YAZARLAR

Şampiyonluk gitti sıra kupada mı?

Şampiyonluk gitti sıra kupada mı?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe sezon sonuna kadar 3 kulvarda mücadele etti. Avrupa’ya yarı finalde veda etti, ligin bitimine 2 hafta kala da lige veda etti. Alt sıradaki rakiplerine umut verdi. Şampiyonlar Ligi elemeleri için rakipleri beklemeye geçtiler. Türkiye Kupasında ise Eskişehirspor ile oynanacak maç için taraftar karamsarlığa düştü. Fenerbahçe olmadık maçları kaybetti. Taraftarını oynadığı futbol olarak her anlamda üzdü.

Ben Başkanlığı döneminde kendi şampiyonluğundan çok rakibinin şampiyonluğunu gören bir başkanın kendisini başarılı bulmasını hayretle karşılıyorum.

Aykut Kocaman için iyi hoca diyenler var. Kendisi iyi olabilir. Kapasitesi Fenerbahçe’nin çok altında. Aykut hoca geldiğinden beri her maç işkenceye dönüştü. Son hafta kazanılmış bir şampiyonluk ve kaybedilmiş iki şampiyonluk var. Türkiye kupası kazanıldı ama Fenerbahçe Türkiye Kupasını çok arzu etseydi, bundan önce 29 yıl beklemezdi. Avrupa’da yarı final oynadı ve bir başarıya imza attı. Fenerbahçe yarı finale gelene kadar adından söz ettirecek bir futbol oynamadı. İç sahada Benfica ile oynanan karşılaşmada etkili oynadı ama final için yeterli olmadığı görüldü.

Ben kulüpte bir değişimin olması gerektiğini düşünüyorum. Fenerbahçe’nin yaşamış olduğu süreçte elbette siyasetin katkısı kaçınılamaz. 3 Temmuz sürecinde bazı milletvekillerinin, bakanların, gazetecilerin Fenerbahçe aleyhinde nasıl propaganda yaptıklarını biliyoruz. Fenerbahçe için bir ihbar almak için dört gözle bekleyenler, borsa da olup bitenlere hiç ses çıkartmıyor. Vergi borçlarını bile ödemeyen kulüplere gösterilen müsamahaları da biliyoruz. Eğer Uefa’da yarı final oynayan Galatasaray olsaydı hem basın, hem siyasi yönden nasıl bir destek alacağını da biliyoruz. Dün şampiyonluğunu ilan eden takım Fenerbahçe olsaydı, 3 Temmuz sürecinin şampiyonluğun önüne geçeceğini de biliyoruz. Fenerbahçe Kadın basketbol takımı 8 yıl üst üste şampiyon oldu. Kimlerin tebrik edip etmediklerini de biliyoruz.

Bu ülkede bir Fenerbahçe hazımsızlığı var. Spor programlarının gündem maddesi hep Fenerbahçe olmuştur. Fenerbahçe’li oyuncu bir hata yaptığında art niyet aranır, asılır kesilir, lisansı iptal edilir, başka bir takım oyuncusu yaptığında gençtir hata yapabilir denilir. Hatta gündemden hemen düşürmek adına yeni bir Fenerbahçe dosyası açılır. Hangi kanalların, hangi amaçlarla kimlere hizmet ettiği açıkça bellidir. Gün gelecek bu yaptıklarının hesabını elbette herkes verecek. Bunların unutulacağını sanmayın.

Tüm bunlara rağmen sahada oynayan ve zevk vermeyen Fenerbahçe için de Aykut Kocaman’ın görevi bırakmasını bekliyorum. Aziz Yıldırım katkılarından dolayı asla unutulmayacaktır. Onunda sağlık sorunlarını bahane göstererek başkanlığı bırakması kaçınılmaz olmuştur. Asıl amaç Fenerbahçe’nin başarısı ise ve gerisi teferruat ise koltuk sevdasından vazgeçmelidir. Bana göre Yargıtay sonucu açıklanana kadar bırakmayacaktır. Gerçekten Fenerbahçe’yi seviyorsa ki seviyor o zaman derhal bırakmalıdır. Bu kulüpte o koltuğu layıkıyla dolduracak yöneticilerimiz var. Yeni yönetim ve hocanın bir an önce gelecek yıllar için çalışmalara başlaması gerekir. Son dakikada alınan ve taraftarı kandırmak için deyim yerindeyse pili bitmiş yıldızlardan başarı beklemek hayalcilik olur.

Son olarak 13.yılında olan İnternet Haber ailesine daha nice yıllar diliyorum. Umarım sağlık, sıhhat, birliktelik ve başarı hep daim olur. Ben ilk yazımı yanlış hatırlamıyorsam 2006 sonu yada 2007 yıllarının başlarıydı. O zamandan beri bu ailede olmaktan mutluluk duyuyorum. Başta benim bu ailede olmama vesile olan Süleyman Özışık ve Mehmet Özışık olmak üzere tüm İnternet Haber yazarlarına, çalışanlarına, okurlarına teşekkür ederim.
 

Yorumlar
TREND HABERLER