bulunulunca, divan kurulu tarafından yapılan kontrol sonrasında Ayhan Keskin'in listesinde bulunan bazı isimlerin Samsunspor üyesi olmadıkları tespit edildi ve liste iptal edildi. Listenin iptal edilmesinden sonra İsmail Erkut Tutu'nun listesi seçime tek liste halinde girdi.

İtiraz için gereken girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Av. Ayhan Keskin, "Yasal olan bütün itiraz haklarımızı sürdüreceğiz. Dün akşam yapılan 300 tane usulsüz üye var. Evrakta sahtecilik suçunu işleyerek usulsüz üye kaydettiler, genel kurula bunları delege olarak sundular. Bunları adli merciler önünde Cumhuriyet Savcılığına ve Sulh Hukuk Mahkemesi'ne devir tespiti yapmak sureti ile ortaya koyacağız. Niye rahatsızlık duydular? Bu rahatsızlığın sebebi ne? Samsunspor birilerinin tekelinde mi? Birilerinin malı mı? Yoksa Samsun halkının malı mı? Bugün bu tezahur etti. Bir avuç elit, bir avuç azınlık 1,5 milyonluk şehrin takımını kendi malı gibi görüyor. İşte ben buna isyan ediyorum" şeklinde konuştu.

İtirazlara rağmen İsmail Erkut Tutu'ya ait tek liste ile yapılan seçim sonrasında 141 oy kullanıldı, yönetim kurulu asil ve yedek üyelikleri için 139 oy geçerli sayıldı, disiplin kurulu için 122 oy geçerli sayıldı, denetleme kurulu için ise 126 oy geçerli sayıldı. İsmail Erkut Tutu'nun listesinde kendisinin dışında şu isimler yeraldı: "Ömer Çoruh, Hasan Bozal, Metin Ateş, Haluk Tan, Rüştü Araboğlu, Fikret Yalçın, Adem Yazıcı, Hasan Kaya Aşçı, Abdurrahman Güngör, Yaşar Köksal, Mehmet Cahit Kaya, Suat Çakır, Hüseyin Şenel, Tahsin Raci Kosif, Ali İhsan Kaya, Ahmet Bulut, Ali İhsan Yeşilyurt, Ahmet Bülent Günen, Ömür Tekin."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER