ŞAMPİYONLAR LİGİ

Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselen ilk takımlar belli oldu!

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş mücadelesinde Manchester City’yi 2-1 yenen Liverpool, yarı finale yükselen taraf olurken Barcelona’yı 3-0 yenen Roma, 4-1’in rövanşında büyük bir mucizeyi gerçeğe dönüştürerek adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselen ilk takımlar belli oldu!

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş mücadelesinde Barcelona'ya Camp Nou'da 4-1 mağlup olan Roma, sahasında 3-0 galip gelerek yarı finale yükselen taraf oldu. Oyuna sonradan giren Cengiz Ünder, Roma'nın üçüncü golünün asistini yaparak mucizeye katkıda bulundu. Liverpool ise 3-0'ın rövaşında Manchester City'yi 2-1 yendi ve bir üst tura yükseldi.

İlk maçta Barcelona’ya 4-1 yenilen Roma, kendi sahasında 6. dakikada Edin Dzeko ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken 58’de kaptan De Rossi, Dzeko’nun kazandırdığı penaltı atışını gole çevirince durumu 2-0’a getirdi.

roma

Maça yedek kulübesinde başlayan Cengiz Ünder 73. dakikada oyuna dahil olurken Roma’nın üçüncü gol için baskısı da arttı. Dakikalar 82’yi gösterirken Cengiz Ünder’in kullandığı köşe vuruşunda Yunan stoper Kostas Manolas iyi yükseldi ve topu ağlara göndererek skoru 3-0 yapan isim oldu.

Maçta başka gol olmayınca Roma deplasmanda attığı golün avantajıyla 1983/84 sezonundan sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselmiş oldu.

liverpool

LIVERPOOL SÜRPRİZE İZİN VERMEDİ!: Gabriel Jesus’un 2. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçen Manchester City, ilk maçtaki 3-0’lık yenilgiye rağmen umutlarını erken tazeledi.

City ilk yarıyı bu skorla üstün tamamlarken ikinci yarının 56. dakikasında Mohamed Salah  attığı golle takımına rahat bir nefes aldırdı. Mücadelenin 77. dakikasında ise bu kez Brezilyalı forvet Roberto Firmino’nun attığı gol Liverpool’u 2-1 geriye öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Liverpool sahadan 2-1 galip ayrıldı ve adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

İtalyanlar o manşetleri unutmadı!

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER