ŞAMPİYONLAR LİGİ

Şampiyonlar Ligi’nde VAR yok

UEFA, VAR sistemini bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde kullanmayacak. Sistemin tüm Avrupa’da oturtulmasının ardından bir sonraki sezon kullanılabileceği belirtiliyor.

Şampiyonlar Ligi’nde VAR yok

Futbol gündeminin birinci sırasına yerleşen VAR sistemi, bu spor dalının en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nde kullanılmayacak. FIFA Dünya Kupası’nda kullanılan ve turnuvaya damga vuran Video Yardımcı Hakem uygulamasıyla ilgili olarak UEFA’nın kararını verdiği belirtiliyor.

Eğitim için zaman gerekli : Son olarak Türkiye’deki Süper Kupa maçında Galatasaray-Akhisarspor mücadelesinde de kullanılan sistemin bir çok kulvarda yaygınlaşmasına karşın, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon kullanılmayacağı ifade ediliyor. Bunun en temel gerekçesini ise tüm Avrupa’daki hakemleri sistem için eğitmenin uzun bir zaman alacak olması gösteriliyor.

Ozan Tufan hakkında flaş gelişme


Bir sonraki sezon uygulanacak : İtalya, Portekiz, Fransa, İtalya, Hollanda, Türkiye gibi ülkelerde kullanılan sistemin, kıtanın diğer ülkelerinde ise kullanılmadığına dikkat çekiliyor. Bu durumda, bir çok ülkeden hakemlerin sistem için yetiştirilmesinin yeni sezona yetişmeyeceğine dikkat çekiliyor. Bu yüzden Şampiyonlar Ligi’nde VAR sisteminin 2019-20 sezonundan itibaren uygulanması düşünülüyor.

Ali Koç transfer için devreye girdi


Uluslar Ligi’nde de yok : UEFA Hakem Komitesi’nde başkanlığa getirilen Roberto Rosetti’nin bu anlamda önemli katkısı olacağı vurgulanıyor. VAR uzmanı olan İtalyan eski hakemin, önümüzdeki süreçte konuyla ilgili adımları atacağının altı çiziliyor. Öte yandan önümüzdeki ay başlayacak UEFA Uluslar Ligi’nde de VAR sisteminden faydalanılmayacağı iletiliyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER